Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

VIDEO. Primăria Satu Mare va licita construirea a două parcări etajate în zona centrală

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a vorbit, în această dimineață, joi, 27 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, despre proiectele derulate de municipalitate. Pe lângă proiectul de modernizare a Centrului Vechi, edilul-șef a ținut să sublinieze faptul că proiectele celor două parcări supraetajate din oraș se află în linie dreaptă.

Este vorba de parcărilor supraterane de pe străzile Decebal și Mihail Kogălniceanu din municipiul Satu Mare. Cele două proiecte reprezintă o prioritate pentru municipalitate, a arătat primarul Kereskenyi Gabor, subliniind că acestea să află în linie dreaptă. Concret, în câteva săptămâni se licitează parcarea de pe strada Mihail Kogălniceanu, iar în ceea ce privește parcarea de pe strada Decebal, din spatele magazinului Someșul, aici se lucrează la caietul de sarcini.

Parcarea etajată de pe strada Decebal

Parcarea supraetajată de pe strada Decebal ar urma să fie construită pe o suprafață 3.500 de metri pătrați, iar clădirea cu subsol, parter plus patru etaje ar urma să aibă o suprafață totală de 1350 metri pătrați. Situată în spatele centrului comercial Someșul, construcția va avea un număr total de 182 locuri de parcare. La subsolul clădirii sătmărenii vor avea la dispoziție 27 de locuri de parcare, iar la parter, precum și la fiecare dintre cele patru etaje vor fi câte 29 de locuri. De asemenea, vor exista și 10 locuri de parcare neacoperite.

Parcarea etajată de pe strada Mihail Kogălniceanu

Parcarea supraetajată de pe strada Mihail Kogălniceanu, clădire cu subsol, parter și două etaje, va fi construită pe o suprafață de peste 1.600 de metri pătrați, iar construcția în sine va avea o suprafață de 1.350 de metri pătrați. Clădirea va dispune de 146 de locuri de parcare repartizate astfel: 34 la subsol, 22 la parter, 34 la primul etaj, tot 34 patru la etajul doi, plus 22 de locuri de parcare pe acoperiș/terasă. De asemenea, vor mai exista 12 locuri de parcare neacoperite în curtea interioară a clădirii.

Parcarea va avea o schemă funcțională clară și simplă care să evite punctele de conflict ale circulației interioare: panoul de la intrarea în parcare va indica în permanență numărul locurilor libere/ocupate pe nivele, conexiunea la internet asigurând  afișarea acestor date în diferite puncte ale oraşului precum și informarea participanţilor la trafic despre gradul de ocupare a parcării, toate acestea ducând la reducerea deplasărilor inutile în căutarea unui loc de parcare.

Clădirea va fi dotata cu grup sanitar, accesul la acesta fiind permis prin scanarea biletului-talonului primit la intrarea cu maşina în parcare. Modernizarea spatiului public din jurul clădirii si parcarea etajata se va realiza cu scopul de a imbunătăti calitatea vietii locuitorilor din zona centrală.

 

14 comentarii

  1. ==== Răspunde

    Cu parcari trebuie incepute. Dupa aia centru.

  2. urbanism Răspunde

    ….. și de ce s-a dormit în papuci și izmene până acum vreme de 6 ani????? De mult puteau fi gata date în folosință!!! Așa suntem noi oraș în mișcare???? Mișcare ca melcul???? Sau ca racul?????

    • jojojojoj Răspunde

      vrei sa zici ca opincari tai a fost mai buni ??????

      • Văru Răspunde

        O jumătate de budă n-ar ajunge inteligentilor ? Vreți să faceți budă din toată parcarea, in mijlocul urbei. De ce nu , la fiecare nivel, pe aceeași coloană ?
        Subsol parter si doua etaje ……un singur grup social, deja dați cu ruda-n gard..…și nici n-ați început.

      • urbanism Răspunde

        No, aici ai greșit complet destinatarul. Cel mai habarnist primar ever al orașului, performanță greu de depășit este Coica. Un dezastru ambulant în două picioare. Dar te rog să-mi explici de ce nici după 6 ani nu s-a făcut nimic din parcare? Sau că legat de pasarelă de ce se dă vina pe Apele Române când nu ei sunt de vină pentru lentoarea primăriei? Aud ceva???

      • urbanism Răspunde

        No @jojojojoj, há mongyá má valamit! Vagy nem sobod?
        Ai grijă copile și nu te certa cu mine că știu foarte bine de ce am scris primul comentariu.

  3. Unul Răspunde

    De ce nu se cumpara si partea de “parcare” din fata Finantelor locale,unde ori cum nu este nici o constructie? Sau gropa lui Bud ,de langa podul Decebal?

  4. Tolo Răspunde

    Oricum vor rămâne goale parcările alea, ca șoferii din satmar nu pot face 100 de m pe jos pana unde au de mers și tot în ușă destinației vor sa parcheze

  5. Norick Răspunde

    @jojojojoj avorton de Ciocciolina ce ar fi s-a pupi in cur pe toti opincarii scarba migratoare ? Mars in Asia!

  6. urbanism Răspunde

    Am ciitit undeva bancul săptămânii! Cică la finele lui noiembrie Rosetti va fi gata! Sunt curios ce se va spune peste o lună. Că am așa o presimțire sumbră. Nu de alta dar azi am trecut pe acolo.
    https://obiectiv-sm.ro/2022/10/28/calvarul-se-apropie-de-final-strada-c-a-rosetti-va-fi-reabilitata-pana-la-finalul-lunii-noiembrie/?fbclid=IwAR0TpbmU3Km7hmuSg5Ikvegcofe6dyL_wAGSx7nx1DDU1hjHujYWr5clgUI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.