Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

FOTO/VIDEO. Mani Gyenes, pregătit pentru o nouă aventură la Dakar. Și-a prezentat motocicleta

Emanuel ‘Mani’ Gyenes, riderul Autonet Motorcycle Team, pornește în cea de-a treisprezecea aventură în cel mai solicitant rally-raid din lume, Dakar Rally.

Mani Gyenes este pregătit pentru o nouă aventură în Raliul Dakar. Sportivul sătmărean va porni, la sfârșitul acestui an, în cel de-al treisprezecelea Dakar al carierei. În cadrul unui eveniment special ce a avut loc astăzi după-masa, marți, 22 noiembrie, la sediul Autonet Satu Mare, Mani Gyenes și-a prezentat motocicleta, vehiculul tehnic, precum și restul echipamentelor necesare în cele două săptămâni de competiție în deșert.

Dakar 2023 începe pe 31 decembrie 2022, în Arabia Sudită, finish-ul are loc în 15 ianuarie 2023, iar traseul se întinde pe aproximativ 7.500 de kilometri. Peste 1.000 de sportivi din 63 de țări vor fi la startul competiției.

Unul dintre aceștia va fi Mani Gyenes, riderul echipei Autonet Motorcycle Team fiind unul dintre competitorii care au participat la ediții de Dakar care s-au desfășurat pe toate cele trei continente pe care competiția a avut loc: Africa, America de Sud și Asia. În cele 12 prezențe, Mani a ajuns la finish de 10 ori și a urcat de 5 ori pe podiumul clasei sale.

Sportivul sătmărean, care se află în pregătiri pentru Dakar 2023, a descris cum arată un an obișnuit din viața lui.

În ianuarie sunt plecat aproape toată luna la Dakar, februarie este o lună de pauză. Apoi, din martie, încep antrenamentele și competițiile. Merg la concursuri de enduro și endurocross, apoi în iulie particip la Red Bull Romaniacs, unde anul acesta voi lua startul pentru a 19-a oară. La început de vară încep și înscrierile pentru Dakar, în toamnă pregătim motocicleta și la începutul lui decembrie o duc în Franța pentru îmbarcare. Apoi vin sărbătorile și chiar în preajma Crăciunului, în ultimii ani, s-a nimerit că trebuie să fac bagajele și să plec spre Arabia Saudită“, a spus Mani Gyenes.

Un comentariu

  1. Ovidiu Răspunde

    Mult succes!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.