Ultima actualizare: ieri, 20:40

Locale

INTERVIU. Peste 500 de copii sunt abuzați anual în județul Satu Mare

Peste 500 de copii minori sunt abuzați, anual, în județul Satu Mare. Principalele forme de abuz sunt: abuzul emoțional, abuzul fizic, abuzul sexual sau neglijare, iar în Satu Mare cea mai des întâlnită formă de abuz asupra minorului este neglijarea, anual fiind peste 300 de cazuri de acest gen.

Prin neglijarea copilului înțelegem omitere, voluntară sau involuntară, a îngrijirii sau educării copilului. Acestă formă de abuz poate duce la punerea în pericol a vieții copilului, la probleme în dezvoltarea fizică, mentală, spirituală, morală și socială.

Până în 31.10.2022, în Satu Mare au fost raportate 532 de cazuri, dintre care 314 sunt cazuri de neglijare.

” Prin programul național ” Din Grijă pentru Copii” s-a înființat un număr unic la nivel național, funcțional și în județul nostru 119. Prin care chiar și copilul poate semnala dacă se consideră victimă a unui abuz.” a spus Mariana Dragoș, director DGASPC.

Prin numărul de telefon 119, orice persoană poate anunța un caz de abuz asupra minorilor. Numărul este gratuit din orice rețea fixă sau mobilă. Aceste este operat de consilierii direcțiilor de asistență socială și protecția copilului.

În perioada ianuarie 2019- octombrie 2022, în Satu Mare s-au confirmat 2.234 de cazuri de abuz asupra minorilor. Din acestea, 1.092 sunt doar cazuri de neglijare, conform datelor furnizate de DGASPC Satu Mare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.