Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Guvernul a aprobat! Conexiune cu drum expres între Satu Mare și autostrada din Ungaria

În şedinţa de miercuri a Executivului a fost aprobat Acordul între Guvernul României şi Guvernul Ungariei privind stabilirea conexiunii drumului expres între Satu Mare – Oar şi Mateszalka – Csenger, semnat la Budapesta, la 9 aprilie 2021.

Prin acest document se asigură condiţiile necesare pentru o legătură directă prin racordarea drumului expres Satu Mare – Oar, de pe teritoriul României, cu drumul expres Mateszalka – Csenger, de pe teritoriul Ungariei.

,,De asemenea, se stabilesc punctele de conexiune între cele două drumuri expres pe linia de frontieră comună româno-ungară şi se reglementează condiţiile tehnice de realizare a joncţiunii rutiere între aceste drumuri. Conexiunea Satu Mare – Oar (RO) şi Mateszalka-Csengen(H) va contribui la dezvoltarea condiţiilor necesare pentru un trafic internaţional şi bilateral fluent în zona frontierei de stat româno-ungare”, precizează Executivul.


14 comentarii

  1. dr.Raed Răspunde

    domnul nostru Cozma(aka supozitorul)ce are de comentat pe marginea acestui subiect?

    • c-block Răspunde

      E ocupat cu proiectarea și amplasarea justă a viitoarelor toalete de lângă drum. Cum noi nu le folosim că ne place în câmp așa tradițional și ne scăpăm mai ieftin, probabil va propune ca toate să fie spre partea maghiară ca să miroase pe acolo. Că noi avem așa un năsoi așa mai gingaș.😮😱😵

  2. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Revoltător! Ungurii sunt iar de vină! Unde este deputatul Cozma care ne salvează de situație????🤔😵😱😢😁

  3. Pistike Răspunde

    Avand in vedere criza economica in care a fost aruncata tara vecina si prietena de catre guvernul pro-rus al lui viki orban, au amanat constructia acestui drum express (M49) pe la sfarsitul lui 2030!

    • H&R Răspunde

      În situația actuală până în 2029, da.
      Curios totuși câți km autostrăzi noi vor construi ai noștri. Autostrăzi noi, nu care trebuie terminate de 30 de ani. Care-s lăsate în paragină, ci noi-nouțe!

    • Să moară capra vecinului Răspunde

      În anul 2005 când s-a pus prima dată pe tapet treaba cu acest drum expres cam autostrada la unguri era la Tokaj pe undeva pe Tisa sau pe acolo. Noi între timp vorbim vorbe, facem studii de pre- și de fezabilitate dar de fapt nu facem nimic. Între timp ungurii au făcut cam 200 de km de autostradă de autostradă predată la cheie iar tu ca prostul te bucuri că deocamdată opresc investițiile în infrastructură? Cât de prost poți fi?

    • Dezideriu Răspunde

      Serios? https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20221130-megvan-a-penz-a-szatmarnemetibe-vezeto-utra , baga google translate daca ai nevoie de clarificari.

  4. Gheorghe Răspunde

    Ca și în krice țară de sub soare nici la ei nu este treaba prea roźă.Si ri au greutăți și probleme economice,clasa de mijloc și pensionarii o duc destul de greu,mulți vin în satmar și fac cumpărături că așa a fost decand știu eu.Satmarenii mergeau a cumpere în hungaria ca-i ieftin și ungurii veneau în satmar sa cumpere tot ….ca-i ieftin și se merită.Sa fue sănătoși și unii și alții.
    https://playtech.ro/2022/doar-in-ungaria-sa-nu-stai-se-fura-mancarea-din-magazine-daca-ai-noroc-sa-o-gasesti/

    • un cunoscător Răspunde

      Ptoblema e printre altele pentru că de când cu prețurile astea fixe la ei pur și simplu începe să dispară marfa de bază de pe rafturi. Nu că nu ar fi ci pentru că comercianții nu aduc că spun că nu le merită. Așa era și cu medicamentele ieftine la noi pe vremea lui Ponta care le-a blocat prețul. Cei care produc sau importă nu distribuiau pe piață.

      • Gheorghe Răspunde

        Tu ai aduce produse pe care dai 100 de lei și sa le vinzi cu 80 numai pentru ca asa vrea șeful ăl mare?….și din -(minus)castigul pe care îl faci sa ți plătești și angajații și taxele la stat?….nimeni nu este atât de nebun încât sa lucreze moca doar pentru a ieși politicienii(oricine și de oriunde ar fi ei)băieți faini,foso fiu….

        • un cunoscător Răspunde

          Nu dar în acest moment unii fac niște profituri fantastice pe seama consumatorului. Acolo la ei prețurile blocate la momentul blocării erau cu mult-mult de tot peste prețul cu care se putea cumpăra. Dar la unii nici atunci nu le ajunge. La unguri cum de se completează lista cu diverse produse cu preț maximalizat imediat dispare de pe raft. Adu-ți aminte prima fază cu pandemia când drojdia și spirtul sanitar a dispărut absolut artificial. Nu că nu ar fi fost dar pur și simplu le-au ținut pe stoc. Și la medicamente multe nu se găseau și nu numai acum ci de ani buni pentru că pur și simplu companiile pharma așa șantajau guvernul și casa de sănătate. Între altele de aia nu era Euthyrox, nu că nu ar fi fost pe piață. Pur și simplu le-au ținut în depozite. Companiile nu au cum să fie pe pierdere pentru că majoritatea nu le produc ci le cumpără și le revând pe piață cu adaos comercial. Așa e acum și cu gazul și țițeiul. Sunt la prețul de dinainte de război dar compară tu facturile și te crucești.

          • Gheorghe

            Și tu crezi ca preturile la produsele alimentare nu au crescut în mod real?Pai la cum a fost anul acesta de secetos la cât costa banalul gunoi de grajd(eu din asta îngrășământ folosesc la mine în ograda)faptul de a iriga plantele prețul la lucrările agricole și restul crezi ca mai au același preț ca acum 2 ani??…Vânzătorul de lapte ce crezi ca mai dă litrul cu 2,5 lei cum era înainte?…5 lei ca doar nu-i prost sa-și bata joc de munca lui.Procesatorii indiferent de ce soi,au și ei cheltuieli cu procesare,producția de bunuri din materia prima,cheltuieli cu salarii taxe energie (toate s-su mărit)și asta se reflecta implicit în prețul final al.produsului.

  5. H&R Răspunde

    @Gheorghe
    Vezi ca malaiul, graul etc este adus cu miile de tone din Ucraina. Si la pret de chilipir.

  6. un cunoscător Răspunde

    @Gheorghe, da măi dar la toate astea se mai adugă și ceva (și nu puțină) escrocherie din partea lor! Dacă ar fi doar scumpirea din cauza războiului și a secetei omul mai rabdă, mai înțelege dar așa cum să nu te enervezi? Că vezi tu tocmai din cauza secetei e bai mare în agricultură! Și ai noștri ce au făcut când au ieșit agricultorii să demonstreze pentru ajutoare? Au ieșit organele și le-au f@tut unde au putut amenzi! Că asta știe statul nostru, ca și în cazul pandemiei. Nu aveai declarație zbang amenda. Că asta rezolvă problema după ei. Păi cum să nu te enervezi când vezi că alte state ajută pe cât posibil pe agricultori ca să nu fie dependenți de import! Ai noștri în schimb dorm în pamperși. 😵😱🤮

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.