Ultima actualizare: azi, 09:22

Locale

Sătmăreanca Simona Miculescu, recunoaștere la nivel mondial. Un adevărat ambasador al Sătmarului!

Cetățean de onoare al municipiului Satu Mare și ambasador al României, Simona Miculescu se regăsește în G100, o organizație de lideri femei la nivel mondial.

,,Ne bucurăm foarte mult să vedem că un cetățean de onoare al municipiului Satu Mare si un prieten al sătmărenilor se regăsește, de câteva zile, în Consiliul Global Consultativ – G100. G100 este o organizație de lideri femei la nivel mondial, cu o viziune pentru viitor, din care fac parte inclusiv laureați ai Nobel, șefi de state, miniștri, femei de afaceri, filantropi, investitori, antreprenori, corporații, diplomați, academicieni și lideri comunitari”, arată Ciprian Crăciun, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Simona Miculescu este un înalt diplomat român, în prezent servind ca Delegat Permanent al României la UNESCO, cu rang de ambasador Extraordinar și Plenipotențiar a fost invitată in acest an să se alăture echipei G100 pentru a dezvolta proiectele acestei organizații.

Înainte de aceasta, a fost reprezentant al Secretarului General al ONU și șef al Biroului ONU la Belgrad, anterior având calitatea de ambasador Extraordinar și Plenipotențiar, Reprezentant permanent al României la Organizația Națiunilor Unite la New York. A fost, de asemenea, consilier de politică externă al Președintelui României și este prima femeie din istoria diplomatică a României căreia i s-a acordat gradul de ambasador.

A fost distinsă cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de cavaler, acordat de Preşedintele României, Ordinul Naţional „Steaua Solidarităţii Italiene” în grad de Mare Oficial, acordat de Preşedintele Republica Italiană, „Ordinul Rio Branco” în gradul de comandant, acordat de președintele Republicii Federative Brazilia, și mulți alții.


CITEȘTE ȘI:

 

4 comentarii

  1. dia Răspunde

    Si cu ce a ajutat Satmarul?

  2. unu Răspunde

    cu nimic d eo viata a primit bani greu de la stat si de acolo va pleca si in pensie

  3. Vlad Tepes Răspunde

    Am avut onoarea sa o cunosc pe D-na Simona Miculescu cu mai bine de 25 de ani in urma.
    Pe atunci lucra ca diplomat in Ministerul de Externe.
    O doamna in adevaratul inteles al cuvintului, de o rara eleganta, extrem de inteligenta dar mai ales modesta.
    Mai apoi, a reprezentat cu cinste Romania in calitate de ambasador la ONU, la UNESCO, in alte organisme internationale…
    Noua nu ne ramine decit sa fim recunoscatori ca un satmarean a avut o asemenea cariera diplomatica , pe care a reprezentat-o cu cinste si de ce nu chiar sa ne mindrim cu asta.

  4. Delegatu ploii Răspunde

    Atata de mult bine a facut pentru faptul ca a fost si este in continuare o lipitoare de bani din taxe si impozite, ca nimeni nu are habar cine e femeia asta. Doar o alta parvenita care nu e nimic fara functii inutile platite din banii colectati din veniturile noastre. O nulitate. Nu degeaba sta labga chelu, doi irositori de bani publici si oxigen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.