Ultima actualizare: azi, 13:59

Locale

FOTO. Marele Premiu al Festivalului “Muzica Inimii Mele” 2022 rămâne la Satu Mare!

Festivalul internațional „Muzica Inimii Mele” a revenit în această săptămână cu ceea de a XV-a ediție. Anul acesta premiul cel mare a revenit elevei de la Școala de Arte Satu Mare, Taisa Silaghi.

În cadrul concursului au fost cinci membrii jurați, Lucian Iluț – Baia Mare, Marinela Popa – Alba Iulia, Constantin Moise – Reșița, Renata Inovan – Satu Mare și Varga Miklos – Ungaria si 18 reprezentanți din cadrul a 10 școli de arte din România și din Ungaria.

Alături de Anette Marka, prezentatoarea festivalului și profesor de actorie, au fost prezenți la debutul concursului  managerul Mircea Deac și directorul Florin Pop, care i-au salutat pe toți participanții din întreaga țară.

Câștigătoarea concursului a fost Taisa Silaghi, de la Școala de Arte Satu Mare, ea fiind eleva profesorului Călin Keresztes.

Pe locul I s-a clasat Briana Magdaș, de la Școala „Francisc Hubic” din Oradea, pregătită de prof. Lăcrămioara Deac.

Pentru locu II au fost alese două eleve, Maria Imbre și Georgiana Zbutea, eleve ale Școlii „Augustin Bena” din Alba Iulia, pregătite de prof. Marinela Popa.

Locurile III au revenit concurentelor Martha Petruc de la Școala „Ion Irimescu” din Suceava – prof. Cristian Munteanu și Szabo Barbara de la Școala de Arte Satu Mare – prof. Sallai Laszlo.

Elevii care au obținut mențiuni sunt: Andra Nichifor din Brăila – prof. Ana Maria Baciu, Cristiana Morar și Nicoleta Terheșiu, ambele din Zalău – prof. Sergiu Chirilă și Paul Coza din Baia Mare – prof. Codruța Lupșe.

Pe întreaga durată a concursului au fost prezenți, Zamfir Danciu, directorul Direcției pentru Cultură, alături de conducerea AAP Satu Mare, reprezentată prin Gergely Csaba și Tillinger Ștefan, care au oferit câte un tablou concurentelor Elisabeta Mitroi din Reșița și Szabo Barbara din Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.