Ultima actualizare: azi, 17:32
Locale

FOTO. TIR-uri pline cu deșeuri, oprite în vama Petea. Au fost trimise înapoi

Polițiștii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul ANPC și ai Gărzii de Mediu Satu Mare, nu au permis intrarea în țară a două automarfare încărcate cu produse second-hand constând în textile, mobilă, electrocasnice uzate, dar și plastic și cauciuc.

Sâmbătă, 26 noiembrie, în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, un maramureșean în vârstă de 55 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România. Bărbatul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, mobilier, saltele, textile și electrocasnice uzate, de la o societate comercială din Germania și care urmau să ajungă la o firmă din județul Iași.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de produse second-hand, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în cantitate de 12.000 kg – nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente legale.

Conform legislației în vigoare, șoferul nu a putut prezenta certificatul privind operațiunile de curățare și dezinsecție.

Tot ieri, 26 noiembrie, în jurul orei 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, un cetățean român, în vârstă de 45 de ani, din județul Maramureș, conducând un automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, 24.260 kg de plastic și cauciuc, de la o societate comercială din Germania având ca destinație o societate comercială din județul Neamț.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deșeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu există documente necesare importului de deșeuri.
Conform legislației în vigoare, persoana în cauză nu a putut prezenta Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006.

În ambele cazuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Sursa: Poliția de Frontieră

8 comentarii

 1. UE Răspunde

  ….. in Ungaria. :-))))

 2. Sătmărean Răspunde

  Iară gunoaie ??? . Dar până când încearcă să tot introducă în țară șmecherii ăștia toate gunoaiele ??? . Nu au ajuns 32 de ani ???. E plină ochi țara asta de gunoaie și de rable !!! Opriti-vă odată !!! Halooo firmele de transport este clar ???

 3. Satmarean 1 Răspunde

  @Satmarean. Pana nu va fi sanctionat soferul cu o amenda mare si dosar penal, firma cu o amenda cat sa o bage in faliment,confiscare masina si patronul dosar penal nu se vor potoli pt ca un tir este oprit si 50 trec fara probleme .Este o mafie si aici ca si la arderea gunoaielor ca sa nu spun in stransa legatura.Ce crezi ca se intampla cu aceste deseuri care nu mai sunt comercializate? Unele nici nu mai pot fi ,ci merg direct la ardere. Unde?Pe sanatatea cui? Intrebari retorice,bineinteles.

 4. Muresan Răspunde

  Trebuie odată și odată să se stopeze complet introducerea de deseuri și de auto second hand. Gunoaiele altora ne omoară !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.