Ultima actualizare: azi, 13:54

Locale

FOTO. Cămătari arestaţi ilegal la Satu Mare. Tribunalul Bihor desfiinţează mandatele de arestare

Cămătari arestaţi de ilegal de către Judecătoria Satu Mare. Cei trei bărbaţi prinşi în urma unei operaţiuni desfăşurată de către DIICOT la finalul lunii septembrie au fost puşi în libertate. Apărătorii cămătarilor au contestat mandatul de arestare la Tribunalul Bihor, reuşind să anuleze măsurile preventive

Magistraţii de la Tribunalul Bihor au constatat nelegalitatea măsurii arestului preventiv dispusă faţă de cei trei inculpaţi care urmeare a „necompetenţei materiale a organului de urmărire penală”. Instanţa a mai dispus punerea în liberate de îndată a celor trei bărbtaţi. Sesinţa a fost pronunţată luni, 31 octombrie.

Poliţiştii au efectuat în 29 septembrie un număr de 17 percheziţii în judeţul Satu Mare, fiind reţinuţi cei trei cămătari, de  44, 32, respectiv 59 de ani. Ei au fost arestaţi pentru înșelăciune, fals în înscrisuri și camătă.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente care atestau tranzacții imobiliare, bijuterii și sume de bani, după cum urmează: 1.486,74 grame de aur, 110.780 de lei, 20.240 de euro, 1.000 de dolari, 1.530 de lire sterline, 68.500 de forinți, 16.420 de țigarete de proveniență ucraineană și 7 telefoane mobile, prejudiciul estimat fiind de peste 800.000 de euro.

11 comentarii

  1. Militia Răspunde

    „necompetenţei materiale a organului de urmărire penală” – nu-i bai, ca acuma angajeaza pulitisti noi, astia-s si mai praf. Na, mai fa ceva legal in tara asta, pur si simplu nu merita.

  2. Alex Răspunde

    Pozele reprezinta captura sau cat a ajuns in buzunarele unora?

  3. misi Răspunde

    Sa le dati salarii compenzatorii cu camata, pt timpul pierdut. Si nu uitati de pensii speciale pt rele tratamente si lor si copiilor lor. Rusine, Rusine, RUSINE politiei si justitiei romane!

  4. Szalma Jack Răspunde

    T. Blaga avea o vorba…”E mai sigur si mai putin costisitor sa-ti cumperi un judecator decat sa-ti angajezi un avocat”.Oare avea dreptate ?

  5. HH Răspunde

    Pe vremea mustaciosului, mereu in uniforma militara, cu parul spre dreapta, camatarii astia, deja erau fum si praf. Chiar le poarta cineva fuxurile alea din cupru de trombon ? inca nu sigla Versace !!

  6. eu Răspunde

    Si inca o data coruptia din justitie isi spune cuvantul. La noi in tara daca vrei sa traiesti bine fate infractor, daca vrei sa mori de foame munceste.

  7. Organ Răspunde

    pulitia o fi pe mana cu interlopii? altfel nu-mi explic “necompetenta”

  8. cizmaru Răspunde

    Atita cit judecatori nu vor avea legea raspunderi judecatoresti in tara nu va fi justitie

  9. mara Răspunde

    Foarte bine ..mariti-le salariile si pensiile ..ca merita!!!Toti sunt niste incompententi si infractori!

  10. Xxxx Răspunde

    Aștept ziua aia, și sigur va venii în următorii zece ani când acești țigani vor fi adunați de armată, duși în afara orașelor și înpușcați în cap !!!!

    • Dobi Răspunde

      In 10 ani acesti “tigani” cum le spui tu, vor avea o reprezentare considerabila in parlament si structurile statului. Urmareste demografia si ai sa te convingi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.