Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

A primit artificii şi le-a adus acasă, dar le-au confiscat la Petea. Dosar penal

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au descoperit într-un autoturism materiale pirotehnice pe care un sătmărean a încercat să le introducă în țară. Bărbatul este cercetat acum de către polițiștii din cadrul IPJ Satu Mare.

Vineri, 16 decembrie, în jurul orei 15.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în ţară un sătmărean în vârstă de 54 de ani, conducând un autoturism marca Ford, înmatriculat în Austria.

În cooperare cu polițiștii din cadrul IPJ Satu Mare – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – poliţiştii au descoperit, în autoturismul condus de sătmărean, mai multe obiecte pirotehnice: trei baterii cu diferite cantități de focuri, nouă rachete și alte două cutii cu diverse articole pirotehnice. Bărbatul a declarat că a primit articolele de la o persoană din Austria.

Marfa a fost ridicată de către colegii din cadrul IPJ Satu Mare, în vederea continuării cercetărilor, conform prevederilor Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar conducătorul auto este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

11 comentarii

  1. Techno Răspunde

    Ro este singura tara din UE unde sunt interzise artificiile…. De Revelion. Alea slabute permise nu fac 2 bani….. Oricum vor pusca destule ilegale in perioada urmatoare.
    Saracul om care a vrut sa se simta bine de sarbatori va suferi enorm, pedepsele sunt mari pt “faptele astea”…

  2. Eu Răspunde

    A incercat sa le introduce:)))

  3. GB Răspunde

    Cine nu a prins sau îi e dor de “vremurile bune” de acum 15-20 ani (când “recolta” după Revelion se măsura în ochi, degete, arsuri grave și anvelope tăiate de covorul de cioburi de pe șosele, animale îngrozite/dispărute de-acasă, etc. datorită percepției unora de a brava exacerbat și necontrolat în ale “distracției”) îi recomand participarea la o sărbătoare în țările asiatice/africane mai înapoiate dar să nu uite din bagaj și vesta antiglonț(nu că de o bombă sau AK47 te-ar apără). Ducă-se!!! și să ne lase cu “pocnitorile” și steluțele noastre+focul de artificii organizat de autorități.

    • Bum Bum Răspunde

      Sa nu exageram, si legea e veche din 95 dar parca suntem in UE sau…cum ramane cu legislatia europeana care permite acelea artificii de revelion?

      • bigbrother Răspunde

        Buuun. Și totuși care le este rostul? Sau ai prea mulți bani și ești dornic să le dai foc? Fără asta revelionul nu e revelion așa cum cheful nu e chef dacă nu dai afară din tine totul la final? Mai lăsați-o oameni buni cu tâmpeniile astea!

        • Chinatown Răspunde

          Pai se zice ca alunga spiritele rele :-).

          • bigbrother

            Atunci alea de dinainte de pandemie sau alea de anul trecut de dinainte de război nu au avut efect? Tu chiar crezi bazaconiile astea? Și mai nou după ce am copiat toate creaturile și credințele din lumea anglosaxonă acum trecem și la chinezării? Pe când ceva neaoș tocmai din Congo? Tu te auzi???

      • Jan Răspunde

        Nimic măi bum bum, doar casa 1 !!! Bacsamă tu ești unul dintre ț…..ii care vând !!!

  4. Chinatown Răspunde

    Stai izolat unde esti si lasa-i pe altii in pace si te vor lasa si ei in pace iti garantez :-).

    • bigbrother Răspunde

      Anul trecut mi-au aruncat așa de sport petarde în curtea mea. Deci nu ține. Până nu scoateți ochii la careva chiar nu vă potoliți? Inconștienților!

  5. Sătmărean Răspunde

    Termimați odată idioților cu petardele și cu artificiile, sunt interzise !!! Citiți Legea nr. 126/1995 !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.