Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

FOTO. Cruce uriaşă la intrarea în Ardud, ridicată de un credincios ce a trecut prin boală

Cruce uriaşă la intrarea în Ardud. Un credincios din judeţul Satu Mare care s-a vindecat după ce a trecut printr-o boală cumplită a ridicat o cruce uriaşă la intrarea în localitatea Ardud.

Crucea a fost ridicată pe un teren privat, sătmăreanul care a trecut prin boală fiind cel care a suportat toate costurile, atât cu realizarea crucii cât şi cu montarea.

Crucea va fi sfiinţită în 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, de către preoţii din Ardud.

El a dorit în acest fel că îi mulţumească lui Dumnezeu pentru că l-a vindecat şi a scăpat de boală!

44 comentarii

  1. Alex Răspunde

    Romania – Secolul XXI

  2. Fara religie Răspunde

    sunt convins ca medicii l-au vindecat cu har divin

  3. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Și urmează să aflăm dacă are autorizație de amplasare de la Drumurile Naționale pentru că de nu are nici șeful cel de sus nu-l scapă de o amendă babană rău de tot. Nu știu unii încă nu au aflat că scriem anul 2022 și urmează să trecem în 2023???

    • H&R Răspunde

      Este pe teritoriu privat, insa sunt curios care popa va sfiinti. Pt ca crucea nu este nici orthodox, nici catolic, nici reformat, nici calvinist, nici evreu.
      Sau pentru bani orice, ca pe cainele secuiului?

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        Să tot fie pe teren privat dar nici atunci nu poți pune în vecinătatea drumului național ditamai paratrăsnetul religios ca și ăsta. Sunt distanțe și limite legale. Poate la o adică să blocheze vizibilitatea etc. Totuși e drum național și nu potecă pentru căruțe acolo! Poate nu e în cazul de față dar și atunci mergi și îi întrebi pe cei în cauză. E mai ieftin decât amenda. Nu că mi-ar păsa. Oricum siunt mai mult decât sătul când văd cum se consumă resurse și mulți bani pe așa ceva. Puțin îmi pasă dacă careva se simte ofensat de ce am scris.

  4. Pamant Răspunde

    Nu este aceeasi cruce care a fost amplasata pe Careiului langa Rompetrol ?…dupa care a disparut…

  5. SsS Răspunde

    De ce are un craniu pe ea? :))

  6. Florin Răspunde

    Este exact aceeasi cruce care a fost la Rompetrol si s-a indepartat…o recunosc dupa capul de mort din partea de jos…nu cred ca o sa inteleg vreodata care e legatura intre cruce si capul de mort…

  7. Mae Răspunde

    Înseamnă florine ! Ca Isus a învins moartea!

  8. Eu Răspunde

    Doar asta ne lipsea! Ce popor ? Pupatori de hoiturii! Noroc ca totusi nu sunt chiar asa de multi.

  9. Dani Răspunde

    “El a dorit în acest fel că îi mulţumească lui Dumnezeu pentru că l-a vindecat şi a scăpat de boală!” ??? Ceva nu-mi este clar, la care biserica sa vindecat omul ? Doctorii l-au vindecat nu popa ! Incetatii cu prostiile, totusi traim intro tara ce vrea a fii Civilizata !

    • Pedal-Gogu Răspunde

      Da!Păcat că Dumnezeu nu există!Niciodată nu a existat!Există pentru naivi,creduli si bineinteles pentru Oalele Sfinte!

  10. Nyznaiu Răspunde

    Este dovada ca doctorii nu l-au vindecat, iar zona respectiva ar trebui declarata +18.

  11. Cris Răspunde

    Pe langa faptul ca este discutabila realizarea ” artistica ” a acestei cruci, amplasarea ei langa un drum national, in curba ( indiferent ca este pe un teren privat sau nu ) este in regula ? Exista vreun aviz de la vreun for competent legat de realizarea fizica a lucrarii ( fundatie, etc.) ?
    Si inca ceva: daca era de 2 ori mai inalta atunci ii multumea de 2 ori mai mult lui Dumnezeu ? Sau daca era o cruce obisnuita ( daca a vrut neaparat o cruce ) nu ii multumea destul lui Dumnezeu ?
    Oare daca ar fi facut niste donatii la case de batrani sau ar fi ajutat niste familii nevoiase nu i-ar fi multumit destul lui Dumnezeu ?
    Intrebarile sunt retorice, dar crucea imensa amplasata in curba cu craniul si oasele pictate pe ea este reala. Aveti grija soferi.

    • urbanism Răspunde

      Am inteles ca ceva om de afaceri de la noi s-ar fi vindecat si ceva popa ortodox grec i-a trasat sarcina pe linie de …. Prima data cum au scris altii a fost pe Careiului dar primaria SM a comentat. Drept urmare a gasit alt teren si alt primar mai receptiv la doleantele lui. Dar nu mi se pare in ordine, este ditamai structura hapt in curba. Dar nu e prima data cand astfel de constructii cu scop religios parca sunt scutite de la respectarea prevederilor legale.

