Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

Avertizare meteo. Cod galben de ploi în județul Satu Mare

O parte a județului Satu Mare se află sub avertizare Cod galben de ploi. Avertizarea va intra în vigoare în această seară, miercuri, 16 noiembrie, la ora 18.00 și va fi valabilă până în data de 18 noiembrie, la ora 8.00.

Aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde treptat toate regiunile. În Maramureș, cea mai mare parte a Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, se vor acumula cantități de apă în jurul a 20-30 l/mp, iar pe alocuri, pe versanții vestici ai Munților Apuseni, 35-40 l/mp. În jumătatea nordică a Carpaților Orientali treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar mâine, începând cu orele după-amiezii, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare și în nordul Moldovei. Precipitații mixte, slabe cantitativ, se vor semnala și pe crestele Carpaților Meridionali.

Notă: următoarele 6-7 zile vor sta sub semnul unei adevărate defilări a ciclonilor de origine mediteraneană angrenați spre teritoriul țării noastre pe diverse traiectorii transbalcanice. În acest context sinoptic, precipitațiile – sub toate formele de agregare și temporar însemnate cantitativ – vor rămâne de interes pentru toată țara. La munte treptat vor predomina ninsorile, iar în restul teritoriului vor alterna perioadele cu ploaie, cu cele de lapoviță și ninsoare. În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor, prezentul mesaj va fi actualizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.