Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Sătmăreanul care a vândut sute de maşini. A făcut milioane fără să plătească taxe şi a scăpat de dosar penal

Un sătmărean care a vândut sute de autoturisme aduse din străinătate, le-a vândut în România şi a evitat plata taxelor către stat a fost condamnat în această săptămână de magistraţii sătmăreni. Potrivit informaţiilor PortalSM, el a scăpat de dosarul penal deoarece s-au prescris faptele, comise în 2007-2008, dar nu a fost iertat de plata datoriilor la stat: 836.000 de lei.

Bărbatul, care a deţinut un parc auto în Satu Mare, a adus maşini second hand din Germania, Belgia şi Franţa pe care le-a revândut cu profituri serioase. Procurorii au intrat pe fir, descoperind că acesta avea două firme pe care opera, dar la un moment dat nu şi-a mai înregistrat operaţiunile pe firme şi a încercat să scape de ele, falsificând acte prin care le-ar fi cedat unor alte persoane, ca să scape de datorii.

Poliţiştii şi procurorii au reuşit să documente faptul că pe una dintre firme a cumpărat în perioada 2007 – 2008 un număr de 91 de maşini second hand, în sumă de 670.035 euro. Pe altă firmă a cumpărat 200 de autoturisme uzate, din care 189 de autoturisme aveau o valoare de 1.727.279 Euro. Procurorii au realizat un dosar amplu, au cerut firmelor din străinătate să le trimită copii după contractele de vânzare cumpărare, au solicitat ANAF situaţia cu maşinile înmatriculate şi au făcut o serie de calcule. Veniturile taxabile ar fi de circa 4,6 milioane de lei, iar acesta nu a plătit niciun leu.

În timpul procesului, inculpatul nu a colaborat cu autorităţile, a încercat să dispară şi să scape de firmă, predând în fals acte prin care şi-ar fi cedat firma altor persoane. Procurorii s-au prins şi l-au trimis în judecată, însă timpul s-a scurs şi faptele penale s-au prescris.

Totuşi, prin sentinţă, judectărorii îl obligă la plata sumei totale de 836.363 lei, reprezentând prejudiciu cauzat bugetului de stat (T.V.A. şi impozit pe profit), cu accesoriile aferente(dobânzi şi penalităţi de întârziere).

Urmează să vedem dacă într-adevăr va plăti parte din aceste taxe sau dacă poate fi executat.

6 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Dacă făcea parte din oricare partid ieșea și mai curat.

  2. Nfs Răspunde

    Ăsta nu-i soțul țepar al minunatei directoare de la DSP?! Acolo e în familie sportul ăsta!

  3. Satmarean 1 Răspunde

    Procurorii ce au facut in perioada 2007-2008 si imediat dupa? Au dormit. Din pacate in tara sata MULTI fac asa si organele statului dorm. Fac averi si nu-i intraba nimeni de unde, Din contra, multi sunt de acord cu asemenea practici, cica….se descurca….sunt destepti!!!!!!!! Si atunci sa nu ne miram ca avem plecati milioane de oameni din tara.

  4. George Răspunde

    Părerea mea este că un simplu om de rând nu putea să dea asemenea tun. Ar fi fost legat de mult. În acest caz omul a fost complice cu funcționari publici corupti ai statului.

  5. Alfa Răspunde

    Problemele care apar la cutia de viteze DSG cu 7 rapoarte DQ200. Ambreiajul uscat cu 7 rapoarte DSG (direct-shift gearbox) este afectat de mai multe defecte comune. În acest articol biroul de închirieri auto aeroport Cluj Alfa Rent a Car vă arată care sunt problemele care afectează modelele de la Audi S Tronic, VW, Seat și Skoda cu transmisie automată cu dublu ambreiaj DSG cu șapte rapoarte care pot fi reparate și chiar îmbunătățite cu piese modificate:

    https://alfarentacar.ro/b-problemele-care-apar-la-cutia-de-viteze-dsg-cu-7-rapoarte-dq200

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.