      • Vulpea bi-polara Răspunde

        E poveste asta cu inviatu de pe patu de spital. Nu stiu de unde pandemia asta, dar so umplut tara de cruci de-astea. Pe centura Timisorii sunt vre-o sase deja.

        • urbanism Răspunde

          Amplasarea e absolut perfectă de a se transforma oricând de un șofer așa mai nefericit într-o țintă veritabilă. Dar cum am spus parcă unii au scutirea de la respectarea legii. Exemplu (sunt multe) crucea de la capul podului Golescu amplasat după ureche. Așa a fost zeci de ani până s-a aflat tărășenia cu ocazia construirii Lidl-ului de acolo. Adică Lidl să respecte legislația din domeniu și chiar mai mult decât atât dar popimea nu???? Cam așa e și aici.
          PS. În vest cultele plătesc impozite și taxe și sunt susținuți de enoriași. La noi sunt scutiți, primesc subvenții barosane de la stat și mai au și figuri în cap. Toți, fără nici o excepție. Prevăd că careva șofer își va sfârși parcursul în viață înfipt în chestia asta.

    • cazma Răspunde

      cris da de unde tragi tu concluzia ca nu a ajutat la casa de batrani sau familii nevoiase? Daca punea acolo o ghereta unde sa declari daca vrei sa fii femeie barbat sau neutru era mai normal nu?

  12. Vas Răspunde

    Apropo de Rompetrol de pe Careiului, ei cum și-au pus floarea și televizorul pe marginea drumului? Cine le-a dat autorizație? Floarea e aproape pe axa drumului, iar monitorul îl freci cu tirul 😀. Nu ai voie să te uiți pe telefon când conduci, dar la ditamai ecranul băgat în ochi poți?
    Cât despre cruce aș zice că dacă el trebuia să-și poarte crucea, ar fi făcut-o mai mica.

  13. zau....... Răspunde

    nu este corect io zic s o pui in curte la tine fara sa provoci pe nimeni stii.mare sfant ce esti,poate pica peste tine odata sau peste cineva drag,,,,,ce faci Dl.Duma,,,,,?????

  14. roby Răspunde

    lau pus seara de rusine

  15. SĂTMĂREAN Răspunde

    Există milioane de oameni bolnavi (inclusiv copii) în întreaga lume care mor cu zilele. Cineva ar zice că așa îi cheamă Dumnezeu la El. Alții ar spune că nu există niciun Dumnezeu. Alții ar adăuga faptul că suferința lor este parte din nu știu ce plan divin. Dar poate să fie și lumea medicală parte din planul lui Dumnezeu? Vă dați seama, stimați cititori, ce absurdități există în lumea aceasta? Cu câtă credință are omul care a înălțat o ditamai cruce nu putea el să se vindece fără ajutorul medicilor? Dacă îi ceri lui Dumnezeu vindecare, de ce trebuie El să te “trimită” la doctori? Aah, veți zice, așa ne vindecă El, cu ajutorul medicilor, că de aceea le-a dat minte și știință, să fie în stare să vindece pacienții cu diverse probleme. Cu toate acestea, vă las o întrebare retorică: dacă Dumnezeu dorește cu adevărat vindecarea celui bolnav, de ce nu îl vindecă pe acesta fără intermediari? Și dacă oamenii nu își permit operații și tratamente scumpe? Ce face, îi lasă să moară? Dacă nu ai bani, te cheamă Dumnezeu la El. Dacă ai, mai ai șanse să îți prelungești viața pe Pământ. Vedeți, banii nu ar trebui să fie o piedică între noi și El. Indiferent cum stăm cu buzunarul, și indiferent ce medici ne tratează, dacă El vrea să te cheme, o face.
    Reiau: credem în Dumnezeu, dar de aceea tot pe mâna medicilor ne lăsăm. Ipocrizie.
    Morala: Cere ajutorul de la ceea ce este lângă tine, nu de la ceea ce ar putea fi în alte lumi și universuri. (Imaginare sau nu).

    • Dani Răspunde

      @SĂTMĂREAN .Corectsi fain scris!

    • Pedal-Gogu Răspunde

      Bine grăit!Păcat că Dumnezeu nu există!Niciodată nu a existat!Există doar pentru naivi,creduli si bineinteles pentru Oalele Sfinte!
      P.S.: Dacă o să ai vreodată in viată ocazia de o intâlnire de gradul 3 sau poate gradul 4, două intrebări să-i pui
      extraterestrului:
      1. Ce religie are?
      2. Si dacă crede in Dumnezeu?

  16. Mircea Răspunde

    Da cine îi omul….o tot ardeți peaci cu păreri!?

