Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

FOTO. Pe o parte se plantează, pe cealaltă se fură! Florile din centrul orașului, furate din nou

Florile plantate de Primărie pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Satu Mare sunt furate sistematic. Înainte de Luminații, mai multe flori au fost furate din ghivecele ornamentale, ulterior Primăria a plantat din nou în locurile lipsă, însă, și acestea au fost furate.

Un sătmărean a fotografiat, în cursul zilei de vineri, ghivecele și a semnalat redacției PortalSM lipsa florilor

„Deși Luminațiile au trecut, se fură zilnic din florile plantate pe I.C. Brătianu. Păcat de frumusețea ghivecelor în ton cu anotimpul, știrbită de găinăriile unor semeni! Toate ghivecele sunt furate doar pe una din partile drumului, pe dreapta, spre centru. Pe cealalta parte, mai putin circulata, nu lipsește nicio floare. Am mers la pas pe langa fiecare, sa fiu sigur”, a declarat acesta pentru PortalSM. 

 

37 comentarii

  1. remy martin Răspunde

    Astia suntem…

  2. H&R Răspunde

    Și vrem în “scheggem”… No way!

  3. Nha Răspunde

    Parca erau instalate nspe mii de camere de supraveghere! Sau numai pe hartie ( a se citi in buzunarul unora)?!

    • Om Răspunde

      Da, si eu la camere mă gandeam. Prinsă persoana, și nu mai indrazneste nimeni.Si dată la ziar.

  4. Bulshit Răspunde

    Ce așteptări mai aveți de la neamul ăsta prost crescut ??????

  5. Luminații Răspunde

    Unii au înțeles greșit că se plantează pentru noi. Au înțeles asta în nume propriu. Iar cum erau și Luminațiile au picat florile astea fix a țanc!
    Data viitoare recomand primăriei să le planteze după o zi-două de Luminații (că nu cred că era musai plantate înainte, mă rog a fost o încercare frumoasă) și veți vedea că se va fura infinit mai puțin. Pentru că desfacerea era înainte de 1 noiembrie iar acum și cererea este mult mai mică.
    Dar pentru asta ar trebui să îi intereseze pe decidenți și acest aspect. Dar am dubii serioase în acest sens. De când Florisal nu mai are pepinieră proprie nu mai interesează pe nimeni ce se plantează, la ce preț se plantează și mai ales câte rămân în viață din cele plantate. Cândva eram orașul trandafirilor. Aea erau gata plantate și numai trebuiau tunse și câțeodată tratate. Acum însă e jale mare și se cheltuie foarte mult și fără cap.

  6. Ghiury Răspunde

    Romanurile este hot prin definitie

    • Herbert Răspunde

      Mare dreptate ai……😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    • Dobi Răspunde

      Du-te ghiuri ca te asteapta calul sa-l mulgi acolo la voi in pusta la mongolia

      • Dobi Răspunde

        Iar am confundat la muls iapa cu mânzul! F@t@i mama măsii de treabă!

        • Dobi Răspunde

          Exemplu clar de cat de hoti sunt ungurii, care pana si numele din comentarii de fura. Exemplu comentariul de mai sus. Frustrarile sunt mari, cand nu ai avut niciodata nimic, si ai trait in caruta, pribeag, migrator, milog.

          • Dobi

            Exemplu clar de fermentare a borșului. Cred că în jurul meu se învârte lumea. Aștept o chetă sau ceva teledon ca măcar de jenă să capăt niște caractere în limba română.

    • Trianon Răspunde

      Au am auzit ca cei care au furat sunt unguri si le-au dus la ungaria la piata. Asa am auzit doar. Dar ar avea sens, nu furi de langa casa ca sa nu fii suspect.

  7. Ioana Răspunde

    Și la elon musk i a fost frică să vină la noi nu cumva să fură și plomba din gura .

  8. Manea Răspunde

    Păi dacă au fost așa de proști și le-au plantat înainte de luminații …. era clar ce o să se întâmple

  9. Valahu Răspunde

    @Ghiury neamu tau este hot si migrator .Cei care au furat florile toti vorbesc linba ta urata de cacacios migrator.

  10. web designer Răspunde

    Romania e mai inapoiata ca tarile din lumea a treia
    NU SUNT LEGI
    DACA SUNT NU SUNT RESPECTATE
    NU E INTERES
    NEPUTINTA GROSOLANA
    OBRAZNICIE TOTALA
    SOVINISM SI IREDENTISM PESTE TOT

    Schengen o sa regreta daca accepta cumva romania.

