Ultima actualizare: azi, 19:43

Locale

Sfatul pompierilor de Revelion: „Renunțați la utilizarea petardelor sau a artificiilor!”

A mai rămas puțin până la noaptea dintre ani, iar pompierii vin cu o recomandare pentru români: „renunțați la utilizarea petardelor, artificiilor periculoase sau a altor mijloace pirotehnice!”

Pompierii fac apel și să nu le fie permis copiilor jocul cu petarde și artificii, pentru că toate aceste acțiuni se pot întoarce împotriva celor care le folosesc.

“În afara acestei măsuri pe care trebuie să o respectăm fiecare dintre noi, în perioada imediat următoare, aproape 5.000 de pompieri care încadrează peste 3.600 de mijloace tehnice vor asigura, zilnic, misiunile pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Răspunsul la urgențele medicale este asigurat prin intermediul celor peste 620 de echipaje SMURD care încadrează autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanțe de prim ajutor și terapie intensivă mobilă, ambulanțe pentru transport neonatologic, precum și autospeciale de descarcerare.

În domeniul preventiv, pentru depistarea și înlăturarea potențialelor cauze de incendiu, încă de la sfârșitul lunii noiembrie, inspectorii de prevenire au derulat controale la unități de turism și de agrement, spații comerciale, lăcașuri de cult și ansambluri mănăstirești, târguri tematice specifice sezonului rece și alte amenajări similare în cazul în care acestea se organizează, ori, după caz, în zonele unde se vor desfășura evenimente legate de datini și obiceiuri specifice sezonului rece. Aceste acțiuni vor continua pe întreaga perioadă a sezonului rece.

Pe lângă aceste măsuri dispuse de autorități, sunt acțiuni și reguli care pot fi luate de fiecare dintre voi. Pentru că mijloacele pirotehnice sunt folosite cu predilecție în această perioadă a anului, gândiți-vă întotdeauna la ce vi se poate întâmpla vouă sau celor din apropierea voastră atunci când folosiți aceste petarde și artificii. NU merită să vă riscați sănătatea pentru câteva secunde de distracție.

Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, este important să conștientizați pericolul utilizării necorespunzătoare a acestor obiecte.

Reamintim cetățenilor că pot folosi doar materialele pirotehnice din categoria celor admise la comercializare și care prezintă un pericol redus pentru utilizatori. Chiar și pentru materialele cu nivel de risc foarte scăzut, utilizarea de către copii nu este indicată și poate fi periculoasă.

Pentru prevenirea incidentelor ce pot fi generate de folosirea necorespunzătoare, nu utilizați artificiile în încăperi și spații închise, balcoane, holuri de bloc și pe terase. De asemenea, materialele pirotehnice nu trebuie aruncate în foc sau depozitate în vecinătatea surselor/echipamentelor de încălzire.

Respectați aceste reguli simple și veți intra sănătoși în noul an!”, este mesajul transmis de IGSU.

2 comentarii

  1. Jancsi Răspunde

    Ați auzit țiganilor???. Terminați cu vânzarea către publicul larg a petardelor și bateriilor de artificii !!!

    • Lili Răspunde

      Aici se intalneste cererea cu ofetta.
      Daca nu ar fi interesatii nu ar cumpara.
      An nou mai bun si sper ca si cu mai multa maturitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.