Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

FOTO. Zeci de tone de haine second-hand, oprite în PTF Petea. Au fost trimise înapoi

Poliţiştii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul ANPC Satu Mare, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu produse second-hand, constând în îmbrăcăminte uzată, întrucât șoferii nu au putut prezenta documentele legale.

În data de 15 decembrie, în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-au prezentat pentru a intra în ţară, doi cetățeni maghiari, în vârstă de 65, respectiv 44 de ani, conducând fiecare câte un automarfar înmatriculat în Ungaria.

Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, 33.427 kg de textile second-hand (16.147 kg într-un automarfar și 17.280 kg în celălalt), de la o societate comercială din Ungaria, care erau destinate unei firme din județul Satu Mare.

Polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat lucrătorilor Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât marfa nu corespunde operațiunilor de curățare, dezinfecție și dezinsecție.

În ambele cazuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Sursa: Poliția de Frontieră

8 comentarii

  1. Cosmin Răspunde

    Sa opreasca si masinile sh care intra in tara sa opreasca si mancarurile de proasta calitate care intra in tara ca sa nu fim ipocriti

  2. R Răspunde

    Hai ma trompetele budapestei unde sunteti acuma? Nimic ? Ca la intros pe teritoriul ungar ,acuma nu-i bai?Ronghiosi dracului ce sunteti

  3. Budos maghiar Răspunde

    Hai ma ungurilor, ca aveti si voi cu cine va lauda acuma, nu numa cu romani. Ca nu scapati nici o ocazie sa îi faceti in fel si chip, acuma ce mai ziceti? Ce au zis mongoloizi, hai ca încrcam si noi cu prosti astia de romani. Farmava-ri guta

  4. Decebalus per Scorillo Răspunde

    Pentru @R și @Budos maghiar. Totul începe de acolo că noi le cumpărăm. Dacă nu le-am cumpăra en-gross atunci nici nu ar mai ajunge la noi! Cine este rupt în fund și ronghioș atunci???? Trebuie făcut ceva ca firmele astea fantomă de second hand să nu mai introducă așa ceva și gata. Nimeni nu încearcă nimic. Noi suntem atât de cretini să le și pltim! Atunci ei de ce să fie fraieri când la ei ocupă și loc? Plus mai și fac un ciubuc pe seama noastră!
    PS. Dar vă dați seama că de intrăm în Schengen astea vor intra nestingherit în țară????
    PS2. Nu sunt ungur. dar ar fi cazul ca să privim adevărul în față exact cum este.

  5. R Răspunde

    Precis ca si firmele care sunt in Romania, sunt conduse tot de unguri. Asa ca decebalus lasă-o mai moale

    • Decebalus per Scorillo Răspunde

      Mai ales când marfa merge la Botoșani, Suceava sau Ploiești? Că ăsta e caz mai rar că s-a oprit la noi. Majoritatea ajung peste tot prin țară. Cât la sută sunt unguri în țara asta? Nu ești tu bătut în cap așa puțin? Orice vindecare pornește de la momentul în care recunoști că ai o problemă. În momentul în care ești la faza de negare nimic nu te poate ajuta.

  6. Pistalău Răspunde

    Ba da al dracului si românii astia, nu le-au intors pe teritoriul maghiar. Nu puteau sa le intoarca in Serbia sau Ucraina?

    • Decebalus per Scorillo Răspunde

      Eu în Austria le trimiteam. Să vadă și ei cum este. Că vin la noi mănâncă și se îmbată, fac averi pe spinarea noastră apoi ne dau lecții cum ar trebui. Ca la clasa elementară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.