Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

PROIECT. Şoferii care depăşesc viteza ar putea rămâne fără talon şi fără maşină!

Şoferii care vor depăşi cu 100 de kilometri pe oră limita maximă de viteză s-ar putea trezi fără permis, fără talon şi cu maşina confiscată. Mai mult, autoturismele ar putea fi vândute. Propunerile apar într-un proiect de lege., potrivit Observator.

Potrivit inițiatorilor, un grup de parlamentari de la PNL și UDMR, viteza excesivă, de peste 100 km/h faţă de limită, ar trebui pedepsită mai aspru.

Ce se întâmplă cu maşina dacă este condusă de alt şofer

Mai mult, dacă în această perioadă mașina este surprinsă în trafic, chiar dacă nu e condusă de șoferul sancționat, ea poate fi confiscată și valorificată de statul român. Există, însă, câteva detalii pe care iniţiatorii nu le-au luat în calcul. Spre exemplu, ce se întâmplă dacă mașina respectiva este împrumutată.

Inițiativa a fost depusă miercuri la Senat, iar Camera Deputaților este for decizional. Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege trebuie adoptat de Parlament, semnat de președinte și publicat în Monitorul oficial.

2 comentarii

  1. Gheorghe Răspunde

    Creier de politician.Mai coaie da daca depaseste cu 99 km/h nu merita cam acelasi lucru?Legea ar trebui sa fie pentru cei care depasesc cu 30-40 Km/h peste limita admisa legala nu cu 100 Km/h.Neuronul politrucului a fatat ceva si imediat s-a trezit ghiolabanu ca vorbeste si da de pamant cu toate.Deci sunt cam 0,99% care depasesc viteza lergala cu 100 Km/h deci o sa faci un mare cacat cu legea ta dar daca ar fi cu referire la 30-40 Km/h atunci da,ar fi un lucru bun si cu folos.Sa vorbim pe fapte.Daca pe o strada este admis maxim legal 70 Km/h si individul circula cu 100-110 Km/h(nu cred ca va circula cineva vreodata cu 170Km/h pe acolo) mi se pare normal sa-l pedepsesti drasnic pentru ca asa se vor imblanzi zmeii soselelor.Ceva trebuie facut pentru ca pe zi ce trece lumea este tot mai nebuna si din pacate sufera si cei care respecta cu adevarat regulile de circulatie.Esti expus tot timpul in trafic pentru ca nu stii ce nebun se afla la volanul altei masini si ce nazbatii urmeaza sa faca.Am vazut destule la viata mea.(Proiectul, semnat de 28 parlamentari PNL, PSD, UDMR, USR, neafiliaţi,)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.