Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

FOTO. Statul renovează o clădire veche din Carei. Investiție de peste 1,5 milioane lei

Două propuneri importante ale reprezentanților UDMR Satu Mare în parlament au fost incluse în buget, susținând astfel o investiție de aproape 2,4 milioane de lei. Spre deosebire de anii precedenți, în urma unor lucrări operative, Parlamentul a adoptat bugetul pentru 2023. Noul buget al României este unul echilibrat, cu scopul de a impulsiona economia, de a readuce deficitul bugetar la normal și de a sprijini familiile.

Mulțumită activității deputaților Magyar Lóránd și Nagy Szabolcs și a senatorului Turos Lóránd, două investiții importante din județul Satu Mare au fost incluse pe lista de investiții susținute la nivel central pentru anul 2023. În județul Satu Mare, bugetul va sprijini renovarea unei clădiri din orașul Carei, clasate în categoria B, o investiție cu o valoare totală de 1,59 milioane de lei. Clădirea, situată pe strada Iuliu Maniu nr. 19, a fost în trecut o clinică medicală, dar în urmă cu un an structura acoperișului a fost deteriorată și a devenit inutilizabilă.

„Este o clădire veche, care găzduia șase cabinete stomatologice și două laboratoare dentare. Clădirea, de aproape 600 de metri pătrați, are o structură a acoperișului de peste 1.000 de metri pătrați, iar banii ar fi folosiți atât pentru consolidarea structurală a clădirii, cât și pentru renovarea structurii acoperișului”, explică președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, care a subliniat faptul că această clădire renovată și-ar găsi o nouă utilitate, în urma unor consfătuiri cu liderii municipiului Carei. Aceasta ar putea găzdui, de asemenea, un centru de asistență socială și cabinete medicale.

În cazul municipiului Satu Mare, prelungirea străzii Diana a fost inclusă pe lista lucrărilor finanțate din bugetul național. Suma acordată în acest sens este de 795.000 de lei.

„Extinderea străzii Diana, ai cărei indicatori au fost deja aprobați, este concretizarea unei idei de anul trecut, iar construcția poate începe în primăvară. Sperăm că acest proiect va ajuta traficul – mai ales în orele de vârf – deoarece va lega Bulevardul Transilvania de cartierul funcționarilor, oferind o alternativă pentru cei care nu vor să traverseze Podul Golescu în acest interval, dar doresc să ajungă în partea de nord a orașului”, explică primarul Kereskényi Gábor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.