Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Program special de Ziua Națională a României, în municipiul Satu Mare

Prefectul Radu Roca alături de subprefecții Altfatter Tamas și Romeo Pop, a avut în această dimineață o întâlnire de lucru cu reprezentanții instituțiilor implicate în organizarea manifestărilor ce vor avea loc în municipiul Satu Mare cu ocazia Zilei Naționale a României, joi 1 Decembrie 2022.

La întâlnirea care a avut loc în Sala Mică de ședințe a Instituției Prefectului Județul Satu Mare au fost prezenți viceprimarii municipiului Satu Mare, Cristina Ilieș și Adelin Ghiarfaș, secretarul general al Instituției Prefectului, Cosmin Dorle precum și reprezentanții Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, ai Școlii Populare de Artă, ai asociațiilor de rezerviști și ai structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Apărării Naționale.

,,În acest an vom avea un program deosebit dedicat Zilei Naționale a României. Cu defilare cu trupe și tehnică militară, cu depuneri de coroane, spectacole și o spectaculoasă retragere cu torțe. Am solicitat la această întâlnire reprezentanților Primăriei municipiului Satu Mare să organizeze în bune condiții și depunerile de coroane de la statuia dr. Vasile Lucaciu în contextul în care în Parcul Central se efectuează lucrări de modernizare. În calitate de prefect al judeţului Satu Mare îi invit pe toţi cetăţenii judeţului nostru să participe la manifestările organizate de Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Satu Mare. Ne dorim să sărbătorim Ziua Naţională a României împreună și să participăm la toate activităţile incluse în agenda zilei de 1 Decembrie. Sper că vom fi în număr cât mai mare, dragi sătmăreni!”, a spus prefectul Radu Roca.

23 comentarii

  1. Cetateanul Răspunde

    La ceremonialul religios,să nu-l lăsați să participe smenarul de sOCOLAN,lui i-au fost destule slujbele la care a participat și a luat bănuți.
    Dintr-un salariu cinstit nu poți face averea pe care o are el nici în 3 vieți.
    Ce zici măi parinte?

  2. Doc Holiday Răspunde

    Each year, on 1 December, the world commemorates World AIDS Day. People around the world unite to show support for people living with HIV

    Ziua mondiala SIDA. Normal ca la noi nu se vorbeste despre asta….. Sunt ocupati cu altceva, fasole cu cârnati, adunare voturi.
    Intretimp tot mai multi se infecteaza, inclusiv tineri.

  3. kati Răspunde

    Cît costă muzica, aș vrea să stiu. în condiții de sărăcie a mulți copii

  4. Raul Răspunde

    Hai ba la ciolan cu fasole !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. Muresan Răspunde

    Ce paradă? Ce manifestări vă trebuie pe sărăcia asta? În loc să cheltuiți banii irosiți aiurea pe necesitățile și prioritățile cetățenilor !!! Fiți mă serioși și lăsați prostiile și aplecați-vă capul la bieții sătmăreni, fiindcă e vai și amar de ei !!!

    • Raul Răspunde

      Da ce ??? Cine nu ne lasă să ne mândrim in propria tara????

      • Satmarean1 Răspunde

        Sa nu sarbatorim nici Craciunul nici Revelionul pt ca multi sunt saraci. Ma intreb cum va fi cand vor revenii in tara marea majoritate a diasporezilor care acum lucreaza la negru si vor cere ajutor social din Ro. Sa ne fie mila de ei si aici in tara sa nu se mai organizeze nimic? Da,sunt vremuri grele si fiecare trebuie sa- si faca viata mai usoara dupa posibilitati.

  6. Kuka Răspunde

    Pe această cale doresc să-i transmit lui Viktor Orbán elvtárs și întregii ungarii mari o MUlE zdravănă dintr-un puloc de cioban mioritic!
    Suntem toleranți dar nu proști! Dacă vreți scandal, continuați tot așa!
    MUlE ungaria mare!
    Slava Ukraine!
    Trăiască ROMÂNIA!!

  7. dia Răspunde

    Romanii si maghiarii se inteleg bine, nu stiu ce tot comentati aiurea. Cui nu-i convine sa plece in sud..la Ciuca

    • c-block Răspunde

      @dia, foarte corect spus. Cine este get-beget sătmărean știe cum să conviețuiască și nu-l deranjează pe celălalt. Nu e chiar așa de greu. Așa se trăiește aici de sute de ani. Dar unora le place să provoace că îi mănâncă undeva. Este valabil de ambele părți.

