Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

O femeie din Nepal, prinsă muncind la negru la o firmă din Satu Mare

O femeie din Nepal, prinsă muncind la negru la o firmă din Satu Mare. Ea a primit ordin ca în 15 zile să plece din ţară.

Poliţiştii de imigrări din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Satu Mare au continuat acțiunile, pe raza de competenţă, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul României. 18 străini au fost legitimați, o femeie fiind depistată în situații ilegale.

Astăzi, polițiștii de imigrări din Satu Mare au desfășurat o acțiune pe raza de competență, scopul fiind combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor în România.

Au fost verificate trei societăți comerciale și două locații în care erau cazați străini.

În cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au legitimat 18 străini, o femeie de 29 de ani, din Nepal, și 17 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 31 de ani, 11 din Bangladesh și șase din Nepal.

Din verificări a reieșit că femeia din Nepal a intrat legal în România, însă la momentul depistării se afla în ședere ilegală și desfășura activități lucrative fără forme legale la una dintre societățile comerciale verificate.

Ca urmare a celor constatate, pe numele persoanei în cauză, polițiștii de imigrări au emis decizie de returnare, cu termen de plecare voluntară în 15 zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, la ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii în România pentru o perioadă de 6 luni.

La finalizarea verificărilor, față de reprezentantul societății comerciale vor fi dispuse măsurile legale, conform prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

5 comentarii

  1. glontu Răspunde

    ama…nu de aia…(acesta este prejudiciu la STAT),da aia cu pensiile SPECIALE, exorbitante…nu aduc prejudiciu ???

  2. Beny Kira Răspunde

    Legea e lege pentru toți!

  3. Tolo Răspunde

    Da evazioniștii lui pește prăjit nu aduc prejudicii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.