Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

Un sătmărean şi-a cumpărat permis cu 300 de euro. Obligat la muncă în folosul comunităţii

Un sătmărean care şi-a cumpărat permis cu 300 de euro din Italia, a circulat ani de zile cu maşina, iar când a vrut să-l schimbe în permis românesc a fost prins. El şi-a aflat luni pedeapsa, şi anume 160 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Povestea a început în anul 2016, când tânărul era la muncă în Italia. El a relatat anchetatorilor că s-a întâlnit cu o persoană despre care ştia că este instructor auto, i-a înaintat o fotografie şi documente şi a făcut şase ore de condus într-o maşină care nu avea nicio inscripţie. Aşa zisul instructor i-a cerut 300 de euro, după care i-a înmânat un permis de conducere.

În 2018 sătmăreanul s-a întors acasă şi a cerut schimbarea permisului din Italia în permis românesc. A depus toate actele, însă oamenii legii au depistat că pe numele său nu există emis niciun permis valabil eliberat de autorităţile din Italia.

Au urmat câţiva ani cu declaraţii la poliţie, parchet şi instanţă, iar sentinţa a fost aflată ieri: 160 de zile de muncă în folosul comunităţii. Instanţa îi atrage atenţia că dacă nu prestează această muncă pedeapsa va fi înlocuită cu închisoare cu executare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.