  11. Gheorghe Răspunde

    Nu va certati ca acelea nu au fost furate.Pe bune ca nu,deoarece au fost doar mutate dintr-un loc in altul.Ce,nu va vine sa credeti?Va spun eu ca din moment ce vanzatorii de flori habar nu au cum se cultiva o floare si vand doar de cele importate si detin autorizatii d producator,nimic nu ma mai mira.Cine le-a ,,luat”a mers si le-a mai vandut o data.Nu credeti ca sunt profesoare care merg cu masina plina primite de flori de la scoala de la lingaiii care se gudura pentru un 5 amarat la fiul lui,da,da merg direct la piata la vanzatorii-producatori de flori.Si astia nu sunt numai romani,ba din contra!Sunt si din astia din fundul asiei care se dau drept sfinti numa buni de pus la in rama la inchinat.Ei nu fura,ei nu mint,ei nu injura de isten mario,foso si alte cuvinte,,sfinte”,ei nu beau,ei nu-si bat si omoara muierile,ei sunt corecti,tigancile de pe ostrovului care fura si se calaresc in europa si vorbesc limba lor nu-s de-a lor,parlamentaru de la bruxelles prins cu poponarii la o lingareala nu era de-al lor,nu sunt de-ale lor!!!Nuuuuuu,nicidecum esi sunt cea mai perfecta natie. si toata europa ar trebui sa se inchine lor,un monument de corectitudine……Mars cotarle!!!

    • @Gheorghe Răspunde

      @Gheorghe. Tu fă bine și mătură în fața cotețului tău de șatră, bine? Că ai bugăt ce. Fiecare cu ale lui. Așa cum ai spus la începutul comentariului tău. Sunt câteva nații care au inundat Europa cu din ăștia “liber întreprinzători”, “binefăcători”, niște din ăștia “#robinhood moderni”! Să ți le enumăr? Și ca să vezi nația aia care zici că a venit din Asia veci nu este pomenit printre ei! Oare de ce? Chiar nu aveți ce face? Atâta vreme cât vă preocupați numai de ce face capra vecinului și nu vă vedeți de treaba voastră trece lumea modernă pe lângă voi! Te rog nu te certa cu mine. Știi prea bine că am dreptate. Am exporat în 15 ani jumate din forța de muncă a țării pe post de căpșunari, spălători de vase și badante. Asta este diaspora! Că de cerșetori, hoți, grupuri de mafioți care se cuplează cu albanezi, rakeți ukraineeni ori alții certați cu legea nici nu mai pomenesc. De ce le e rușine românilor din doaspora de nația lor și fac orice posibil și se prezintă ca fiind altceva??? La asta să te gândești! Și asta nu e vina nației vecine dinspre vest.

      • Gheorghe Răspunde

        Da mai ăștia civilizati dinspre vest care amenințați cu spânzurătoarea pe cei care nu sunt de acord cu voi,cu elucubrațiile voastre!!!Sa va ia scaraoschi de lepre,vreți sa va arătați marea nație cu mare cultura prin spânzurarea celorlalți chit ca au nume ca voi și sunteți de aceeași foaită!!…exact ca înaintașul vostru h…ty!!!

        • @Gheorghe Răspunde

          Lasă Ghiuri mai bine că devii penibil. Ăla e un bou recent ales în parlamentul maghiar. Hai să nu-ți enumăr câte scăpări de astea au politicieii români mai bine. Și a spus ceva împotriva unei ziariste maghiare din Ardeal. Lasă tu aburelile, fii bărbat și privește adevărul în față. Pentru că până nu recunoști nici nu vei face nimic ca să îmbunătățești situația. Doar vei da din gură aici. Karatist virtual ce ești. Dacă nu te-am lămurit du-te prin Londra sau undeva prin vest și vezi cine îți spală vasele sau cine cerșește la colț de stradă agresiv. Ungur sigur nu o să găsești. Rumegă.

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Adică ca și în armată. Nici acolo nu se fură doar se completează. După nevoile personale.

  12. Gheorghe Răspunde

    Ma obiala mizerabila,cel puțin nu fura numele altora,sau o faci din obișnuința?….Mars la coteț ca deja ești pe din afară….cum poți sa vezi tu și alții o anumita nație de hoți,mizerabili iar pe alții albi și curați ca sfinții?…fiecare nație are și oameni buni și rai,fiecare cum îl duce capul….gata voi ii faceți pe romani în fel și chip cum vreți voi dar când alții va fac la fel nu va convine,de voi sa nu se spuna rau nimic ca voi sunteti buricu pamantului….bineînțeles că voi sunteți spuma Europei….am mai zis…Mars la coteț cotarle….

