Ultima actualizare: ieri, 21:05
Locale

Sătmărenii, obligați să își declare fosele septice. Amenzile sunt uriașe!

Toți proprietarii de case dotate cu fose septice trebuie să se înscrie într-un registru la Primărie. Obligația vine și cu penalizări, în cazul în care nu este respectată.

Persoanele care dețin “un sistem individual adecvat de epurare” (o fosă septică) sunt obligați să se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate. Cei care nu respectă această prevedere, riscă amenzi de la 5.000 de lei la 10.000 de lei.

Conform HG 714/2022, Primăria municipiului Satu Mare pune la dispoziția sătmărenilor modalitățile de înregistrare a sistemelor individuale adecvate de colectare/epurare a apelor uzate (bazine vidanjabile). Datele de raportare solicitate au fost stabilite de către Administrația Națională ”Apele Române”. Termenul de înregistrare este 27.11.2022.

Înregistrarea se poate face online pe City Portal la următoarea adresă: https://portal.primariasm.ro/category/29 sau personal la Registratura instituției.

 

10 comentarii

  1. Jan Răspunde

    Iar incepe! Dupa declaratiile Cowidh acum urmeaza cate grame de caca-pipi am facut. Bravo lume! Mergem in directia total absurd gresita!

    • Gheorghe Răspunde

      Jane,nu asta este problema ci faptul ca pe unele strazi este canalizare și unii așa-ziși cetățeni își golesc ,,produsele” taman în șanțul din fata casei ori pe mejda dintre vecini.Normal ca trebuie luați la rost și amendați pentru ca ei pur și simplu nu vor sa se lege la canalizarea stradala.Ti se pare normal ca ceilalți sa suporte cacaturile celor necivilizați care nu cheama niciodata vidanja?Sunt curios dacă tu ai avea asa vecini care scot noaptea cu pompa căcatul în șanțul de pe strada ai mai fi atât de acid si de smecher?….
      Bravo autorităților,politia sa treacă în control și pe ulița cea mare a orașului,mă refer la b-d-dul(??!!)Lucian Blaga unde este total dezastru cu șanțuri pline da căcat și mirosind a fecale și dacă treci pe jos pe acolo te ia greata….

  2. ecologist Răspunde

    @Gheorghe. Doar că la felul în care este conceput este o tâmpenie! Gândește-te. Statul vrea o situație cu bazinele vidanjabile, capacități, amplasare etc., etc. Buuun. Trecând peste faptul că ceri de la niște țărani care fug de calculator și de declarații, deci trecând peste asta, să presupunem că în termenul acesta foarte scurt toți se conectează la server și conștiincioși ce sunt toți deodată încarcă datele. Îți pun de pe acum că la un milion, sau chiar 100000 de accesări pică serverul. De la mult mai puțin pică alte programe. Cred că a fost adoptată hotărea pentru că se cere de mai sus dar de fapt nimeni nu se complică că oare va și funcționa ori ba! Ca de obicei în bantustanul nostru drag. Apoi se va tot amâna termenul. Și cine crezi că se va înhăma să verifice după aia, să se bage în hazna să vadă dacă datele sunt corecte etc., sau cine nu a declarat și drept urmare să fie amendat? Chestii infinit mai importante nu sunt urmărite!

  3. Ucibib Răspunde

    Problema e de kk, pe banii mei + a vecinilor am făcut extinderi de rețele de apa, curent și gaz, extinderi pe care primăria și le-a însușit dupa ce au fost gata. Acum vine sa ne taxeze pentru kk? Vidanjarile tot noi le-am plătit. Primăria nu face nimic! Primăria face muzeu cu tehnologizarea, face cubic (inundat), face stație transurbana și nefolosita sau nefolosibila, pod peste Somes fara cap … și cine știe câte cacaturi a mai făcut, nu mai ce trebuie nu face.

    • Miși Răspunde

      Cel puțin 80% din fosele septice din Romania nu sunt impermeabile, permițând astfel ca o mare parte din lichide să se scurgă în sol, ceea ce duce la poluarea pânzei freatice superioare!

      • ecologist Răspunde

        Este foarte probabil. În schimb această hârțogărie chiar și digitală nu știu la ce ajută. Nu de situații avem nevoie pentru că se știe în mare amploarea problemei ci de rezolvări. Cu hârtii și cu rapoarte rămânem acolo unde am fost. Ba mai mult, în loc de lucru ne facem că lucrăm și fabricăm rapoarte ineficiente ca să părem preocupați.
        Adică mai pe românește. La ce te ajută să știi că ai 12500 de fose vidanjabile cu o capacitate de stocare 1000000 mc sau că ai 100000 de fose cu capacitate de 10000000 mc??? După ce citești asta apele uzate s-au curățat singure sau se vidanjează singure? Că rețele de canalizare oricum nu avem capacitatea să le facem câte ar trebui, asta cel puțin în următorii 5-10 ani!

  4. Gheza Răspunde

    Declar ca am fosa septica cu portar. Il cheama Gabor si are ochelari.

  5. Pista Răspunde

    D.le Misi, după un timp de pereții fosei se lipesc: grăsimi, săpunuri, tot felul de reziduri din apa uzata și se produce efectul de “pahar”. E drept ca pana e noua mai scade nivelul din ea, dar dupa 2, 3 ani nu mai scade și trebuie vidanjata. Deci nu mai iese în pământ apa uzata din fosa. Aicea alta e șmecheria! Un mare gânditor cu multe cipuri în carcasa cerebrala a mai fătat o porcărie care miroase a kk.

  6. Dani Răspunde

    Io n-am fosa, da am budă, trebuie sa o declar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.