Ultima actualizare: azi, 18:51

Locale

Un sătmărean a închiriat o maşină şi a dispărut cu ea. Obligat să îi plătească de 4 ori valoarea

Un sătmărean a închiriat o maşină şi a dispărut cu ea. El a închiriat maşina cu contract, pentru 25 de euro pe zi, a plecat în Germania şi nu a mai înapoiat autoturismul. A fost dat în judecată iar acum trebuie să plătească valoarea maşinii, estimată la 42.000 de lei, plus câte 25 de euro pe zi din februarie 2019 până la o sentinţă definitivă. Sentinţa a fost dată la finalul săptămânii trecute, adică peste 1.300 de zile, suma totală depăşind 33.000 de euro.

Totul a început în 06.02.2019, când sătmăreanul a închiriat mașina pentru 60 de zile. După ce încheiat un contractul până în 06.04.2019, bărbatul a folosit mașina pentru a se deplasa în Austria. Unde a și rămas până la expirarea contractului.

Angajaţii firmei de închiriere au încercat să îl contacteze pe bărbat, după expirarea contractului, pentru a restitui mașină, aceștia au discutat pe Whatsapp unde bărbatul a spus că va trimite mașina în țară.

Bărbatul susţine că ar fi postat un anunț pe grupul de pe Facebook, intitulat “Românii din Viena”, prin care acesta caută un trailer pentru a trimite un autoturism în România şi că l-a trimis pe un trailer, dar nu are nicio dovadă pe motiv că şi-a pierdut telefonul mobil exact după ce a încărcat maşina.

Judecătorii nu l-au crezut, iar săptămâna trecută i-au dat sentinţa: să achite contravaloarea maşinii, estimată la 42.750 lei şi câte 25 de euro pentru fiecare zi.

3 comentarii

  1. gicu Răspunde

    hotararea judecatorilor nu valoreaza doi bani, oare cum au sa-l oblige sa plateasca, mai ales daca e insolvabil in plus si prestarea de munca in folosul comunitatii in Romanaia se face cu acordul contravenientului/inculpatului. Constitutia Romaniei spune ca munca silnica este interziasa, deci ????

    • blablabla Răspunde

      @gicu, din comentariu se înțelege că tu ești cel în cauză. Unde citești tu în articol la condamnarea în primă instanță muncă în folosul comunității? Ce zici oricum e cusuță cu ață albă. Inclusiv povestea inculpatului. Mă gândesc că a lovit mașina în ceva drifturi făcute undeva, a aterizat în ceva șanț sau a fost demult dezmembrat. Așa pricepeți voi că vreți o țară ca afară?

  2. GB Răspunde

    În lumea globalizată din ziua de azi comportamentul pârâtului e periculos, pe lângă faptul că denotă un caracter infect, deoarece pentru acest prejudiciu(sau cel viitor de 8,10,12…ori prețul bunului respectiv) reclamantul o să-l urmărească “și-n gaură de șarpe” și bine ar face! Adio card, bănci, bunuri proprii, etc… va trăi ca un animal hăituit… Amin! Ce na-ș da sâ se schimbe legea ca în sistemul juridic anglo-saxon(vezi “Cazul Anna Sorokin”), și nu doar legea… și sistemul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.