Ultima actualizare: azi, 22:06

Locale

Proiect de lege: Bacșișul la restaurant va fi impozitat cu 10%

Un proiect de lege aprobat de comisia de buget din Camera Deputaților prevede un impozit unic de 10% pe bacșișul lăsat de clienți la restaurante, potrivit unui comunicat de presă, informează g4media.ro.

”Mecanismul de plată, încasare și distribuire către angajați este extrem de simplu. Clientul alege valoarea bacșișului pe care vrea să-l plătească și indică pe nota de plată fie suma procentuală, fie suma absolută. Suma urmează a fi trecută distinct pe bonul fiscal eliberat de operatorul economic prestator al serviciului. Acesta din urma asigură distribuirea integrală a bacșișurilor adunate către angajați, iar la data plății reține impozitul de 10% si îl virează la bugetul de stat. Deci, angajatul nu va fi obligat să facă nimic în plus fata de momentul actual, doar sa înmâneze clientului nota de plată”, arată Bogdan Huțucă, președintele Comisiei de Buget, Finanțe, Bănci.

El susține că bacșișul poate fi plătit atât cu cardul, cât și în numerar.

De asemenea, legea stabilește clar că bacșișul astfel reglementat, nu poate fi reconsiderat de către autoritățile fiscale ca venit de tip salarial sau asimilat salariilor, iar in același timp, în oglindă, nici operatorul economic nu poate înregistra ca și cheltuială, distribuirile de bacșișuri către salariați. Deci singura sarcina fiscala stabilita de lege asupra acestor sume este impozitul pe venit de 10%.

Sursa: g4media.ro

5 comentarii

 1. Pop Ioan Răspunde

  Dar pliculetul bagat in buzunarele personalului sanitar (medici , asistente ….) cind va urma??

 2. ... Răspunde

  @Pop Ioan, nu te lua de eroi că te încalță repede cu ceva nosocomiale! Suntem la ani-lumină de orice încercare de a fi o țară măcar aproximativ normală!
  Știi că în UK serviciul de ambulanță SMURD cu elicopterul este structurat după populație și la cca. 100.000 de oameni este un heliport??? Noi în schimb avem una și bună la Dej pentru 6 județe și vreo 2,7 milioane și ceva de oameni??? Păi normal că nu ajunge!

 3. ... Răspunde

  Îmi place să-mi fac laba după ce mă îmbăt cu insulina

 4. Maci Laci Răspunde

  CARE OSPĂTAR VA DECLARA BACSISIUL? NICI UNUL DOAR FRAI
  ERII!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.