    • Kuka Răspunde

      Corect @dia, românii și ungurii se înțeleg bine, până când vine un jegos care poartă fular cu harta marii ungarii sau a romaniei mari! State defuncte care nu vor mai exista vreodată!
      La fel reacționam și la nebuniile lui funar sau vadim și mai nou haur (șoșo &simion) cu ipocrizia lor “romania mare”!
      NU am absolut nici o problemă cu concetățenii mei sătmăreni, pe care îi respect la fel indiferent de naționalitate!

      • Kukamuka Răspunde

        O intrebare simplu pentru kuka cand noi romanii facem harta cu romania Mare asta ce inseamna?
        De doare daca simti nedreptatea? Pentru romania si pentru romani (care-i patrioti) doare ca erau luat de la noi partiile asta!!!, si da… daca Ungurii fac atunci automat trebuie sa mentinam ca ei sint irredentisti cum spui tu? ?? Daca noi facem cu romania mare atunci sintem patriotism? Care diferenta? Pai noi eram facuti cu 3 coi sau ce?
        Bineinteles ca si pentru ei doare ca era luat ceva nedrept cum doare pentru noi Moldova si Bucovina de Nord!
        Ca si noi vrem Moldova inapoi,si noi vrem Bucovina de Nord (care este al Ucrainei) inapoi!
        Te deranjeaza ca Orban are funar cu Ungaria Mare? Sau te deranjeaza daca vezi harta cu romania mare?
        Atunci nu trebuie sa mergi mult bro dute prin Ardud si acolo in centru vezi o harta cu romania mare sub coliba ala unde este familia sfanta …oare asta nu te deranjeaza numai fularul lui Orban??

        • Kuka Răspunde

          Păi mă clonă nefericită, ți-am răspuns mai sus!
          Exact același sentiment mă încearcă și din partea amestecătorilor de kkt care se afișează cu harta romaniei mari, ca și în cazul celor cu ungaria mare!
          Când americanii vor ceda teritoriile ocupate de la indigeni, putem vorbi despre țări de mult apuse, până atunci, rămâne așa cum s-a stabilit cum mai bine de 100 de ani!

          • Kukamukaa

            Pai 6 milioane de romani au fugit din tara de la saracie oare astai buna draga Kuka?
            Sau ca nu este bani pentru pensii sau pentru alpocatii de copii ,dar ca avem un Presedinte fainosag german automat sint bani pentru politia sa cumpere masini BMW? Dacia nui mai ok?macar sa intra bani in bugetul romaniei ca inca e cel mai mare actionar la Renault
            Nu avem nimic absolut nimic , pai infrasturctura nu avem clar, ,sistem de sanatate nu avem , locuri de munca care e bine platit nu avem , autostrazi nu avem ,tinererul pleaca din tara nu sintem in Spatiul Schengen, mai trebe Visa cand mergem in america, la OECD nu am intrat pai pentru asta faceam noi mare unire ca sa stam dpa aia in saracie asta lucida? Mai bine era daca Ardealul ramanea la Unguri…. acolo nu merge smecheria asta ca lasa bine si asa!
            Pentru ei curentul sau gasul sau combustibilul e mai ieftin decat la noi ,acolo mergea Mercedesul cu firma acolo o mers si BMW cu firma ,acolo a mers si Firma Audi si si Volvo si nu la noi!!! Orban tine cu poporul ,cu tara nu cum ce face Herr Johannescu si linge fundu Germaniei sau al Btuxelle -ul infinit…. pai dam padure ,dam terenuri arabili dami curent ,dam aur catre Vest dar nici in Schengen nu intram apoi meritam soarta!!!
            Tara e vanduta!!! Nu romanul conduce din pacate tara, ci
            Americii , germanul ,francezul ,italianul…. daca te deranjea sa vezi harta cu romania mare sau harta cu Ungaria Mare dute la Reghat acolo nici nu stie omul cum se numeste banii pe care folosesc in romania

          • Kuka

            Ce spun eu și ce înțelegi tu … sunt două chestiuni diferite!
            Tu du-te și-l linge pe orbán în cur, după ce face kk!
            Mai studiază puțină istorie, lasă propaganda făcută de pochii reformați în biserici, du-te la vot și votează cu sufletul nu mai vota ce-ți spune popa la slujba de duminică înainte de vot!
            Dacă vrei să afli mai multe despre istoria locală, îți recomand un un bun cunoscător, @History, care nu are ceață pe ochi chiar dacă este maghiar!

