Ultima actualizare: azi, 10:44

Locale

Protestul de la Satu Mare are urmări. Laptele ar putea fi separat în rafturile supermarketurilor

Protestul de la Satu Mare are urmări. Produsele pe bază de lapte cu adaos de alte grăsimi vor fi separate de lactatele autentice.

Marile lanțuri de magazine alimentare ar putea delimita încă de pe acum la raft produsele lactate autentice, de cele pe bază de lapte, care conțin și adaos de grăsimi și/sau proteine, după cum indică noua lege a laptelui (Legea 307/2022) care nu are încă norme de aplicare, informează economica.net.

În urma consultărilor dintre ANSVSA și Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) s-a decis ca retailerii să acționeze în avans, în cadrul unor proiecte pilot ce vor funcționa și ca studii de caz.

„ANSVSA a propus membrilor Asociației să adopte o conduită practică pentru aplicarea prevederilor acestui articol, în funcție de modelul propriu de organizare, dar în conformitate cu spiritul și scopul urmărit de lege. Măsura propusă de ANSVSA este una proactivă, nu este restrictivă și poate fi aplicată gradual, în primă fază în magazinele din orașele reprezentative și apoi extinsă la nivel național. Acest proiect pilot urmează să fie folosit și ca studiu de caz pentru emiterea legislației secundare de aplicare a legii, în scopul emiterii unor norme metodologice cât mai clare și mai facile de implementat”, a transmis ANSVSA.

Urmează ca, după elaborarea și aprobarea normelor metodologice și a ghidului de definiții și termeni folosiți în industria laptelui, ANSVSA să efectueze controale tematice pentru verificarea respectării prevederilor legii.


Un comentariu

  1. Sile Răspunde

    Foarte bine, isi bat joc de consumatori,mai ales marcile proprii din supermarketuri, zici ca e aracet , nu smantana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.