Ultima actualizare: azi, 12:55

Locale

FOTO/VIDEO. Fermierii își strigă disperarea. Protest cu zeci de tractoare în Satu Mare

Fermierii sătmăreni protestează. Aceștia s-au adunat, în această dimineață, luni, 28 noiembrie, la Botiz, după care au venit cu tractoarele în oraș.

Nemulțumiți de faptul că rafturile marilor magazine sunt pline cu produse care ”nu respectă legislația”, iar din această cauză fermele se închid, fermierii și-au pornit tractoarele și au ieșit să protesteze. De asemenea, oamenii se plâng de prețurile ridicate la inputuri și speră ca prin acest protest să tragă un semnal de alarmă. ,,Avem tractoare în leasing, e un an foarte greu”, spun fermierii.

,,Am venit să tragem un semnal de alarmă celor care ne pot ajuta într-un anumit fel. A fost un an greu, prețurile la inputuri sunt foarte ridicate, prețurile la semințe, cerealele noastre se iau la un preț foarte mic, deși inputurile au crescut dublu, triplu. Protestăm pașnic și sper să tragem un semnal de alarmă să se îmbunătățească ceva. Avem tractoare în leasing, inputuri pe care nu am reușit să le plătim, e un an foarte greu și nu știm cum ne vom descurca”, a transmis unul dintre fermierii prezenți la protest.

Două ferme au fost deja închise, spun oamenii, care speră ca acest protest de avertisment să aibă un ecou: ,,Dacă protestul acesta nu va rezolva nimic, vom ieși cu sute de utilaje în mai multe județe”, au mai transmis fermierii.

Aproximativ 80 de tractoare au pornit din Botiz, după care utilajele au urcat pe centura municipiului Satu Mare.

8 comentarii

  1. Bogdan Dumitraș Răspunde

    Instituțiile care ar trebui să-i ajute pe fermieri sunt conduse de politruci. Ligaii lui Cozma au fost instalati ilegal in posturi caldute la APIA. Lingăul lui Cozma, Ciprian Bretan, fără nici o pregătire in domeniu, este director adjunct la APIA.

  2. Alin Răspunde

    Băbăieților! La bucurești trebuie mers, cu cisternele pline de balega si fertilizat ministerul agriculturii si parlamentul, că aci doar de putoare faceti ce nu se simnte in Bucuresti

  3. Frei-er Răspunde

    Îmi place afișul cu “Jos otrava de pe rafturi”!
    Păi noi cumpărăm produsele voastre de câte ori avem ocazia, asta înseamnă că voi puneți otravă în produse???

  4. Cosma Răspunde

    Da unde-i Foarefericitul și atotputernicul Adrian înjumătățitorul de RCA, și de accize, subvenționatorul producatorilor de lapte. Ar trebui sa fie in fruntea coloanei călăre pe calul pensionar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.