      • History Răspunde

        @kuka, doresc să mă lămurești. Poate știi, poate nu dar România la negocierile de la Paris privind pretențiile teritoriale (dacă tot vorbești de România mare) prin echipa de negociere avea pretenții clare asupra Odessei și asupra Crimeei! Asta ca ce chestie?

        • Kuka Răspunde

          Politruci de-ăștia care se bazează pe faptele unui criminal de război, au fost și vor mai fii!
          N-avem noi ce să căutăm acolo, cum n-avem ce căuta nici în sud la Balcic.
          A fost ambiția lui criminalului antonescu, dar l-au bătut rușii de i-a sunat apa-n urechi!

          Despre ce caută ucrainienii în Crimeea, este altă poveste!
          Istoric Crimeea aparține Rusiei, DAR la destrămarea URSS, le-a fost cedată ucrainienilor! Nu a fost ocupată cu forța, ci cedată benevol! Exact ca și Alaska, care a fost vândută, nu închiriată sau dată în arendă!
          Așa că rușii pot să-i pupe pe ucrainieni și pe americani sub talpă!

          • History

            @Kuka, asta ca să fim corecți până la capăt Crimeea l-au căpătat datorită lui Hrușciov în 1954 la schimb cu regiunea Belgorod. Dar atunci se pune o întrebare mare de tot! Dacă așa este atunci Rusia de ce nu a oferit la schimb înapoi regiunea Belgorod contra Crimeei în 2014??? Și atunci toată tevatura asta nici nu era! Dar ca să vezi nici nu s-a pus problema. pentru că este o glumă. Rusia se învecinează cu cine dorește. Știi și tu, nu-i așa???

  8. Observator Răspunde

    Pt. cel in vacanta – Poate ne spui si cine e responsabil de cei care se imbolnavesc de SIDA !? Banuiesc ca stii cum se transmite , care sunt cauzele ….. . Cu siguranta nu e din vina…. zilei nationale !!!
    A , da , ca se poate marca si ziua respectiva de care pomenesti tu , e altceva , dar fii sigur (sau sigura) ca n-au nici o legatura una cu alta , adica infectia cu HIV si 1 Decembrie ! Da pe americani sau pe unguri ( ca sa nu-ti pomenesc de alte natii ) i-ai intrebat de ce-si sarbatoresc cu fast ziua recunostintei sau 15 martie ?
    Nu mai avem voie sa ne bucuram de o sarbatoare nationala ( ca oricum multi nici nu mai respectam nimic din tara asta si din simbolurile ei ) , ca hop , apare unul cu o idee nastrusnica , care n-are nici in clin nici in maneca cu subiectul ! Si inca ceva , sa stii ca cei care si-au dat viata pentru pamanturile astea nu s-au gandit la SIDA , s-au sacrificat pentru tara , fara sa le pese de altceva !
    Respect pentru memoria inaintasilor cazuti pentru PATRIE ! Respect si recunostinta pentru cei care mai iubesc Romania !

  9. History Răspunde

    @Observator. Eu dacă era după mine puneam ziua națională pe data de 9 Mai. Asta din mai multe considerente, ziua Europei fiind ultima dintre ele. Paralel cu asta se putea sărbători tot așa și 1 Decembrie dar nu aveam probleme pe care le avem an după an. Pentru că vezi pe 9 Mai s-a realizat ceva acum niște ani buni. Și de acolo începe statul național român. Dar cum noi am decretat 24 Ianuarie ca sărbătoare națională numai acum recent nici nu mă miră asta. Pe ăla vorba ta în vacanță lasă-l în pace. Caută să provoace. Oricum nu o scoți la capăt cu el.

  10. kati Răspunde

    Eu aș fi vrut numai să se strîngă bănuți pentru copii .Cei abonați la muzică la toate evenimentele să mai și doneze măcar de sărbători copiilor

  11. kati Răspunde

    Este un eveniment frumos ce trebuie de sărbătorit de fiecare cum poate sau are posibilitate.
    Mă deranjează zeci-i de angajați la pozat de parcă din buzunarul lor s-ar plăti sau mai știi poate vor mulțumiri speciale laude etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.