Ultima actualizare: azi, 13:59

Locale

FOTO. Verificări interne la Vama Petea. Cum a scăpat criminalul fugar cu mașina avariată

Verificări interne la Vama Petea. La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au fost demarate verificări interne cu privire la respectarea procedurii de control a persoanelor, respectiv mijloacelor de transport la intrarea/ieșirea din România în cazul șoferului ce a provocat un accident mortal între localitățile Satu Mare și Dorolț, după care a reușit să iasă prin Vama Petea cu mașina avariată, potrivit informațiilor PortalSM.

Șoferul ce a provocat accidentul mortal între localitățile Satu Mare și Dorolț a reușit să iasă din țară, la nici o oră de la producerea accidentului, cu mașina serios avariată. Potrivit procedurilor legale, șoferul ar fi trebuit să prezinte polițiștilor de frontieră un act doveditor cu privire la avariile pe care le prezenta mașina. Se pare că șoferul a reușit, totuși, să părăsească țara într-un timp foarte scurt de la producerea accidentului mortal. Incidentul a avut loc în data de 7 noiembrie, în jurul orei 20,30, șoferul fugind de la fața locului, reușind la ora 20,45 să părăsească teritoriul României.

Polițiștii slovaci au identificat, astăzi, 10 noiembrie, pe raza orașului Bratislava autovehiculul care ar fi fost implicat în accidentul mortal ce a avut loc, în data de 7 noiembrie, între localitățile Satu Mare și Dorolț.

Autovehiculul prezintă avarii ce sunt susceptibile a proveni din accident, acesta fiind găsit abandonat și, ulterior, ridicat în vederea efectuării unei expertize criminalistice.

În prezent, în urma administrării probatoriului, polițiștii au reușit să afle identitatea conducătorului auto implicat, iar cercetările continuă pentru depistarea acestuia.

Știrea inițială:

La data de 8 noiembrie, în jurul orelor 07.30, polițiștii rutieri sătmăreni au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112 despre producerea unui eveniment rutier, pe Drumul Național 19 A, între localitățile Satu Mare și Dorolț, în urma căruia o persoană ar fi decedat.

În fapt, la data de 7 noiembrie, în jurul orelor 20.30, un bărbat de 58 de ani, cetățean slovac, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul pe direcția de mers Satu Mare-Petea, ar fi accidentat un bărbat de 43 de ani, domiciliat în localitatea Dara care, în calitate de pieton, se deplasa pe partea carosabilă.

Din nefericire, evenimentul rutier s-a soldat cu decesul pietonului.

Ulterior, conducătorul auto a părăsit locul producerii accidentului fără acordul poliției.

În urma mobilizării tuturor polițiștilor rutieri și a efectuării cercetărilor care s-au impus, precum și a administrării materialului probator existent, s-a stabilit faptul că bărbatul ar fi părăsit teritoriul României în jurul orelor 20.45, prin Punctul de Trecere al Frontierei cu Ungaria, aflat în localitatea Petea, având ca posibilă destinație Slovacia.

În prezent, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Satu Mare desfășoară activități de colaborare cu autoritățile din Ungaria, Austria și Slovacia, în vederea identificării conducătorului auto.

În cauză, cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au dus la producerea prezentului eveniment rutier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.