Ultima actualizare: azi, 13:57

Locale

Marca Produs Sătmărean, exemplu de bună practică în Ungaria, la Nyíregyháza

Asociația pentru Dezvoltarea Locală Sătmăreană care deține marca înregistrată Produs Sătmărean a fost prezentată ca fiind un exemplu de bună practică în Nyíregyháza.

Marca a fost creată în 2018, iar vecinii de peste graniță au subliniat modul în care în doar câțiva ani, Asociația a reușit să ofere un sprijin real producătorilor pentru promovarea produselor locale.

Întâlnirea a avut loc în contextul în care se lucrează la crearea mărcii ,,Made in Nyíregyháza”, la eveniment fiind prezent și inițiatorul mărcii Produs Sătmărean, deputatul Magyar Lóránd .

La eveniment, deputatul Lorand Magyar a vorbit despre parcursul pe care l-a avut procesul de evaluare a producătorilor, de promovare a produselor, precum și posibilitățile de parteneriat pe care asociațiile care promovează produsele locale le pot avea.

„Am studiat mai multe mărci, chiar și în România, dar și în Ungaria și Austria. Ne-am gândit că este nevoie de o asociație umbrelă care să cuprindă producătorii locali. Am început acest proiect în 2016 și în 2018 am înregistrat Marca ,,Produs Sătmărean” la Oficiul de înregistrare a mărcilor din România. Marca oferă posibilitatea ca produsele să fie repartizate în diferite categorii, avem un comitet profesional care se ocupă de evaluarea produselor și a activității producătorilor locali. Acordăm calitatea de membru doar persoanelor juridice înregistrate și produselor, fie alimente sau produse de artizanat care îndeplinesc cerințele comitetului de evaluare profesională”, a declarat Lóránd Magyar, inițiatorul proiectului Produs Sătmărean, în cadrul evenimentului de la Nyíregyháza

Deoarece sigla Made in Nyíregyháza este deja cunoscută de mai mulți oameni din zonă, scopul dezvoltării produselor și serviciilor locale este de a o transforma în viitorul apropiat într-o marcă comercială. Producătorii locali care își produc produsele în Nyíregyháza, în raion sau pe o rază de 25 de kilometri pot adera gratuit la această marcă.

Marca Produs Sătmărean este considerată un adevărat de succes, gama de producători care îi aparțin s-a extins constant în ultimii patru ani – și are în prezent 77 de membri, de la fermieri la companii producătoare de apă minerală și chiar companii producătoare de brățări sau siropuri artizanale. Produsele cu marcă înregistrată sunt disponibile publicului din județul Satu Mare în cadrul târgurilor care se organizează periodic, dar au contribuit și la promovarea județului și a municipiului Satu Mare prin prezența la expoziții organizate peste graniță. Planurile includ și deschiderea unui magazin în care se vor pune la vânzare produse sătmărene.

3 comentarii

  1. Sandra Răspunde

    Produsele autohtone ar trebui promovate, nu cele straine,sa cumoaram doar de la producatorii nostri, nu din Metro si alte supermarketuri..

    • Pavel Răspunde

      Păi ce să facem dacă produsele noastre sunt mult mai scumpe și calitativ mult mult mai slabe decât la multinaționale.
      Românul vrea să se îmbogățească într o lună …….nu au perspective în viitor.
      Lăcomia omoară pe producătorul român.

  2. comentator Răspunde

    Este lăudabil ca măcar ei să creadă în treba asta. Că de te duci să cumperi la târg ceva cadou de la ei numai gablonțuri, mărunțișuri găsești. O fi zis și ăștia așa de curtoazie că mă ce chestie grozavă fac ăștia vecinii pe aici. Dar de fapt habar nu au ce și cum. Oricum decât nimica tot e ceva! Să ridice mâna cel care prin brandul ăsta găsește ceva de achiziționat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.