Ultima actualizare: azi, 16:05

Locale

O tânără a găsit un geamantan cu 50.000 de lei. A dispărut cu el, însă nu știa că a fost filmată

O tânără care a găsit un geamantan în care erau peste 50.000 de lei într-un coş de la LIDL şi nu l-a predat autorităţilor, a fost condamnată la o amendă penală de 4.000 de lei. Sentinţa a fost dată vineri, 4 noiembrie, pe baza înregistrărilor video din magazin.

Potrivit informaţiilor PortalSM, totul s-a petrecut în 01.05.2020, în jurul orei 16,45. Un bărbat care a făcut cumpărături la LIDL şi-a uitat geamantanul în coşul cu cumpărături, după ce şi-a încărcat cumpărăturile în maşină. El s-a dus acasă şi după ce a descărcat şi-a dat seama că şi-a uitat geamantanul, s-a întors la supermarket, dar nu l-a mai găsit.

Între timp, la LIDL a ajuns o tânără, din Homoroade, cu un taxi, care a luat coşul în care era geamantanul şi şi-a făcut cumpărăturile, apoi a plecat.

În scurtă vreme a fost căutată de Poliţie, dar nu a recunoscut că a luat geamantanul cu bani. Imaginile video din exteriorul şi din interiorul magazinului au arătat însă că aceasta a luat geamantanul. Deşi a fost pusă în faţa imaginilor, care arată faptul că a plecat cu geamantanul, ea susţine că nu era niciun geamantan, ignorându-i complet pe poliţiştii care au efectuat ancheta.

Procurorii mai arată că, potrivit legii, în termen de 10 zile ea ar fi avut obligaţia să predea bunurile găsite proprietarului sau autorităţilor.

Instanţa a condamnat-o la o pedeapsă cu amendă penală în cuantum de 4000 lei (200 zile x 20 lei) pentru săvârşirea infracţiunii de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor. De asemenea, trebuie să achite bărbatului suma găsită în geamantan.

6 comentarii

  1. Cristian Răspunde

    Ce tare, furi 50.000 si daca nu recunosti chiar cu filmarea faptei te amendeaza 4.000 lei :)).
    La urma urmei are de unde. :))

    • Adrian Răspunde

      Stai ca nu sa facut recurs si dupa sa ajunga la Bucuresti, Minim 5 ani pana la sentinta finala.

  2. jean Răspunde

    SA cercetezi si sa judeci un astfel de caz e nevoie de 2 ani si jumatate? Rusine justitiei

    • c-block Răspunde

      Asta este calitatea presei locale. Oricum văd că nu fac totuși diferența dintre a găsi ceva mărunțiș scăpat pe jos și 50.000 RON (adică 500 de milioane lei vechi!!!). Apoi să nu vă mirați stimată redacție când sunteți luați în batjocură, bine????? Eu v-aș recomanda să vă reprofilați într-o meserie la care sunt șanse să vă pricepeți. Pentru că se pare că și la copiat comunicate ale poliției sunteți slabi.

  3. Bubi Răspunde

    Ceilalți (presasm) ziceau ca e o bunicuta (care a gasit banii)! O fi întinerit bunicuța când a văzut pleasca? Petre Ispirescu e mic copil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.