Ultima actualizare: azi, 19:05
Locale

FOTO/VIDEO. Cum a izbucnit incendiul din Satu Mare. Hală distrusă și mașini făcute scrum

Astăzi, 19.12.2022, la ora 11: 37, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș”, al județului Satu Mare a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o hală a unui service auto situat pe strada Aurel Vlaicu, localitatea Satu Mare.

La fața locului s-au deplasat 14 pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă. La sosirea cadrelor militare, incendiul se manifesta cu flacără violentă la construcția halei, pe o suprafaţă de aproximativ 800 mp, cu degajări mari de fum și cu posibilitatea de propagare la operatorii economici alăturați și la camioanele parcate în zonă.

Pe parcursul intervenției au mai fost solicitate forțe militare, astfel că la stingerea incendiului respectiv la limitarea propagării acestuia au participat 22 de pompieri din cadrul Detașamentului Satu Mare, 5 pompieri din cadrul Detașamentului Carei, cu un total de 5 Autospeciale de stingere cu apă și spumă.

La fața locului a intervenit și Comanda Inspectoratului, Lt.col. Buzduga Sergiu Marius, deplasându-se totodată și prefectul județului, Radu Roca.

Datorită degajarilor mari de fum s-au trimis prin mesaj RO-ALERT, avertizări cu privire la incendiu, recomandându-se evitarea zonei și eliberarea cailor de acces pentru intervenția forțelor.

Prin intervenția concomitentă a pompierilor, s-a localizat incendiul și s-a oprit propagarea acestuia la cele 3 autocamioane și 6 remorci, clădirea cu birouri și operatorul comercial din vecinătate.

Conform declarațiilor proprietarilor, incendiul a izbucnit în zona  de servisare a autoturismelor,  cauza probabilă a producerii incendiului  fiind, efectul termic al curentului electric. Personalul s-a autoevacuat reușind totodată să scoată din zona incendiată 3 autoturisme.

Pentru gestionarea evenimentului, de la momentul începerii intervenţiei şi până la momentul lichidării consecinţelor acestuia, forţele militare au lucrat timp de 4 ore. Dificultatea intervenţiei a fost dată, în special din cauza degajărilor mari de fum şi a multiplelor focare de incendiu.

În urma incendiului a ars: construcția halei de servisare pe o suprafaţă de aproximativ 800 mp, precum și 5 autoturisme care se aflau în interior.


Sursa: ISU Satu Mare

 

5 comentarii

  1. m Răspunde

    E bine domnule Prefect Roca participând la asemenea evenimente!Dar poate ar trebui să vă puneți și s-o puneți și la incompetenții ce conduc azi ISU întrebarea :de ce atât de multe incendii la societăți comerciale; de ce acestea ard în întregime la 5 minute de mers de la sediul ISU până la incendiu; cine și cum le-a avizat sau autorizat;cum se poate dezvolta un incendiu pe 800 mp în căteva minute?
    Nu vi se pare că echipa ajunsă la pălării prea mari, este total incompetentă, lipsită de profisionalism nefiind în stare sa conducă o echipă care știa să=și facă treaba cu puțină vreme înainte!
    Nu credeți că activitatea noii comenzi ar trebui discutată în comitetul județean pentru situații de urgentă?
    S-au descalificat profund pornind o vendeta împotriva celor care nu sunt „cu ei”,nu mai au credibilitate în ochii celor pe care ii comandă.

  2. Gheorghe Răspunde

    Pacat ca se intampla si astfel de nenorociri.Vreau sa aduc un aspect foarte important dar care este neglijat aproape total de patronii firmelor din ro. si anume nepregatirea personalului angajat in cazuri de incendii,calamitati sau acordarea primului ajutor in caz de accident sau alte nenorociri.Putini oameni sunt dispusi sa intervina si cei mai multi nici nu stiu ce trebuie sa faca in astfel de cazuri mai ales ca si patronii trateaza cu indiferente instruirea temeinica si antrenarea angajatilor cum sa intervina rapid pana la sosirea fortelor de interventie specializate.Un minut,secunde,de intarziere poate face diferenta in astfel de cazuri.Mai este aspectul urmator si anume proasta dotare cu material,stingatoare performante,instalatii de stingere care se declanseaza automat sau senzori de depistarea gazelor si al fumului.Ce sa mai spun de instalatii care absorb fumul si flacara si o canalizeaza spre zone de siguranta.In occident multe cladiri si firme sunt obligate sa aiba astfel de instalatii de dezinfumage.Toti spunem,,mie nu mi se poate intampla”dar nu stim niciodata cand o putem pati si daca nu suntem cat de cat pregatiti ni se distruge munca de o viata.Propagarea incendiului mai ales in aceste ateliere este foarte rapida deoarece sunt materiale usor inflamabile si carburant,in special benzina care face ca interventia sa fie foarte grea.

  3. Soso Răspunde

    Problema e ca sunt niste reglementari aiurea la ISU..ei spun ca doar de la o anumita suprafata trebuie aviz ISU..Daca firma lucreaza cu inflamabile..indiferent de suprafata ar trebui aviz ISU..nu NEGATIE cum dau ei. Ar trebui schimbata ordonanta. De exemplu un atelier de tamplarie de 200 m patrati de ce n-au ISU?

  4. Daria Răspunde

    Dupa incendiul de la Colectiv cei de la ISU au cerut acest aviz ..da cum erau multe firmele si aveau mult de lucru au scos o Ordonanta pt o anumita suprafata. Toate spatiile care vand sau se ocupa cu inflamabile, scolile ,spitalele,sali de nunti,ateliere,spatii de productie,institutiile,etc ar trebui sa aiba aviz ISU.

  5. Nha Răspunde

    Efectul termic al curentului electric? Adica resouri improvizate, aparat de sudura? Ma tem ca aprind deseuri cu uleiuri uzate, am mai vazut asta .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.