Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Tot mai mulți câini abandonați în Satu Mare, adăpostul e arhiplin. Freelife: Nu mai facem față!

Tot mai mulți câini sunt abandonați la marginea municipiului Satu Mare, iar adăpostul de câini este arhiplin. Reprezentanții asociației Freelife au transmis un mesaj pe pagina lor de Facebook: ,,Nu mai avem loc, nu mai facem față, suntem în imposibilitatea de a primi câini”, spun cei de la Freelife.

,,Nu mai facem față, nici bine nu preluam un caz că vin alte 5…pui abandonați de la SATE. ..COMUNE! ARDUD, VETIS, LAZURI, APA, MADARAS, DECEBAL NEGRESTI, MUJDENI…ETC ETC…

Pentru iubitorii de animale care ne cunosc sau nu….Din pacate zilnic anuntam, ca suntem in IMPOSIBILITATEA de a primi caini/catei in adapost. Adapostul este ARHIPLIN, s-a depasit cu mult capacitatea, de aceea suntem mereu in cautare de fostere. NU AVEM LOC !!!! Salile de CARANTINA sunt pline, iar pentru cei care gasesc pui sau caini ,putem ajuta doar distribuind, in cautare de fostere, sau publica cazul pentru a cere ajutor.

Suntem o mana de oameni ,la fel ca oricare altii, cu probleme si familili, care facem cu schimbul in adapost unde sunt aprox. 500 de caini

NU MAI FACEM FAȚĂ!!!! Va multumim pentru intelegere”.

10 comentarii

  1. Gheorghe Răspunde

    Bravo mai,nu mai faceti fata din cauza intelegerii proaste a fenomenului cu inmultire cainilor fara stapan.Daca s-ar proceda cu cap si s-ar face sterilizare si eutanasiere cum trebuie nu ar mai fi probleme.Sunt mii de gospodarii cu caini care se inmultesc iar stapanii fac ce stiu ei mai bine,arunca la strada cateii si astfel fondul de caini comunitari este full.La fel se intampla cu multi asazisi iubitori de caini care abandoneaza ,,puiul meu,copilul meu,dragutul de el”cand ajunge la batranete sau cand se plictiseste stapanul de el,astfel multi caini care erau ,,bibeloul casei”ajung la strada devenind un pericol public.Daca ar fi legi si ar fi respectate acesti caini nu ar trebui sa traiasca,mai ales cand ei sunt periculosi atacand in haite pe oameni.

    • Kuka Răspunde

      Măi Ghiță, ai priceput tu care-i problema, dar n-ai înțeles cum merge treaba!
      Păi dacă asociația ar steriliza toate potăile capturate și pe cele pe care nu le poate oferi spre adopție în termen rezonabil le-ar eutanasia, în scurt timp și-ar pierde obiectul muncii!!
      Păi îți tai tu craca de sub tine? Muști tu mâna blândă care te hrănește?!?

  2. ... Răspunde

    Odată nu am văzut în spaâiul public o prezentare cu ce au făcut, câți câini au fost sterilizați, eutanasiați, câți câini au fost dați spre adopție etc. Tot timpul nu se descurcă și se vaită. Știu foarte bine că acum niște ani am văzut contractul dintre ei și Primărie cât primesc per capita. Sume mai mult decât frumușele. Problema este că dacă și ei ca și asocieție de cuțucuțu-glugulugu țin toți câinii, toate jarvele fără nici o valoare sau unele chiar sub orice critică atunci normal că se adună și nu fac față! Aceeea prezentare de aceea ar fi utilă (mai ales pentru ei) ca să demonstreze astfel că fac mai bine decât SRL-ul de la care au oreluat treaba. Dar după părerea mea problema s-a agravat. Nu cred că nu se pot face campanii pro bono cu veterniari, pe bază de contract și care să sterilizeze 10-20 de câini săptămânal. Sunt niște javre pe stradă dar și prinbtre cele capturate care sunt vai de mama lor. Odată și odată trebuie început! Nu zic să-i omorâm, dar măcar să-i sterilizăm.

  3. alecu Răspunde

    Bey, baieti, io cred ca sunteti invidiosi!

  4. carmen fratila Răspunde

    Domnilor sau doamnelor, cei care ati comentat mai sus,inainte de a arunca cu noroi intr-o activitate cu care nu sunteti foarte familiarizati, pentru a fi convinsi ca aveti dreptate, va invit la adapost, unde va voi raspunde personal la toate intrebarile pe are le aveti.Va voi pune la dispozitie fiecare carnet al oricarui caine din adapost, carnet in care apar vccinurile si STERILIZAREA. Veti putea vedea cu ochii vostri tot ceea ce doriti sa stiti despre activitatea Asociatiei.Singura mea rugaminte este, ca in momentul in care ajungeti la adapost, sa-mi spuneti ca dumneavoastra ati facut comentariile. Personal as vrea sa va cunosc! Multumesc frumos!

    • Gheorghe Răspunde

      Doamna Frățilă sa mi spuneti e am zis eu gresit in comentariu și vin personal sa discutam.Numai sa nu dați drumul la caini pe mine!!!!