  17. cetatean Răspunde

    Omu asta e un primitiv care asteapta acum o recompensa pentru constructia lui,sa ajunga in rai sa castige la loto sa isi gaseasca o nevasta ma tanara etc :)))

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      E posibil. Numai nu înțeleg de unde și până unde această fervoare și această expunere excesivă chiar dacă nu i se dă nume. Și mai ales la ce folosește. Nu cred că religia asta ne învață sau asta ar trebui să înțelegem de aici. Pentru că vedeți voi și la construirea turnului Babel oamenii au vrut să ajungă la Dumnezeu. De aceea au început să tot urce și să construiască în sus. Asta până când ….. Cred că știți povestea cu limbile lumii și oamenii care construiau nu s-au mai înțeles între ei din cauza harababurii generale.

  18. Black Pope Răspunde

    Dupa simbolul ”Skull&Bones ”de pe cruce se pare ca la vindecat Satana ,simbolurile unei societati secrete sataniste .

  19. Chupacabra Răspunde

    Așteptăm primul Bamveu credincios care se va pupa cu crucea.

    • 3,14 Răspunde

      Hahaha. Cam asta va urma apoi….inca o cruce in cinstea victimei! A fost un catel strivit nu departe de cruce. Ar trebui dus langa capul de mort sa aiba bisericantii ce pupa! Preaslaviti sa fie toti cateii si toate pisicile de pe carosabil carora barbosul nu le-a dat sansa sa ridice si ei crucea! Amin

  20. jean Răspunde

    Semnul ‘”SS”

    • History Răspunde

      Ai vrut să zici Totenkopf. Nu seamănă să știi dar nu-i văd rostul. Este absolut dezgustător. Ar intra la categoria simbolurilor totalitare interzise.

  21. Alin Răspunde

    Asta nu e crucea ce a fost ridicata apoi da-ta jos in Satu Mare? Ca tare seamana

  22. Vulpea bi-polara Răspunde

    Poate-s pirati. Aia cu Totenkopf aveau si ei demnitatea lor

  23. Teofan Răspunde

    Chiar foarte tare,un drept credincios! Și o căruță de popi atoate știutori și pe toți sfătuitori! Băi creștine dacă ai pus crucea aia sa o vedem noi,bravo,e vizibila! Dacă ai pus-o sa o vadă Dumnezeu,trebuia sa o pui la tine-n curte,sa înțeleagă și al de sus saracu , cine a pus-o! Dacă o puneai la tine in curte puteai sa o faci mai mica,ca Dumnezeu se prindea ca e de la tine pt el este, puteai sa o faci atât de mica încât sa o porți veșnic in suflet fără sa te apese și-i sa o cari din greu și Dumnezeu tot știa ca este de la tine pt el! Așa ai făcut-o mare,lunga,lata ca sa fie precum ți-e fala și …prostia laolaltă!

  24. Vasile Răspunde

    Cred că am luat-o razna cu toții,asemenea monstruozitate nu are ce căuta în viața oamenilor.Politia trebuie să-l identifice urgent pe acest nebun.Isus nu are nevoie să-i afișăm chipul pe toate drumurile,el are nevoie de faptele noastre, ce-a făcut acest individ este o blasfemie grosolană.Preotii din zonă n-au nimic de spus?

  25. Vasile Răspunde

    Cred că preoții ortodocși nu vor participa la această mascaradă.Dar pentru bani unii dintre ei o vor face.Noi ar trebui să purtăm crucea lui Isus in suflet și în creier.Cred că sa manelizat prea mult sacrificiul pe care la făcut Isus pentru noi oamenii.Am citit câteva opinii despre faptul că medicii din cei care ne salvează sănătatea,este adevărat doar parțial , atunci când ajungi la doctor care și el este om,cred că este puțin cam târziu.Incercati să aveți o viață cât mai liniștită,și nu uitați oameni buni,inevitabil depindem unii de alții.Iar cei care considerăm că mai suntem normali la cap, haideți să-i ajutăm pe acești oameni care au probleme,gen acest om care vrea să ne ofenseze cu gestul lui.

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Pt suta de euro si o masa la restaurantu de la castel se vor calca pochii ortodocsi in picioare la sfintire. Ca daca sare fraieru cu banu, cum sa nu-l faca la buzunare.

      • History Răspunde

        În evul mediu biserica catolică vindea la greu și bineînțeles pe sume colosale bilete de indulgență pentru iertarea păcatelor. Așa că cei bogați își permiteau să-și răscumpere păcatele și să-și creeze o imagine falsă așa dorită de ei. Nici asta nu e altceva. Nu știu la ce folosește. Din banii respectivi mai bine în ajuta pe cei mai sărmani decât el. Sunt din păcate destui. Nu cred, refuz să cred că Biblia ori dreptcredința asta trebuie să-ți dicteze. Mă dezgustă profund. Mai ales că în alte ocazii din astea cu sfințiri vedeam anumite personaje pe care îi cunosc bine. Și știu prea bine ce fac în viața de zi cu zi. Falsitate.

  26. Vasile Răspunde

    Bravo Teofan

  27. H&R Răspunde

    Vin migrantii, si peste cativa ani, oricum nu multi, o sa vezi tu cum trebuie sa dispara crucile. Daca vrem sa stam in EU. EU da ordinul, Romania respecta ordinul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.