Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Consiliul Județean pasează proiectul noului spital la Compania de Investiții și îi triplează valoarea

Consiliul Judeţean Satu Mare pasează proiectul noului spital la Compania Națională de Investiţii (CNI) și îi triplează valoarea. Anunțul a fost făcut astăzi, vineri, 20 ianuarie, de către președintele CJ Satu Mare, Pataki Csaba.

,,Devizul la ora actuală al acestei lucrări este de 162 de milioane de lei, iar noi dacă rămâne agățați de acest contract de finanțare ar trebui să suportăm cam 120 de milioane de lei din bugetul propriu și să și terminăm construcția până la finele acestui an. Din păcate, în România e foarte greu de autorizat o astfel de lucrare complexă și nu este vinovat nimeni că între timp s-au triplat costurile estimate inițial în studiul de fezabilitate. Este o investiție matură, am trecut prin licitație, avem constructor, iar în câteva zile vom avea autorizație de construcție”, a declarat Pataki Csaba.

Conducerea Consiliului Județean Satu Mare anunță că pasarea proiectului către CNI reprezintă un pas important pentru realizarea acestei investiții.

Ce spune Consiliul Județean Satu Mare:

,,Facem un nou pas important pentru realizarea proiectului de construire a noii clădiri cu șase etaje a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, clădire dotată cu heliport.

Consiliul Județean Satu Mare pregătește documentația necesară includerii proiectului de construire pe lista de finanțare a Companiei Naționale de Investiții, pentru a reduce astfel impactul financiar asupra bugetului local, generat de sumele mari care ar fi necesare cofinanțării acestei investiții prin intermediul actualului contract de finanțare, derulat prin programul transfrontalier ROcHUs România – Ungaria.

Banii obținuți de Consiliul Județean Satu Mare prin actualul proiect de finanțare nu vor fi pierduți, aceștia vor fi redistribuiți pentru realizarea altor investiții derulate prin programul transfrontalier România – Ungaria, investiții care necesită fonduri suplimentare”.


Corpul nou de clădire din incinta SJU Satu Mare este prevăzut cu o suprafață construită la sol de aproximativ 1320 metri pătrați, cu regim de înălțime subsol, parter, 6 etaje şi un etaj tehnologic cu heliport, cu o suprafață desfășurată totală a construcției de aproximativ 10.500 metri pătrați. În urma implementării proiectului se dorește asigurarea unor spații şi condiții adecvate şi conforme cerințelor specifice actuale pentru blocul operator şi secția ATI, inclusiv funcționalitățile adiacente acestora (sterilizare etc.), mutarea secțiilor chirurgicale (Neurologie, Interne, Oftalmologie) din Spitalul Vechi în locația principală a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, asigurarea unei locații adecvate şi sustenabile pentru heliportul din incinta spitalului, peste nivelul superior al noii aripi de clădire.

 

 

8 comentarii

  1. Maci Laci Răspunde

    ALO PRIMĂRIA, POLITIA LOCALĂ CE FACEȚI??? DORMIȚI ÎN PAPUCI??? PE STR. FLORILOR EXISTĂ O CLINICĂ ILEGALA CE FUNCȚIONEAZĂ DE CEVA TIMP FĂRĂ ACORD!!!! DE CE NU FACEȚI NIMIC???? LUATI MĂSURI VĂ ROG!!! E DEZASTRU CE SE ÎNTÂMPLĂ PE STRADĂ!!!

  2. Maci Laci Răspunde

    NU ARE NICI LOCURI DE PARCARE!!!! FRAIERII VIN ȘI OCUPĂ LOCURILE DE PARCARE A VECINILOR!!!!

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Locurile de parcare ale vecinilor? Da is mostenite de la bunicu? Sau intabulate pe numele lor? Ori e doar spatiu public, ce in mintea lor le “apartine”?

      • un cunoscător Răspunde

        1. Orice instituție care prin definiție are clienți care să apeleze la el (bănci, agenții, școli sau cei care asigură uilități și au casierii) au obligația de a își asigura un număr minim de parcare prin proiect! Înainte de a se muta acolo! Legea care prevede a valabilă “doar” din 1996 dar tot nu reușim să punem în aplicare! Tot așa legea care obligă pe toți care asigură servicii sau utilități să-și pună cablurile în franț subteran și nu pe stâlpi! Și asta e valabilă din 2011!!!! Nimeni nu se ocupă de astea! Lasă că mai rău să nu fie? Cei de la urbanism tolerează de decenii aceste lucruri și așa își bat joc de urbea pe care ar trebui să o vegheze din punct de vedere urbanistic.
        2. Toți riveranii care domiciliază acolo tot prin lege își pot parca/staționa vehiculul propriu (dar atenție nu 4-5-6 !!!) în fața imobilului proprietate personală cum e și normal!!!

  3. cazma Răspunde

    Super bine ca se face dar din cate stiu chirurgie neuro nu este la noi in sat adica nici macar nu avem doctor care sa opereze

  4. Loop Răspunde

    CAND FACI AȘA O INVESTIȚIE AI OBLIGAȚIA SĂ ASIGURI ȘI LOCURI DE PARCARE NU SĂ OCUPI TOATĂ STRADĂ CĂ TU EȘTI MARE ȘMECHER DE DOFTORAS!!!!

  5. DRE Răspunde

    Ma puturosilor, daca ati umbla cu busu ar fi mai degajat orasul si nici parcarile nu ar fii pline.
    Dar lenea e domn MAAAAARRRREEEE la voi si aveti p**a mica, de aia umblati cu tigaile sa vaaaada lumeea ce aveti “valoare” Si dupa aia va smoicaiti ca nu sunt locuri de parcare, ca sunt ambuteiaje pe Burde si la Crinu. Nu de aia cumparat primaria busuri electrice sa le foloseasca poporul? Nu! Dai 3-400 lei lunar pe combustibil sa vada toti prostii ce “valoros” esti fata de restul saracilor.

  6. Gheorghe Răspunde

    DRE,parca ai fi ofticat pe cei cu automobile pe care tu le numești tigăi și îți permiți sa-i jignești.Da ce treaba are scula cu prefectura.Uite ca unora nu le place cu bus-ul,le place sa stea în ambuteiaje,le place sa se se mari ca nu merg ca toți,,ceilalți săraci”cum îți permiți sa-i numești pe cei care folosesc mijloacele de transport în comun.Daca ție îți place cu bus-ul ori cu trotineta ,pe jos sau calare este treaba ta și poți sa circuli în mare voie,bucura-te ca nu mergem toți cu ce circuli tu ca iar ar fi bai ca suntem prea mulți pe metru pătrat.Daca ai fi ieșit din arealul tău și ai fi văzut cum se circula prin vest sau la Cluj ai zice ca aici este domnie,deocamdată.Ai văzut metroul din Paris,bușoanele pe periferice și autostrăzi de pe acolo parcarile full,drumurile nationale pline ochi de masini?…la noi este mareee domnie față de acolo.
    Dacă plătește lumea 400 lei pe carburat înseamnă că are,auzi nene lumea are bani și nu este săracă asa cum cred alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.