Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

VIDEO. Cameră specială de audiere a minorilor abuzaţi, inaugurată la Satu Mare

Prima cameră de audiere pentru minori a fost realizată la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare, aceasta este unica la nivel național care are o tehnologie avansată.

Scopul acestei camere este de a ușura viața minorilor trecuți prin traume și abuz. Scopul audierii este obținerea unei declarații complete și exacte de la copii, în condiții de imparțialitate, profesionalism, empatie, care să favorizeze aflarea adevărului și protejarea emoțională a copilului.

Prin această cameră declarațile minorilor vor fi atent supravegheate prin sistemul audio-video din încăpere, lângă acesta va fi mereu prezent un psiholog pentru a-l face pe minor să înțeleagă cu exactitate întrebările.

Declarația obținută va fi pusă pe un stick, astfel aceasta ajungând la judecătorie, fără ca minorul să mai fie nevoit să treacă iar și iar prin toate procesele.

“În spatele acestor ziduri este o tehnologie avansată de audiere, o tehnologie care aș putea spune, este unică la nivel național”, a spus Dragoş Mariana, director general DGASPC Satu Mare.

Audierea copiilor victime ale infracțiunilor reprezintă o activitate procedurală extrem de importantă în cadrul procesului penal, iar realizarea etapelor în totalitate și în ordinea lor firească, este necesară și trebuie tratată cu maximă responsabilitate și profesionalism, întrucât de rezultatul audierii poate depinde, într-o mare măsură, succesul anchetei.

Un comentariu

  1. bigbrother Răspunde

    Așa aș zice vreo două dar educația primită nu mă lasă. Zici de parcă îi interesează. Audierea se va face ca și percheziția care cică nu a fost percheziție la școala din Jilava??? Că numai nu i-au dezbrăcat în pielea goală pe copiii? Profund în bătaie de joc și perfect ilegal??? Vă rog nu încetați să ne uimiți cu alte și alte acțiuni ca să ne demonstrați incompetența și nepăsarea! Că vă mai e AMR până la pensia specială?
    https://www.libertatea.ro/stiri/perchezitii-control-politie-ilfov-control-scoala-jilava-elevi-4330502

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.