Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

A băut două pahare de pălincă, apoi a fugit cu maşina să ajute un prieten. Poliția l-a prins la volan

Un sătmărean a băut două pahare de pălincă, apoi a fugit să ajute un prieten. Bărbatul nu a reușit, însă, să-și ducă misiunea până la capăt pentru că a fost oprit de polițiști.

Totul s-a petrecut în noaptea zilei de 16 februarie 2022, în jurul orei 1.30, atunci când un sătmărean, aflat la volanul unui autoturism marca Citroen, a fost prins cu o alcoolemie de 1,86 g/l alcool pur în sânge. Fiind audiat, bărbatul a spus că în data de 15.02.2022, în jurul orelor 21:00 – 21:30, a consumat aproximativ două pahare de pălincă la un prieten, pe strada Careiului. Ulterior, în jurul orei 22:00, s-a urcat la volan și l-a luat pe prietenul său și au mers împreună cu acesta pe un câmp în apropiere de stația de carburanți Rompetrol, întrucât prietenul său a vândut o maşină, iar cumpărătorul l-a sunat deoarece a rămas împotmolit în noroi.

Sătmăreanul și-a ajutat prietenul, după care, la întoarcere, a fost oprit de către un echipaj de poliție rutieră, care l-a testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat şi, astfel, a fost condus la Unitatea de Primire Urgențe Satu Mare, în vederea recoltării de probe biologice.

Acesta a ținut să menționeze faptul că anterior consumului de alcool nu a mâncat nimic toată ziua şi nu a simțit că este în stare de ebrietate și, de asemenea, nu a realizat faptul că acea cantitate mică de alcool are o valoare atât de ridicată, arătând că regretă fapta comisă.

Bărbatul s-a ales cu o amendă penală de 3.000 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.