Ultima actualizare: azi, 09:13

Locale

Ca în filmele columbiene. Drogurile, protejate cu arme și dronă. Sătmărenii, condamnați

Ca în filmele columbiene. Trei sătmăreni și-au protejat cultura de canabis cu arme și dronă și au demontat inclusiv camerele de supraveghere puse de anchetatori. Au fost prinși în flagrant, iar doi dintre ei au reținuți la acel moment, iar acum condamnați la închisoare. Al treilea a fost plasat sub control judiciar.

Cultura de canabis situată într-o grădină în localitatea Bolda din județul Satu Mare a fost monitorizată de camere video amplasate ca urmare a punerii în executare a mandatului de supraveghere tehnică. În imaginile surprinse de camere se observa cum un sătmărean, ajutat de o altă persoană, udau cu multă grijă plantele de canabis folosind pentru această activitate recipiente din plastic.

Au protejat drogurile cu arme și dronă și au demontat camerele puse de anchetatori

În data de 11.08.2022, cei doi au plecat din Bolda și s-au oprit la izvorul de apă din Rătești, acolo unde au umplut  două bidoane de 20-25 de litri și mai multe flacoane de plastic. În continuarea, cei doi au fost surprinși de camere în timp ce udau plantele de cannabis. La scurt timp după ce au ajuns la locația din localitatea Bolda, cei doi au identificat și demontat camerele de supraveghere puse de anchetatori, iar imediat a fost pus în executare mandatul de percheziție domiciliară.

Aceștia dețineau inclusiv o armă de vânătoare, dar și o dronă de supraveghere a zonei. Afacerea s-a prăbușit însă în momentul în care aceștia au demontat camerele de supraveghere puse de anchetatori. Astfel, la data de 11 august 2022, polițiștii au descins în localitatea Bolda.

Prinși în flagrant

La data de 11 august, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare, au efectuat o prindere în flagrant delict, urmată de punerea în executare a 3 mandate de percheziții domiciliare, unul în localitatea Bolda, respectiv 2 în municipiul Satu Mare, la 3 persoane, cu vârste de 58, 34, respectiv 32 de ani, din Satu Mare, bănuite de trafic de droguri de risc, respectiv nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

În urma perchezițiilor domiciliare, a fost descoperită o cultură outdoor, compusă din 11 plante, în diferite stadii de dezvoltare, aproximativ 15 kilograme de masă verde și au fost ridicate și indisponibilizate 800 de grame de muguri de cannabis, 7 telefoane mobile, 2 grindere, un cântar de precizie, o carabină de vânătoare, 13 cartușe și o dronă performantă, destinată supravegherii culturii.

S-a lăsat cu condamnări

După percheziții, doi dintre ei au fost arestați la domiciliu, iar acum și-au aflat și pedepsele: unul a fost condamnat la 2 ani de închisoare, iar celălalt va sta după gratii 2 ani și trei luni.

Al treilea a scăpat de închisoare și a fost plasat sub control judiciar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.