Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

VIDEO. Adrian Cozma: PNL susține majorarea pensiilor cu 15%

Partidul Național Liberal susține majorarea pensiilor cu 15%, a anunțat, în această după-masă, joi, 10 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, președintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma.

El a spus că se va merge cu această propunere în coaliția de guvernare cu PSD și UDMR.

,,Partidul Național Liberal, și vreau să înțeleagă toți sătmărenii, susține majorarea pensiilor tuturor românilor și a veniturilor tuturor românilor, însă, un lucru este cert, PNL susține majorarea pensiilor cu 15%, adică o valoare cât mai apropiată de nivelul inflației din această perioadă. Urmează în scurt timp o dezbatere și o înțelegere în coaliție pe această temă”, a declarat Adrian Cozma.

Președintele PNL Satu Mare a mai ținut să sublinieze faptul că Partidul Național Liberal a majorat pensiile de fiecare dată când a fost la guvernare.

Principalele declarații făcute de Adrian Cozma:

,,Ne dorim ca vârstnicii să nu suporte toată povara creșterilor de prețuri din ultima perioadă. Luăm în calcul toate variantele și o vom anunța pe cea care este cea mai benefică pentru populație, imediat ce o vom agrea în coaliție.

De precizat că premierul a convenit cu președintele Comisiei Europene înlocuirea limitei de 9,4% din PIB (prevăzut în PNRR) cu un indicator de disciplină financiară, la recomandările Băncii Mondiale. După stabilirea detaliilor tehnice de către comisiile de specialitate de la Bruxelles, cu consultarea ministrului Muncii și a ministrului Fondurilor Europene, vom avea caracteristicile noului mecanism de referință.

Amintim că PNL a majorat pensiile de fiecare dată când a fost la guvernare. Inclusiv în ultimii ani: +14% la 1 septembrie 2020 și +10% la 1 ianuarie 2022.

În legătură cu majorarea salariului minim pe economie, un răspuns fundamentat fiscal va veni când Guvernul va avea pe masă proiectul de buget. Ca și în cazul pensiilor, ne dorim să putem crește salariul minim cu o valoare care să poată compensa cât mai mult din efectele negative ale inflației. Este normal, legitim, și asta încercăm să facem”.

7 comentarii

  1. Beny Kira Răspunde

    Prea puțin. 25%

  2. Lili Răspunde

    Marea majoritate constitutionala, o coalitie a promisiunilor si a neputintei …..

  3. Szalma Jack Răspunde

    Cozma:PNL sustine majorarea pensiilor cu 15% ??!!Ok,si cine castiga ??Castiga tot cei cu pensii mari,pentru ca la cei cu pensii mici nici nu se observa majorarea de 15% !! Un pensionar cu 1500 de lei primeste in plus fix 225 lei iar un pensionar cu pensie de 10.000 lei primeste 1500 lei !! Asadar amaratul primeste un fix-pix in timp ce jmekerul primeste in plus exact inca o pensie de-a amaratului !!Atunci de ce mai vine Cozma sa se bata cu caramida-n piept ??!! De ce nu se fac aceste majorari invers proportional din valoarea pensiei fiecarui pensionar ???!!! Adica unui pensionar cu pensie de 1500 de lei sa i se majoreze pensia cu 25%,celui cu pensie de 3000 de lei cu 15%,celui cu 5000 de lei 10%, iar ce depaseste 5000 de lei cel mult 5% !!Cretinii umfla pensiile mari,in timp ce cele mici se majoreaza nesemnificativ,avand in vedere si scumpirile din ultimele luni !!!Astfel de inechitati se intampla din cauza ca ajung politicieni tot feleul de indivizi fara valoare ,redusi la intelect, iar povara inflatiei trebuie sa o suporte doar amaratii ??!!

  4. Bogdan Dumitras Răspunde

    15% la.o pensie de 1500-2000 de lei nu reprezinta nimic. Abia dacă e acoperita inflația. Un militian care ia o pensie speciala de 6000 de lei, va primi 900 de lei în plus. De fapt pentru aceasta din urma categorie se lupta Cozma

  5. Gheorghe Răspunde

    Cârpe de politruci.Nu va este rușine crapav-ar obrazu de nesimțiți obraznici și bastarzi.Asa vreți voi sa faceti dreptate mărind pensiile pe procent?…Asa măriți decalajele și inechitatile sociale intre oameni….Javre pnlpsdudmr-iste și alții care or mai fi….va bateți joc de oameni,crapv-ar obrazu și nu numai!!!La coteț cu voi cotarle….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.