Ultima actualizare: azi, 12:31

Locale

FOTO. Salvatorul de pisici din Carei, capturează animale şi din Satu Mare. Scandal cu Poliţia!

Salvatorul de pisici din Carei a început să captureze pisici din municipiul Satu Mare. Un caz care s-a terminat cu plângere la poliţie a avut loc vineri pe Calea Traian din municipiul Satu Mare, când acesta a capturat o pisică sterilizată din curtea unui bloc. La faţa locului a fost chemată poliţia.

Un locatar a blocului de pe Calea Traian a povestit, pentru PortalSM cum s-a petrecut totul.

În curte sunt mai multe blocuri, iar în curte mai erau şi câteva pisici. La noi la scară avem grijă de o pisica de vreo 5 ani de zile, am dus-o la sterilizat ca să nu mai facă pui, şi aveam grijă de ea în fiecare zi, îi dădeam de mâncare, până ieri când a venit acest individ cu un plan bine pus la punct”, a povestit sătmăreanul.

Pisica respectivă a mai fost capturată o dată, dar în cele din urmă a fost eliberată.

Reprezentatnul asociaţiei a avut mai multe shcimburi de replici cu locatarii blocului, iar vineri s-a prezentat din nou cu un plan. A capturat pisica şi ar fi cerut ca un anumit locatar să coboare. În acel moment însă, iubita celui chemat a solicitat poliţia.

După ce a venit un echipaj, si-a continuat recitalul flegmatic cu o aroganţă şi un tupeu de nedescris. Le-a spus că ei nu ştiu legea, că el face ce vrea, că el are asociaţie şi alte dejectii, tot fluturându-le o legitimatie. Poliţiştii au insistat vizavi de dânsul ca să returneze pisica, iar el tot râdea şi spunea: Nu o dau şi nu aveţi ce să-mi faceţi. După o anumită perioada de timp aceştia şi-au chemat un superior care a discutat de asemenea cu acesta şi l-a rugat să returneze pisica. Acesta a refuzat, repetând: – Nu !! Nu o dau, nu aveţi ce să-mi faceţi. Eu fac ce vreau, ca am asociaţie”, a spus acesta.

Cert este că salvatorul a plecat de la faţa locului iar acum Politia şi cei de la protectia animalelor încearcă să vadă ce se poate face pentru recuperarea acesteia.

Vom reveni cu detalii…

Imagini cu pisica ridicată:

7 comentarii

  1. O sătmăreancă Răspunde

    Nu are dreptul să ridice pisici de exterior care au stăpân și este dovedit că au stăpân. Să facă bine să returneze pisica. Nu toate pisicile se pot obișnui să stea în casă. Unele fac depresie și nu mai mănâncă sau devin chiar agresive. Legea nu interzice nimănui să își țină pisica afară. Sunt destule pisici fără stăpân care au nevoie de ajutor. Lăsați pisicile de exterior cu stăpân în pace.

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Nu are dreptul de a lua nici un animal! La Carei poate are contract cu primăria dar asta nu e valabil la Satu Mare. Mai mult ca sigur intenția era de a recolta câteva mâțe ca apoi să la bage la grămadă cu celelalte pe care le are pe stoc și să ceară bani per capita după aia. Nasol pentru individ este dacă mâța are chip că atunci se poate identifica exact proprietarul. Și mai ales că operează în afara jurisdicției.

  2. Je Răspunde

    Sa faca bine sa aduca pisica inapoi. Recunosc atat pisica cat si pe proprietari. Nu are nici un drept sa o ia.

  3. Daria Răspunde

    Mie 2 pisici mi-au luat din fata scarii ..dar nu asta din CAREI ci din Satu Mare…stau in zona M17..am avut grija de ele aveau culcus..si una le-a luat si le-a dus la un centru..Daca pisica e ok si pare ingrijita ce drac le luati???!!!!!!Chiar daca locatarii nu le duc in casa ..nu inseamna ca nu au grija de ele!!!!

    • O sătmăreancă Răspunde

      Corect. Deși este adevărat că pt pisicile care umblă pe afară există o mulțime de pericole, nu înseamnă că nu există pisici care se pot obișnui înăuntru. Personal am avut doi motani – amândoi castrați, hrăniți, tot ce aveau nevoie, dar nu se puteau obișnui în casă nici cum. Asta nu înseamnă că pisoii au fost neglijați. Nu, aveau tot confortul altfel. Și doar pt că o pisică e lăsată să umble pe afară, nu înseamnă că orice “proprietar de asociație” poate să vină și să ia pisica respectivă. Pisica are stăpân. Punct. Sunt destule care fac foamea pt că nu le îngrijește nimeni. Să se ocupe de alea.

  4. Silvia Răspunde

    De ce le luati din cartiere? NU MAI PUNETI MANA PE ELE !!!!Si noi locatarii avem grija de ele!!!HOP TOP LE LUATI SI LE PUNETI PE FACEBOOK…!!VAI A CUI E? E TARE BINE INGRIJITA!!!!DA LASATI-LE IN FATA BLOCULUI CA AVEM GRIJA DE ELE!!!!

  5. Florin Răspunde

    Avem și noi, trei pisici în curtea interioara unde lucuiesc. Sunt mai multe blocuri, și ne-am obișnuit cu ele, primesc mâncare în fiecare zi. Lor le place afară, acolo au crescut și nu pot fi ținute în bloc. Mai era și o a patra pisică care era și cea mai drăguță și îmi era dragă, o mângâiam, îi dădeam hrană însă după o vreme a murit otrăvita. Am crezut inițial că a luat-o cineva însă am aflat cum a murit. Consimt cu persoanele care au și ele afecțiune și grijă atât cât pot de animalele fără stăpân, dar care trăiesc totuși pe lângă blocuri și care primesc câte ceva de mâncare. Bineînțeles, ideea este să nu se înmulțească prea tare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.