    • @Gheorghe Răspunde

      @Gheorghe. Nu s-a furat nimic. Am încercat să-ți răspund pe cât posibil civilizat dar din ce se pare ești orbit de ură. Mare e frustrarea. Probabil de ziua morților dai foc simbolic la orice ce este roșu-alb-verde. Numai să nu se supere italienii ori mexicanii. Nimeni nu e buricul pământului dar nici nu se fură prin alte părți ca la noi, așa tradițional. Bagă asta de seamă și mai scoate capul din șatră.

      • Om Răspunde

        Din satra vine mata, mă? De vezi numa șetre? Suie-te pe cal si marș mă, dacă nu iți convine în țara asta.

        • @Gheorghe Răspunde

          Frustrarea te-a dovedit iar?

          • Gheorghe

            Hoțule de nume(vad ca postezi cu numele meu cu@),eu am muncit o vreme și prin vest și acum ma mai duc pe acolo, ca să vezi chiar cu unguri din ungaria și unii din romania.In anglia ungurii muncesc cot la cot cu polonezii,ucrainienii si romanii la banda si nu-și scot ochii nici nu ard culorile…..Peste tot sunt și oameni buni și oameni răi și curve și hoți și bețivi și mincinosi indiferent ca sunt unguri,romani,țigani sau orice nație traitoare sub soare.In Austria,Germania,Franța am întâlnit c…ve unguroaice și din satmar și din ungaria, putori dar tot asa am văzut și oameni de omenie…..nu-ti arunca căcatu pe gura împotriva a tot ce este de alta nație decât huni …

          • @Gheorghe

            @Gheorghe, prin definiție am pus semnul acela “@” ca să se vadă ca am răspuns expres ție în persoană. Chiar nu se vede???? Am procedat așa ca să evit orice confuzie. Îmi cer scuze.
            Iar dacă spui că sunt hoț atunci te rog prezintă actul de proprietate. Se mulțumește anticipat.
            Oricum numele tău din ce îmi dau seama este “Gheorghe” și nu “@Gheorghe” !!!!

  13. @Gheorghe Răspunde

    Și ca să lămurim definitiv ia să vedem noi cine a început această tâmpenie, bine????? Îți fac aici un CTRLC – CTRL V, nu că mi-ar face plăcere dar văd că nu recunoști. Este exact primul tău comentariu la acest articol!
    Gheorghe
    5 noiembrie 2022 Răspunde
    Nu va certati ca acelea nu au fost furate.Pe bune ca nu,deoarece au fost doar mutate dintr-un loc in altul.Ce,nu va vine sa credeti?Va spun eu ca din moment ce vanzatorii de flori habar nu au cum se cultiva o floare si vand doar de cele importate si detin autorizatii d producator,nimic nu ma mai mira.Cine le-a ,,luat”a mers si le-a mai vandut o data.Nu credeti ca sunt profesoare care merg cu masina plina primite de flori de la scoala de la lingaiii care se gudura pentru un 5 amarat la fiul lui,da,da merg direct la piata la vanzatorii-producatori de flori.Si astia nu sunt numai romani,ba din contra!Sunt si din astia din fundul asiei care se dau drept sfinti numa buni de pus la in rama la inchinat.Ei nu fura,ei nu mint,ei nu injura de isten mario,foso si alte cuvinte,,sfinte”,ei nu beau,ei nu-si bat si omoara muierile,ei sunt corecti,tigancile de pe ostrovului care fura si se calaresc in europa si vorbesc limba lor nu-s de-a lor,parlamentaru de la bruxelles prins cu poponarii la o lingareala nu era de-al lor,nu sunt de-ale lor!!!Nuuuuuu,nicidecum esi sunt cea mai perfecta natie. si toata europa ar trebui sa se inchine lor,un monument de corectitudine……Mars cotarle!!!

  14. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    @Gheorghe. Auzi tu Ghiury dacă ești așa de tolerant cum te crezi sper că de mâine vei participa la festivalul interetnic de teatru care are loc în urbea noastră. Sunt curios dacă se lipește ceva cultură de tine. Nu trebuie să participi la spectacole în limba maghiară că știu că te zgârie la ureche. Te absolvăm de acest chin. Dar sunt altele. Ceva evreu, neamț ori rrom. Spor la cultură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.