Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

A fost stabilit calendarul pentru decizia de aderare a României la Schengen

Președinția cehă a Consiliului Uniunii Europene a stabilit calendarul pentru decizia de aderare a României, Bulgariei și Croației la spațiul unic european, informează Digi24. Decizia finală ar urma să fie luată la începutul lunii decembrie, în Consiliul JAI.

„Am primit de la președinția Cehiei a Consiliului UE felicitări pentru reușita vizitelor de verificare privind condițiile Schengen din țara noastră, precum și calendarul pentru decizia de aderare a României, Bulgariei și Croației la spațiul unic european”, a scris europarlamentarul USR Vlad Gheorghe, pe Facebook.

Potrivit calendarului, vor fi două reuniuni europene în luna noiembrie, iar votul decisiv va avea loc pe 9 decembrie în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne.

„Pe 9 noiembrie, președinția cehă va informa Comitetul Reprezentanților Permanenți (COREPER) despre aceste vizite și rezultatele pozitive – cele din România ne privesc direct, mai ales că din 2011 numai rezultate pozitive avem, dar nu suntem încă în Schengen. Vă amintesc că Olanda ceruse aceste noi vizite, pentru ”informații actualizate” despre modul în care România îndeplinește condițiile de aderare. COREPER va primi raportul acestor vizite la întâlnirea din noiembrie.

Pe 15 noiembrie, concluziile vor fi prezentate și la întâlnirea de pregătire a Consiliului Justiție și Afaceri Interne ( JAI – consiliul ce reunește miniștrii justiției și afacerilor interne ai celor 27 de state membre ale Uniunii Europene).

Pe 8 și 9 decembrie se reunește Consiliul Justiție și Afaceri Interne și vom avea o decizie privind aderarea României, Bulgariei și Croației la Schengen.”, scrie Vlad Gheorghe.

Sursa: Digi24

18 comentarii

  1. Horațiu Răspunde

    Noi nu merităm aderarea la spațiul Schengen.
    Cu așa o mentalitate postsovietica,
    balcanica plina de șovinism și ură nu suntem pregătiți de multiculturalism….

    • @Horațiu Răspunde

      Nu ai să ghicești dar Schengen numai multiculturalism nu e. Dacă e să vorbim de șovinism franțujii sunt net peste noi. Ca să nu vorbim atunci de belgieni sau de ce mai e prin Spania. Iar că italienii mănâncă orice nu e de-al lor chiar și cu pită uscată aia poate știi.

    • Satmareni pierduti in Spatiu Răspunde

      Meritam sau nu , personal nu ma intereseaza. Ce ma intereseaza ii sa nu mai stau la vama cu orele

  2. Ursula si ursoaica Răspunde

    Intrarea in Schengen nu e pe merit, ci pe interes. Cum a fost si cu nato sau ue. Cand au altii nevoie de mulga ceva de la noi sau sa se desfasoare in voie pe teritoriul nostru, fara nici o restrictie sau obligatie, ne includ si pe noi in cate o chestie din asta cu nume sonor. cu noi a facut sua ce a incercat acum in ucraina, si si-au instalat baze si ce au avut ei chef. Nici un militar sua nu raspunde in fata legii din Ro. Ue a avut nevoie de piata de desfacere si resurse luate pe nimic, teren arabil, si pulifrici de fatada pusi la conducere. intrarea in schengen are si ea un scop si interese pentru altii, iar noi, lingaii, ne bucuram ca prostii. Aici, trebuie sa fiu sincer si sa recunosc, ca ungurii au fost primii la asta :))

    • @Ursula si ursoaica Răspunde

      Romanii sunt cei mai mari lingăi, inghit tot de la toată lumea…. De aceea nu au prestanța.
      Ungurii stiu sa navigheze politic dar si sa spuns Nu, si sa dea cu pumnu in masă…

      • Ursula si ursoaica Răspunde

        Ungurii sunt si mai mari lingai. Ling si in vest si in est. Ce sa navigheze ungurii, pe internet? Au navigat din Mongolia si n-au fost in stare sa navigheze inapoi. Ai dat doua limbi azi la pozele cu putin si orban? hai recunoaste lingaule.

        • Decebalus per Scorillo Răspunde

          Faptul că tu refuzi să recunoști că noi suntem un fel de sclavi ai UE și NATO, un fel de colonie este fix treaba ta. Dar să nu cumva să crezi că ai dreptate. Astfel de comportament este desconsiderat de toți mai puțin de cei de teapa lui putler. Sclavetele tot sclav rămâne, un fel de mobilă vorbitoare. Dacă nu recunoști asta tot nu înseamnă că nu e așa, coloană vertebrală din șnur. La lins românii sunt campionii campionilor. Tu știi că noi avem de 20 de ani DNA și ungurii doar acum se gândesc prin constrângere să înființeze așa ceva? Păi cine e stăpân peste colonie, Iohannis&Ciucă sau ursoaica&FMI???? Chiar așa jos suntem?

          • Decebalus per Scorillo

            Eu ling in fiecare seara poze cu putin si orban. sunt la fel. ce sa fac, sunt ungur.

