Ultima actualizare: azi, 15:11

Locale

ANCHETĂ DNA. Mită 5000 de euro pentru o angajare la IPJ Satu Mare

ANCHETĂ DNA. Mită 5000 de euro pentru o angajare la IPJ Satu Mare. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților SUCIU VASILE, agent de poliție în cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență şi a unei persoane fizice fără calitate specială, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizarea făptuitorului.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada decembrie 2019 – februarie 2020, inculpatul Suciu Vasile, agent de poliție, ar fi promis celuilalt inculpat că va face demersuri astfel încât o rudă a acestuia din urmă să fie angajată în cadrul IPJ Satu Mare, prin susținerea formală a unui concurs de angajare și ulterior, după câteva luni, să fie transferată la IPJ Cluj. În continuare, în perioada februarie – iunie 2020, inculpatul Suciu Vasile, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra unor funcționari din cadrul Poliției Române, ar fi pretins suma de 13.000 euro de la celălalt inculpat, din care suma de 5.000 de euro a fost pretinsă și primită pentru o presupusă persoană din București, iar diferența urma să fie achitată după angajarea promisă. În cele din urmă, promisiunea nu s-a realizat.
În cursul urmăririi penale, celălalt inculpat l-ar fi prevenit pe Suciu Vasile despre unele acte procedurale desfășurate de procurori, împrejurare de natură a îngreuna bunul mers al anchetei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Cluj.

Sursa: DNA

2 comentarii

  1. ……. Răspunde

    Cumani sau Fanarioti ?

  2. Alex Răspunde

    Oare daca reușeau angajările,il mai denunțau la DNA pe muwist? Nu prea cred

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.