  5. ... Răspunde

    @carmen fratila. Aveți contract cu primăria și lucrați cu bani publici. Nu știu de ce vă supărați. Nu excelați la comunicare. Totuși e mai bine să mai dați drumul la niște informații către cetățeni de genul câți au fost capturați, câți sterilizați, câți înfiați etc. pentru că știu că aveți/trebuie să aveți o situație cu ei. E mai ușor așa decât să se facă scandal și să vă treziți cu controale! Adică faceți-vă reclamă și nu apeluri din astea când deja e groasă treaba. Totuși și dumneavoastră faceți parte din comunitatea sătmăreană. Impresia generală este că situația e mai rea de când ați preluat serviciul de la srl-ul hulit și scos din schemă. E o părere generală. Motive ar fi mai multe și nu numi din cauza câinilor care sunt aduși la marginea urbei. Să aveți o zi frumoasă. Considerați asta o sugestie, un sfat. Când faceți ceva mai faceți și ceva tamtam în mass-media. Puțin așa. Altfel oamenii spun că nu faceți nimic.

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Da, e diferenta mare fata de fostu srl. Nici dna nu baga plicu in buzunaru gyusziului, nici angajatii de la adapost nu dau cu ciocanu in cap la caini. In rest, raman la sugestia doamnei…arunca o privire inainte de a vorbi.

  6. carmen fratila Răspunde

    D-le Gheorghe, recunosc, n-ati spus nimic gresit. Dar puteti veni sa discutam, promit ca n-o sa va atace nici un caine! Sunt toti in tarcuri.
    D-le KUKI, spuneti : “Păi dacă asociația ar steriliza toate potăile capturate și pe cele pe care nu le poate oferi spre adopție în termen rezonabil le-ar eutanasia.” Va raspund ca toti cainii, pe care dvs le numiti potai, sunt sterilizati.In ceea ce priveste eutanasierea celor care nu pot fi dati spre adoptie…luati-va gandul.Suntem asociatie de protectie a animalelor nu hingheri. In plus, legea de protectie a animalelor interzice cu desavarsire eutanasierea unui animal sanatos.
    D-le/d-na … ( nu stiu cu exactitate ce sunteti), voi tine cont de sugestia dvs privind comunicarea.( Nu m-am suparat deloc!) Doar ca in momentul de fata suntem doar cateva persoane care se ocupa de tot.Ne mai scapa si noua anumite lucruri. Dar, daca doriti, va pun la dispozitie toate datele de care vorbeati mai sus si puteti sa ne ajutati cu un comunicat de presa din 3 in 3 luni. Dar mi-e teama ca acel comunicat nu va stopa nici abandonul, nici lipsa de implicare in a steriliza si cip-a propriul animal.Situatia nu e mai rea de cand am preluat noi acest serviciu,diferenta este ca noi facem publice problemele de care ne izbim zi de zi.E adevarat ca doar problemele, reusitele…mai uitam de ele!
    Cu consideratie!

  7. ... Răspunde

    @carmen fratila. Aici vă dau perfectă dreptate. Educația și comportamentul în general față de necuvântătoare lasă mult de dorit. Eu însumi sunt proprietar de câine de când mă știu și asta înseamnă mai mult de 50 de ani. Mă îngrozesc cum fac pe grozavii unii de-a dreptul retardați pe la târgurile de animale cu caii lor. Asta de exemplu. Nu cred că veterinarii nu știu asta. Asta înainte de a fi înființată Poliția animalelor. Și multe ar fi de spus. Vindeți-vă. În lumea asta totul e o piață. Faceți-vă reclamă că nimeni nu știe mai bine care sunt problemele. Dacă apăreți cu informații numai când sunteți ca în situația dată oamenii rămân cu impresia cu cerșiți. Sincer spus asta. Pentru că majoritatea încă nu-și dau seama că problema cu câinii abandonați pleacă de la ei, de la fiecare. Mă îngrozesc când văd cât de nu au habar oamenii de comportamentul unui animal. Pentru că dacă se întâmplă totuși ceva grozăvie niciodată nu animalul e de vină. Peste 90% din oameni când vâd un câine se feresc că mușcă. Nimic mai neadevărat. Noi în facem să muște! Dar abandonul puilor pe străzi sau îngroparea lor de vii mi se pare comportament de ev mediu dacă nu mai rău!
    PS. Problema trebuie tratată minim la nivel de județ. Degeaba rezolvăm noi problema cu câinii dacă satele vecine suplimentează “stocul”. Poate știți (nu sunt sigur dar dacă nu aflați de la mine) că și la Athena era problemă spinoasă câinii vagabonzi pe stradă. Erau în prag de Olimpiada din 2004 iar grecii au rezolvat problema în mod tipic balcanic. Aups otravă peste tot iar după un timp gropile de gunoi se transformaseră în munți cu câini dar și pisici omorâți. Munți enorm de mari. Apoi după ce Olimpiada a trecut efectivele iar au revenit în cifre normlae asta mulțumită localităților vecine unde nu s-a făcut nimic. Deci nu otrăvirea sau omorârea lor e rezolvarea ci sterilizarea.
    PS2. Am fost acum niște ani în Barcelona. Oraș mare, tipic delăsător mediteranean (siesta e sfântă) dar atenție nici un câine pe străzi. Am și întrebat. Abandonul sau alte locuri nelegale legat de animalele pornește de la o “taxă de școlarizare” de 900 de euro!
    Cu comunicat cu părere de rău nu vă pot ajuta. Sunt deja prea bătrân, pensionar și bolnav cronic cu destule probleme de sănătate cât pentru 3 oameni pe cap. Sincer spun asta, nu că mă eschivez. Dar găsiți pe cineva, nu se poate să nu găsiți. Veți vedea că după un timp oamenii vor schimba optica. Sau cel puțin eu asta sper.
    PS3. Numai să știți. Câinele pe care am acum este de la dumneavoastră, o corcitură de ciobănesc german de talie mai mică. Mai mult chiar nu pot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.