          • Decebalus per Scorillo

            Ăsta care mă copiezi! Ești un mare bou! Atât de departe ești de adevăr că nici nu îți închipui! Dar tu plagiatorule câte și ce fel de poze lingi? Și cu ce frecvență le schimbi funcție de cum bate vântul politic? Crezi că ești haios dar dovedești doar că ești rămas în urmă pe scara evoluției, gunoi genetic, malformație contagioasă ce ești! Tu nici nu îți dai seama dar numai ai dovedit încă odată câtă dreptate am avut cu prima mea postare!

          • Decebalus per Scorillo

            Sambata seara am program special, aprind lumanari parfumate si pun poza cu gabor pe oglinda din baie. Ioi.

          • Decebalus per Scorillo

            Așa, așa, te rog insistă în continuare! Ca să se lămurească toată lumea câtă bășină de păsulă și de zeamă fermentată ai în cap! Dă-i înainte până la victoria finală!

          • Decebalus per Scorillo

            Cand ma uit la poza cu putin si orban o pun pe vecina morico sa-mi dea cu sucitoarea la pasula. IOI !!!

  3. foto Răspunde

    va doare adevarul opincarilor ??????????????

  4. Johannscujonapotkivanok Răspunde

    Pai in razboi cum era? Ba cu germanii eram ba cu rusii ,dpa care iara cu germanii si iara cu rusii ,atunci cine-i lingociosu? Romania ca stat 6 ori au tradat aliantele pe care facea parte si nici 60 de ani nu trebuia sa parcurge pentru asta… pai atunci despre ce vorbim?
    Avem un presedinte sasi ,avem la Smurd un Sirian ,la sectorul 1 avem dna Clotild care-i franceza , la Timisoara avem un neamti fara cetatenie romana dnul Fritz deci chiar noi sintem ligaciosul, ca importam din afara la putere
    Sintem vanduti ,dintr-o alte natie punem la pozitii cheie conducatorii…
    De exemplu in Ungaria cand o sa fie presedinte un svabi cum la noi? Sau cum la noi in Bucuresti la ei in Budapest cand sa fie o doamna franceza la cel mai luxos sector? Sau la Debrecen un german fara cetatenie maghiara cum la noi la Timisoara? Niciodata!!!
    Meritam soarta… Ungurii chiar au coloana vertebrala !!! Si mai ales sange in pul@ noi romanii ce am facut pentru romanii in Ucraina La Bucoviba de Nord?? cand ucranienii se spune ca romanii, ungurii, polonezii sint debili, sau ca si o caine incavata mai repede limba ucraniana decat ei?
    Numai Ungaria a avut sange in pul@ ca sa faca veto la Nato ca sa nu inta Ucraina , nu stiu daca sti dar de exemplu in Ucraina numai pana la clasa 2a au dreptul romanul sa faca scoala in limba romana
    Ungurul pe care tu spui lingacios facea primul pas ca sa spune cu voce mare ca la ucraina minoritatiile trebuie sa primeasca mai multe drepturi mai ales si la invatamant !!!! noi romanii taceam ca de obicei ca cacatul in frunza verde .
    Orban vine la Tusnad merge peste tot in Bazinul Carpatic unde sint maghiar si tine imlpeuna natia , intreb eu de la tine Johannis cand mergea la Moldova ultim data? Sau la Bucovina de nord? Hmm?? Deci si aici sa vede cat de lingicios sintem… pentru Ungaria primul loc este Dumnezeul, Patria si Natie la noi Firmele Nultinationala, Sa vindem pentru ei tot ce avem si Sa cumparam de la ei tot ce se poate … mno asta e… ,nici in Schengen nu o sa intra romania ,ca Olanda nu vrea, ca pana acum la ei se facea vama la Rotterdam daca intram si noi in Schengen atunci la Constanta o sa fie punctul hubble si asta ei bineinteles ca nu doresc, ca pentru ei astai un mare minus!!!
    Asta e …am vandut tara …am vandut terenuri arabil…. am vandut firmele romanesti …ca sa fim mai prietenos cu vestul pentru nimic ,si – si atunci mor cand aud de la Johannis ca romania este cel mai apropiat partener al SUA si nah cam ciuciu ca inca mai trebe Visa pentru noi romanii iar Ungurii nu mai au voie la Visa cand merg acolo si ei sint si in Spatiul Schengen plus ca ei sint si membru la OECD unde noi inca nici nu am intrat…😎
    Ungaria este in fata noastra macar 30 de ani inca…

    • Sictir Răspunde

      Tu n-ai vandut nimic ca esti un sarac frustrat ca nu esti acceptat nici de Romania nici de ungaria. ungur nu esti, si Roman negi ca ai fi. Inapoi la Mongolia cu tine, au de muls vaci aia acolo in pusta, la lucru cu tine.

      • @Sictir Răspunde

        Te doare când ți se spune adevărul pe față? Nu vezi unde ne-a dus că am fost o colonie cuminte și am desființat cam tot ca să putem cumpăra de la ei? O așa țară mare cu asemenea potențial este distrus intenționat de Bruxelles. Lor le trebuie din ăștia care aprobă orice li se servește și nu vor ca să gândim su să reacționăm după interesele proprii! Mai e puțin și suntem scufundați complet în noroi ireversibil! Îmi spui și mie care este proiectul de țară la noi, că de fapt ne mișcăm brownian sau cum bate vântul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.