Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

FOTO. Jandarmii sătmăreni învață să acorde prim-ajutor în situații de urgență

Jandarmii sătmăreni din cadrul structurilor de ordine publică și-au conturat abilități pentru a putea acorda un prim ajutor de bază în situații deosebite. Plt. adj. Ramona Ardelean, coordonator SMURD Satu Mare, i-a instruit pe jandarmi și le-a oferit informații de bază despre modul de acțiune în situații care să necesite prim ajutor imediat.

Sesiunea a constat atât în pregătire teoretică, cât şi practică, fiind exersate manevrele de resuscitare în caz de stop cardio-respirator la adult, copil și sugar, cele specifice obstrucției căilor respiratorii precum și metode de evaluare primară, extragerea de urgență și imobilizarea pacientului în caz de traume rezultate în urma unor accidente rutiere (biciclist, motociclist, șofer, pasager, pieton).

Principalul obiectiv al acestor cursuri este de a forma deprinderi pentru aplicarea de tehnici și manevre de prim ajutor fără echipamente speciale în situațiile în care jandarmii ajung primii și intervin la diferite evenimente în urma cărora au rezultat vătămări corporale, ca să poată ajuta victimele până la sosirea personalului specializat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.