Ultima actualizare: azi, 20:09
Locale

FOTO. Tone de haine second-hand, oprite în PTF Petea. Au fost trimise înapoi

Poliţiştii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul ANPC Satu Mare, nu au permis intrarea în ţară a două autovehicule încărcate cu produse second-hand constând în îmbrăcăminte uzată, întrucât șoferii nu au putut prezenta certificate de dezinsecție și curățare.

În data de 2 decembrie, în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în ţară un sătmărean în vârstă de 49 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii,13.600 kg de îmbrăcăminte uzată, de la o societate comercială din Germania, având ca destinație o comunitate din județul Neamț.

Polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat lucrătorilor Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu există certificatul de curățare și dezinsecție.

Câteva minute mai târziu, în același punctul de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a intra în România, un maramureșean în vârstă de 31 de ani, conducând o autoutilitară marca Volvo, înmatriculată în țara noastră.

Tânărul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, 4.547 kg articole de îmbrăcăminte uzată, de la o societate comercială din Olanda. Bunurile urmau să ajungă la o firmă din județul Satu Mare.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de produse second-hand, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu există documente legale, neavând certificatul de curățare și dezinsecție.

În ambele cazuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Sursa: Poliția de Frontieră

3 comentarii

  1. Unu Răspunde

    Extraordinar, dar nu se mai termină odată cu gunoaiele ???. Indisponibilizați mijloacele de transport și dați-le amenzi usturătoare la firmele care își mai permit să introducă gunoaie în țară !!!

  2. H&R Răspunde

    Trimis înapoi in Germanica, descărcat în curtea firmei care a trimis, și dat foc acolo la țoale. Să vedem cum le place nemților/nederlandezilor (ca nu mai e Olanda).

  3. bună Răspunde

    Schengen. Nu mulțumesc. Mai bine triez gunoiul importat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.