Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Cum alegi cele mai bune anvelope 205 60 R16

Schimbul anvelopelor de iarnă îi pune pe conducătorii auto într-o mare încurcătură, având în vedere multitudinea de cauciucuri 205 60 R16 disponibile pe piață. În anotimpul rece, aceștia sunt obligați prin lege să aibă mașina echipată pentru schimbările atmosferice neprevăzute.

Anvelopele de iarnă trebuie să ne asigure manevrarea în mod facil și eficient atât pe carosabilul uscat, cât și pe carosabilul umed și acvaplanarea în linie dreaptă și curbă în siguranță pe zăpadă.

Atunci când ne achiziționăm cauciucuri iarnă 205 60 R16 avem în vedere nevoia pe care o avem, însă este important să ne îndreptăm atenția si spre branduri care oferă siguranță și confort în trafic.

Un brand important de anvelope este Goodyear, care este una dintre cele mai mari si mai vechi companii producătoare de anvelope iarna 205 60 R16. În altă ordine de idei, aceste anvelope Goodyear sunt compuse dintr-un amestec inovator de cauciuc care îmbunătățește aderența și capacitatea de frânare și în situații în care carosabilul este umed sau complet acoperit cu gheață și zăpadă.

Ce reprezintă dimensiunea 205 60 R16?

În primul rând, 205 se referă la lățimea benzii de rulare exprimată în milimetri, iar 60 este înălțimea exprimată în procente din lățime ce se poate calcula ușor cu ajutorul regulei de trei simplă. Litera R este structura tip radial a anvelopei și 16 este diametrul interior al anvelopei exprimat în inch. După cum putem observa, dimensiunea anvelopelor este exprimată printr-un amalgam de sisteme de măsurare.

De ce să alegi anvelope Goodyear 205 60 R16? 

Modelul de cauciucuri Goodyear provine din Statele Unite. Aceste model de anvelope iarnă 205 60 R16 are un indice de sarcină 92, ceea ce înseamnă că suportă o masă maximă de 630 de kilograme. Totodată, aceste anvelope au indicele de viteza H, ceea ce denotă că un autoturism poate atinge lejer viteze de 210 km/h indiferent de condițiile meteorologice. De asemenea, au o clasă de eficiență consum E, care sugerează un consum de combustibil moderat. Iar clasa C de aderență pe suprafețe umede este un atu de care se vor bucura șoferii.

Goodyear sunt anvelope de iarnă care oferă o performanță remarcabilă în condiții meteo extrem de dificile ale anotimpului rece. De-a lungul timpului, s-au efectuat teste în care s-a observat că în comparație cu competiția, pe zăpadă, anvelopele Goodyear frânează pe o distanță cu 4% mai scurtă si au o tracțiune cu 4% mai mare, demonstrând concomitent și o rezistență la acvaplanare cu 8% mai bună.

Performanțele în materie de frânare și manevrabilitate ale cauciucurilor Goodyear se datorează în bună parte tehnologiei 3D BIS. Aceasta recurge la nervuri interblocante ce solidarizează elementele blocurilor de pe banda de rulare. În felul acesta, îi asigură ultimei rigiditate. Cele mai concrete beneficii pe care le oferă constau în stabilitate și confort sporit mașinii.

Totodată, Goodyear dispune de un design avansat al striurilor. Pe interiorul unui striu deschis există piramide de cauciuc ridicate și scobituri de formă inversă pe partea opusă. Iar atunci când blocurile benzii de rulare intră în contact cu drumul, acele striuri se închid datorită formei lor speciale. Aceasta furnizează blocurilor rigiditatea de care au nevoie pentru a oferi o bună manevrabilitate mai ales în condiții atmosferice nefavorabile.

Cum facem alegerea de cauciucuri de iarnă Goodyear?

Despre anvelopa Goodyear conducătorii auto pot spune că este cea mai bună și mai eficientă anvelopă, cu un raport calitate-preț foarte bun. Indiferent de stilul de șofat și de dificultățile pe care le întâmpină în trafic, șoferii vor fi foarte mulțumiți de achiziția unui set de anvelope Goodyear 205 60 R16, deoarece pot oferi siguranță la un preț accesibil, aderență de primă clasă și o experiență de condus foarte echilibrată.

Anvelopele de iarnă influențează consumul de combustibil, confortul pasagerilor, timpul necesar parcurgerii unei anumite distanțe, dar mai ales siguranța conducătorilor auto.  Drept urmare, pentru achiziția de anvelope Goodyear putem lua în calcul magazinul online anvelope-discount.ro.  Produsele pot fi și achitate în rate de până la 6 luni, fără dobândă și pot fi livrate oriunde în țară.

Anvelopele de iarnă 205 60 R16 fabricate sub marca Goodyear sunt testate și au un rating foarte bun. De asemenea, aceste cauciucuri sunt fiabile și rezistente, iar mulți le consideră o combinație de excepție între aderență și o experiență de condus fără incidente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.