Ultima actualizare: azi, 11:07
Locale

FOTO. Stadiul lucrărilor în parcul central din Satu Mare. Au fost scoase betoanele şi bordurile

Lucrările în parcul central din Satu Mare au continuat în această săptămână. Excavatoarele au scos vechiul pavaj, au spart asfaltul și ridicat bordurile din parc. Întregul parc este un adevărat şantier.

Au fost marcaţi mai mulţi copaci care urmează să fie tăiaţi, cel mai probabil în cursul zilelor următoare. Potrivit repreyentanţilor Primăriei,  din cei 267 de arbori câţi sunt în total, sunt propuşi a fi tăiaţi 85 iar din cei 103 arbuşti vor fi eliminaţi 95. Proiectul prevede ca după efectuarea lucrărilor să se planteze alţi 277 de arbori, iar împreună cu arborii şi arbuştii păstraţi vor fi în total 479 de bucăţi. Pe lângă aliniamentele actuale de copaci se vor face noi aliniamente.

Proiect de 23 de milioane de lei

Proiectul de modernizare a Centrului Vechi, finanțat din fonduri europene cu o valoare de 23.000.000 lei are ca termen de finalizare luna decembrie a anului 2023 și se va desfășura etapizat, a anunțat conducerea Primăriei Satu Mare.

În zona parcului, suprafața de spații verzi se va mări cu o treime. Vor fi înlocuite rețelele electrice vechi, se vor monta stâlpi de iluminat LED, se vor reface fântânile, după care se va trece la refacerea aleilor și a trotuarelor. Piața Libertății va deveni astfel un centru de relaxare cu alei pietonale, zone de terase, piste de biciclete, culoar pentru transportul public în comun și spații verzi.

Lucrările în zona parcului central au început la începutul lunii noiembrie, iar acestea trebuie finalizate până în perioada lunii martie. Atunci când vor începe lucrările pe tronsoanele din jurul parcului.

 

Aşa va arăta Parcul central

10 comentarii

  1. brekingnius Răspunde

    Am facut un calcul in baza a ce spune primaria si la final nicicum nu iese 479 ci 467.
    (267-85) + (103-95) + 277 = …. Verificati daca vreti. Sau la primarie se aplica aritmetica neeuclidiana si diferenta se planteaza in alta parte ca de obicei???? Caramizile ceramice galbene oare unde ajung???? Pentru ca uitati 100 de ani nu s-au stricat! Sa vedeti pleciurile de beton noi cat vor tine! 5 ani poate!?
    Oricum 10-15 ani nici nu va veni se mergeti vara acolo ca umbra va fi ciuciu in partea centrala! Profund gandit cu kurul!

    • Rita Răspunde

      Exact. Bine punctat. Parcă aveam niste ecologiști, ăia care teoretic protejează natura. Unde s-au ascuns că nu prea se fac auziți? Am ajuns să-mi fie greață de orașul natal. Legat de plimbările prin centrul orașului, eu voi evita cu precădere zona.

      • brekingnius Răspunde

        @Rita, oricum vei evita. Din ce îmio dau seama în partea centrală a parcului te va bătea în cap soarele că nu va fi umbră pe acolo încă vreo 30 de ani. Cine a gândit și a proiectat a gândit cu kurul. Așa se întâmplă când proiectul se face după gustul decidentului iar acela habar nu are. Ca și Ceaușescu care trebuia să vadă pe machete mari pentru că nu vedea în spațiu și nu putea judeca ceva dacă era la scară redusă. Pur și simplu nu vedea. Dar de ce trebuie să conceapă planul un jurist-primar, asta nu înțeleg? Restul de acolo sunt ghiocel, ungurește spus niște Bólogató János? Că rău am ajuns atunci!

  2. Maci Laci Răspunde

    PRIMĂRIA AR TREBUI OBLIGATORIU ACUZATA DE DISTRUGEREA INTENȚIONATA A UNUI BUN PUBLIC!!!!

    • Rita Răspunde

      Cine s-o acuze că toți susținătorii au ieșit la vot în timp ce opoziția a stat pe-acasă în poziția ghiocel.

  3. Aspi Rina Răspunde

    Acolo trebuia ras tot,dupa care sa se faca un platou circular la fel ca in Sibiu sau Brasov,cu terase si spatii de alimentatie publica,iar cladirile de jur imprejur renovate din fonduri europene !! Iar cladirea aceea care strica total aspectul centrului vechi,casa de moda,trebuie urgent un proiect de la un arhitect bun care sa-i schimbe cumva forma,pentru ca acum arata oribil !!

    • History Răspunde

      1. Acel centru tipic orașelor săsești a avut o destinație.
      2. Peste tot în Transilvania este caracteristică existența a câte unui parc cu multă vegetație care face ca traiul în centru să fie mai plăcut.
      3. Nu se pot solicita fonduri UE pentru renovare de clădiri proprietate privată.
      4. La betonul și la structura de la Casa de modă nu ai ce interveni.
      Tot comentariul tău e paralel cu realitatea. Habar nu ai tătucă.

    • dorel Răspunde

      Corect !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.