Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

DONAȚII. Centru de îngrijiri paliative pediatrice, la Cluj. Copiii în fază terminală, îngrijiți gratuit

Centrul de Îngrijiri Paliative Pediatrice din Cluj-Napoca este un proiect al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române care va asista, în mod gratuit, copiii cu boli cronice progresive, în diferite stadii ale bolii.

Acest proiect a fost realizat de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Prin acest proiect se aproximează 25-30 de paturi pentru pacienții minori. Lucrările vor începe în primăvara anului 2023.

Centrul de Îngrijiri Paliative Pediatrice va fi construit în localitatea Sânnicoară din județul Cluj, pe un teren de 1.400 mp, donat de familia părintelui Lorand Emanuel Komives.

Acesta va fi al doilea centru dedicat îngrijirilor paliative de la Cluj, după Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie”, înființat în anul 2009. De atunci, spitalul asistă anual aproximativ 700 de pacienţi adulți, inclusiv din județul Satu Mare, acordând gratuit asistență medicală pentru bolnavii aflați în stadiul terminal, atât la sediu, în regim de spitalizare continuă, cât și ambulatoriu.

Persoanele ce doresc să contribuie la clădirea Centrului de Îngrijiri Paliative Pediatrice din Cluj-Napoca o pot face prin donații direct în contul asociației sau prin SMS.

Cum poți dona

Direct în contul Asociației:

Asociația „Sfântul Nectarie” Cluj

Lei: RO83BTRLRONCRT00C6603105
Euro: RO25BTRLEURCRT00C6603103

Prin SMS

Doritorii pot dona prin SMS la numărul 8845 cu textul JOY.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.