Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Proiectul spitalului a pierdut finanțarea europeană. Cozma: Au ratat. Acum stau cu mâna întinsă

Proiectul Spitalului Județean Satu Mare a pierdut finanțarea europeană, iar acum se încearcă salvarea proiectului cu finanțare de la bugetul de stat, a declarat Adrian Cozma, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă. El arată cu degetul către conducerea Consiliului Județean Satu Mare: ,,Au ratat și asta, acum stau cu mâna întinsă la guvern”, a spus președintele PNL Satu Mare.

,,Există proiectul, am înțeles că este și semnat și desemnat cel care urmează să execute lucrarea, problema este cu finanțarea. Acum încearcă să fie introdus pe lista de la Compania Națională de Investiții, acolo unde este domnul ministru Cseke (n.red. – Cseke Attila, ministrul Dezvoltării), coleg de partid. Important e să se facă, dar sigur că ne-am fi bucurat mai mult să se facă din fonduri europene, că era mult mai simplu, dar atunci când ai posibilitatea să ceri de la guvern, stai cu mâna întinsă la guvern”, a declarat Adrian Cozma.

El a spus că ideal ar fi fost ca proiectul să rămână cu finanțare din fonduri europene, întrucât o astfel de finanțare permite investiții mai importante.

,,Eu am vrut să văd pe fonduri europene cum se dezvoltă Spitalul Județean Satu Mare și nu pe fonduri guvernamentale, pentru că pe fonduri europene ai o stabilitate mult mai mare și poți face anumite investiții pe care bugetul de stat nu ți le-ar permite, dar au ratat și acolo”, a mai spus Cozma.


Investiția de extindere de la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare prevede construirea unui corp de clădire nou, legat de clădirea principală actuală a spitalului, pentru a remedia problemele de spațiu existente în prezent, clădirea actuală păstrând caracteristici de compartimentare şi de dimensionare din anii 1970.

Corpul nou de clădire din incinta SJU Satu Mare este prevăzut cu o suprafață construită la sol de aproximativ 1320 metri pătrați, cu regim de înălțime subsol, parter, 6 etaje şi un etaj tehnologic cu heliport, cu o suprafață desfășurată totală a construcției de aproximativ 10.500 metri pătrați. În urma implementării proiectului se dorește asigurarea unor spații şi condiții adecvate şi conforme cerințelor specifice actuale pentru blocul operator şi secția ATI, inclusiv funcționalitățile adiacente acestora (sterilizare etc.), mutarea secțiilor chirurgicale (Neurologie, Interne, Oftalmologie) din Spitalul Vechi în locația principală a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, asigurarea unei locații adecvate şi sustenabile pentru heliportul din incinta spitalului, peste nivelul superior al noii aripi de clădire.

8 comentarii

  1. Shiro I. Răspunde

    Tu, ca si politician, cum poti folosi acest termen de exprimare, cica “au ratat “.
    Fiindca esti galben si nu rosu sau verde, te pozitionezi altundeva sau reprezinti pe altcineva ?
    Sau voi penelistilor sunteti pe alt buzunar ?
    IMPREUNA, alo se aude, IMPREUNA, ar fi fost bine sa luptati pentru acest proiect.

  2. kuku Răspunde

    Bravo nebunule.👏Stai linistit ca vin alegerile!!!!!!

  3. samd Răspunde

    asa face si cu proiectul p.subterana dacia,,mai taranoiule ,avem noi in caz de catastrfa unde sa ne..va protejati in caz de caiamitati,sau d,ferstede un atac ,cu bombe,toate judetele au numa din prostia din capul tau nu avem ,,,,,dar poate se vor adaposti unguri ,,batate focu ,,,,,,,,,

    • ... Răspunde

      Fix tu prindeai loc acolo in caz de calamitati! Ai fumat ceva? Te-ai lovit la cap?

    • Gheorghe Răspunde

      Samd-ule ce-mi place cum gândești!!Ești tare di tăt.Poate ca ești vreun p…frici ce ține trena politrucilor si-i ștergi la c…ie de crezi ca o sa prinzi și tu loc la subteran?…
      Alea sunt pentru aleșii și pițipoancele lor în caz de se supara putler și da cu bombardeaua.Crezi ca cei care vor scăpa vor avea viață faina,raiu pe pământ?…ei așh te înșeli amarnic.Daca vine putler veți fi robi ai lui și ai hoverului său hor(ty)ban împreună cu pruncii și nepoții nepoților voștri.Totul este calculat pana în cel mai mic amănunt,se așteaptă doar semnalul ca mălaimare și guvernul meu(psd,pnl)se ocupa cu scărpinatul în dos și la c..ie,udmr-ul nu că ei știu ce fac și fac ceea ce știu mai bine….așteaptă semnalul.He,he,he……

  4. Cazma Pampalau Răspunde

    Vai de capul tau piticule!

  5. Bucuresti Răspunde

    Tot la piticul asta de semibozgor ii umbla gura.

  6. Calin Răspunde

    Adisor puisor, hai cu argumente clare. Asa ai zis si cu reducerea RCA, cu pretul motorinei&benzinei, ai dat-o in bara cu deschiderea centurii.
    Apropo la Halmeu ti-ai refacut relartiile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.