Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Veteran de război, sărbătorit la împlinirea vârstei de 100 de ani. S-a născut în Satu Mare

Victor Mezei a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial pentru eliberarea României, Ungariei și a Cehoslovaciei, acum sublocotenentul în retragere sărbătorește împlinirea unui secol de viață.

La împlinirea vârstei de 100 de ani, Victor Mezei, sublocotenent în retragere, a primit din partea Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, Diploma de recunoștință, pentru sfânta credință și acțiune manifestată în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Acesta a fost vizitat și de primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, care i-a oferit o diplomă aniversară, o distincție din partea administrației locale, o șampanie și un stimulent financiar în valoare de 1.000 de lei.

”Am avut bucuria să-l felicit astăzi pe domnul Victor Mezei, veteran de război, care astăzi împlinește vârsta de 100 de ani. Îi doresc multă sănătate și La mulți ani!”, a transmis Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

Victor Mezei s-a născut în 5 decembrie 1922, în localitatea Racova, raionul Tășnad, unde astăzi este și județul Satu Mare. Potrivit colonelului Ioan Chichișan, acesta a făcut parte din Regimentul 20 Infanterie și a luptat pentru eliberarea României, Ungariei și a Cehoslovaciei, până la victoria finală.

Spre sfârșitul războiului, Victor Mezei a fost prizonier în Germania timp de 6 luni. A fost eliberat în data de 26 mai 1946. Sublocotenentul în retragere și-a continuat viața în localitatea Racova din județul Satu Mare.

Un comentariu

  1. Nae Răspunde

    Multa sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.