Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Copil de o lună, lăsat să moară cu zile de medicul impertinent de la UPU Satu Mare

Un copil de numai patru săptămâni din Satu Mare a fost lăsat să moară cu zile la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Satu Mare, în 22 ianuarie 2017 din cauza indiferenței cu care a fost tratat de medicul căruia i se cere acum demisia, după moartea Ștefaniei

Cum s-a petrecut totul: 

Copilul R., de numai patru săptămâni, a prezentat o stare foarte alterată de sănătate. Vomita și avea diaree. Tatăl copilului, B F R, l-a dus pe cel mic la Urgențe.

”Aici i s-a dat o injecție de ampicilină, după care a fost ținut două ore și treizeci de minute fără ca nimeni să-i mai facă nimic. În tot acest timp, copilul a început să se deshidrateze și a început să se albească la față. Medic de gardă a fost medicul pediatru R. P., dar acesta nu i-a făcut absolut nimic copilului deși i-am spus că cel mic se află în stare foarte gravă. Și asistentele au văzut acest lucru”, a declarat pentru PortalSM tatăl copilului, la câteva zile după moartea micuțului.

Văzând că starea celui mic să înrăutățește, după două ore și jumătate, copilul a fost trimis la etajul 5, la Pediatrie, unde a fost salvat de medicul de gardă de aici, altfel cine știe ce se putea întâmpla.

”Ne-au trimis sus, la etajul 5,la Pediatria. Aici, medicul de gardă, A. C, a intervenit urgent și i-a dat copilului perfuzii. Ne-a spus că cel mic este în stare foarte gravă și temperatura coprului este mult prea scăzută. Îi mulțumesc lui A C, acest medic că mi-a salvat copilul. Medicul de la Urgențe nu a făcut nimic pentru a-l salva în cele două ore și jumătate cât a stat acolo”, a mai declarat tatăl copilului pentru PortalSM.

Nu este primul caz în care sătmărenii semnalează indolența medicilor de la UPU Satu Mare. Cine știe câte astfel de cazuri au mai existat dar nu au fost semnalate. Dacă nu se iau măsuri urgente la UPU nu este exclus să mai moară oameni acolo.

Un alt caz s-a petrecut recent, când un bebeluș a fost ținut cinci ore la Urgențe, după care i-au învinețit mâinile încercând să îi pună o branulă.

Un bebeluș în vârstă de 6 luni s-a întors acas, în luna decembrie, cu ambele mâini învinețite după ce asistentele s-au chinuit o oră și jumătate să îi pună o branulă. În tot acest timp, medicul de gardă trântea uși, își savura cafeaua în fața pacienților și răspundea iritat la orice întrebare.

O bunică s-a prezentat, miercuri, cu nepotul, în vârstă de 6 luni, la Unitatea de Primiri Urgențe. Bebelușul avea diaree de 2 zile și o stare degradată, astfel că mama a decis să îl trimită la Urgențe, în timp ce ea a rămas acasă cu cealaltă fetiță, în vârstă de 2 ani și jumătate. Bunica a stat cu nepotul timp de 5 ore la Urgențe, timp în care a avut parte de un comportament ce lasă de dorit din parte medicului de gardă, de asistente ce i-au învinețit micuțului ambele mâini încercând să îi pună o branulă, ca în final să îi fie luat sânge din picior.

Mama bebelușului a povestit pentru PortalSM întreaga situație. Redăm integral declarația acesteia:

„Mama mea s-a prezentat la UPU cu băiețelul meu de 6 luni, avea diaree de 6 zile, iar eu am rămas acasă cu cealaltă fetiță, de 2 ani și jumătate, cu aceleași simptome. De gardă la pediatrie era medicul R. P., un medic nepăsător, vulgar și cu lipsă de respect, flegmatic. Orice îl întrebai răspundea cu nepăsare și nervos. Au stat acolo aproape 5 ore cu băiatul meu, în acest timp așteptau analizele. Nu se putea întreba nimic de la domnul doctor, fiindcă trântea ușa în fața fiecărui pacient. Toată lumea se plângea de acest doctor. Mi se pare o inconștiență să stai cu un copil de 6 luni 5. E ceva inadmisibil. S-au chinuit o oră și jumătate să îi pună branula. Ambele mânuțe sunt vinete, într-un final i-au luat din picior. 

După 4 ore de plâns și suspine, mama mea a întrebat de la domnul doctor dacă mai trebuie să aștepte mult după analize și i-a spus că nu știe, și a trântit ușa. Erau mulți copilași care așteptau de 4, 5 ore. Înțeleg că sunt mulți copii bolnavi, dar totuși cum să vorbești așa cu pacienții și să își savureze cafeaua liniștit în fața ta. Nu e destul că condițiile lasă de dorit, toți copiii bolnavi îngrămădiți într-un singur loc. Într-un final, a venit jos o altă doctoriță care l-a preluat pe bebe.

Sunt profund dezamăgită de tot sistemul acesta corupt””

În următoarea zi, mama a mers cu copilul la un medic privat, dezamăgită de cele întâmplate cu o seară înainte. Copilul a fost diagnosticat cu enterocolită, iar acum acesta se simte mult mai bine cu noul tratament prescris.

8 comentarii

  1. xpert86 Răspunde

    Pop Raul este asazisul vraci sau doftor????

    • ... Răspunde

      Cred că da. Și cu ce folos articolul ăsta care relatează un eveniment de exact acum 6 ani???? Nu vezi că totul a rămas la fel??? Să faci așa ceva la pediatrie??? Eu recomand călduros acelui medic dacă are probleme în a-și face treaba atunci mai bine să meargă la morgă. Nici măcar la veterniari! Că la morgă măcar nu există șansa să mai omoare pe cineva! Și nu comentează și nici nu se grăbesc!!!🤮🤮🤮💩💩💩

  2. Vasile Răspunde

    A fi și mai rău, ăstai doar începutul

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      @Măta, familia ta ar trebui să se îngrijească că de fumezi ceva iarbă să-ți ascundă laptopul sau telefonul că uite ce se întâmplă!😠😱😵🤮

  3. Măta Răspunde

    zzdhfkdhfjhsgkhkdrg jhgjgygy jhgjggg

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      @Măta, familia ta ar trebui să se îngrijească că de fumezi ceva iarbă să-ți ascundă laptopul sau telefonul că uite ce se întâmplă !!!😠😱😵🤮

  4. Măta Răspunde

    ghwghwwgd jhjhejhe jhjhejh jjhehwjheh jhjhehueh jhrueuhr

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      @Măta, familia ta ar trebui să se îngrijească că de fumezi ceva iarbă să-ți ascundă laptopul sau telefonul că uite ce se întâmplă !!!😠😱😵🤮

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.