Ultima actualizare: azi, 10:14

Locale

Înșelătorie cu metoda ”șmen” la un magazin din Satu Mare. Vânzătoarea, păcălită de un individ ”grăbit”

La data de 6 decembrie, polițiștii sătmăreni au fost sesizați de către o femeie, de 33 de ani, din Satu Mare, lucrător comercial la o societate, cu privire la faptul că la aceeași dată, în jurul orei 19.00, un bărbat necunoscut, i-ar fi solicitat să îi schimbe suma de 1.000 de lei, în bancnote de 10 lei, la scurt timp cerându-i să îi restituie suma de 1.000 de lei, în bancnotele inițiale.

După ce a primit suma de bani de la bărbatul în cauză, femeia a constatat faptul că erau doar 700 lei, din total lipsind 300 de lei. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana în cauză, fiind vorba de un bărbat, de 46 de ani, din județul Galați.

Față de bărbat s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind depus la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare. Verificările în cauză continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Cum funcționează metoda ”șmen”:

Această metodă de înşelăciune presupune solicitarea schimbării unor sume mari de bani de către suspecți la diverse instituții sau magazine. În momentul în care banii sunt predați, escrocul sustrage o parte din bani și îi ascunde, continuând să țină victima de vorbă, pentru ca aceasta să nu descopere că suma de bani nu mai este aceeași ca la început.

6 comentarii

  1. Corneliu Răspunde

    migratorii din sudest fac ravagii
    daca e din jud galati e clar …….nu ma mira de loc cea ce a facut
    mundriile tarii

    • pe_veci_stapani Răspunde

      Suntem pe veci stapani, asta-i sport national la noi fraiere. La asta ne pricepem, in asta suntem profesionisti! Nu-ti place esti liber sa treci granita. Ciao!
      Cu mare drag
      Lopescu

  2. Gica Barosanu Răspunde

    Românul în vârstă de 50 de ani riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare după ce a fost prins că a furat o sticlă de scotch din SUA în valoare de 8.000 de dolari.

    • pe_veci_stapani Răspunde

      Fraierul poolii. Daca fura acasa 100 milioane euro, iesea cu basma curata. Asta-i un amarat, nenorocit de incepator. Hai in guvern pulic@. Sa nu ne faci de cacao.

    • pe_veci_stapani Răspunde

      Rrom sau roman tot un drac. Numai ca la romani le este rusine de originile lor de rromi.
      “Suntem nepoți de daci si romani”, hai ca ma apuca rasul.

  3. misi Răspunde

    aruncat in Somes! si incet apa il duce acasa in Galati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.