Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Deputatul Cozma cere fonduri pentru reabilitarea unei biserici din județul Satu Mare

Deputatul Adrian Cozma cere fonduri pentru reabilitarea unei biserici din județul Satu Mare. Este vorba de biserica de lemn din localitatea Hurezu Mare, comuna Supur, care, spune deputatul sătmărean, ,,se află într-un stadiu deosebit de grav de degradare”.

În acest sens, Adrian Cozma s-a adresat Ministerului Culturii:

Fondurile nationale alocate in anul 2023 investitiilor publice, atat din resurse nationale, cat și din fonduri externe nerambursabile (PNRR, cadrul financiar multianual 2021-2027, alte axe de finantare), permit Romaniei sa realizeze investitii esentiale in infrastructura primara și secundara, precum și pentru reabilitarea/consolidare unor cladiri monument istoric (palate administrative, cladiri cu arhitectura unica, biserici vechi, muzee etc).

Este de apreciat efortul Ministerului Culturii i al Ministerului Investitiilor și Proiectelor Europene in urma caruia mai multe cladiri, monument istoric au intrat sau vor intra in anul 2023 in ample lucrari de renovare. În acest sens, vreau sa va aduc la cunoștinta faptul ca biserica din lemn din localitatea Hurezu Mare, comuna Supur, judetul Satu Mare (care poarta hramul Sfin1ilor Arhangheli Mihail și Gavril și este patronata de Episcopia Ortodoxa Romana a Maramureșului și Satmarului), construita in anul 1.700 și inclusa in categoria monumentelor istorice, se afla intr-un stadiu deosebit de grav de degradare.

Avand în vedere faptul ca orice întarziere in renovarea acestui monument va conduce la degradarea sa iremediabila (acoperișul puternic distrus, prin care ploua/ninge) și luând în considerare faptul ca efortul bugetar este unul nesemnificativ pentru Ministerul Culturii, va solicit, domnule ministru, urmatoarele precizari:

  • Va rog sa precizati daca Directia Judeteana de Cultura Satu Mare a solicitat in ultimii 5 ani resurse financiare pentru reabilitarea acestui monument, precum și pentru alte monumente din judetul Satu Mare. Daca raspunsul este afirmativ, solicit o situatie a acestor solicitari.
  • Avand incredere in profesionalismul dumneavoastra, va rog sa precizati daca, in cursul anului 2023, veti identifica resurse financiare pentru a sprijini reabilitarea, in regim de urgenta, a bisericii din lemn din localitatea Hurezu Mare, comuna Supur, judetul Satu Mare.

 

8 comentarii

  1. ... Răspunde

    Ce supozitor mai e și Cozma asta. Cere? Rezolva mai băiatule, de aceea esti la guvernare

    • ... Răspunde

      Scriu asta în locul tău că în afară să furi nickul meu văd că nu ești în stare de nimic! Stimați suporteri ai căluțului și a săgeții liberale! De aici puteți observa că nici el nu este mai altfel decât ciuma roșie! Face la fel ca și exdeputatul Tavi Petric! De fapt e și de înțeles, doar e mirean ales în locul lui.😱🤮💩💩💩 Mai mergeți oițelor ca turma la vot că vedeți și voi pe cine ați pus în scaunul de catifea! Pe ăsta și pe senatorul ăla de Oaș de care veci nu auzi nimic. Poate de prin mai îl vom vedea iar când e ceva căpșune de cules iar.

      • Unguru civilizat Răspunde

        Lasa ca de deputati udmr auzim de ei din pasti in craciun

        • ... Răspunde

          Și? Asta-i rolul deputatului român ca să mai facă rost de bani pentru a mai renova/clădi încă o biserică? Când e vorba de ceva util pentru societate? Deja avem mai multe biserici decât enoriași. Și deputații unguri fac infinit mai mult decât gălăgiosul ăsta. Ăsta numai face sau crează scandal și atât. Pentru ce trebuie renovat încă o biserică după cele n+1 existente? Ce câștigăm noi de aici? Că ce umărește el este clar. Este mirean și a primit temă de casă să rezolve. Mă gândesc deja e vorbit și cu antreprenorul care va face treaba. Că așa se întâmplă pe la noi.

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      E chiar simplu. Serveste cu o tigara pe popa de acolo, iar de restu se ocupa smerenia sa pochu. Ca o mai fost ceva biserica de lemn, si tot asa s-o rezolvat.

  2. tabu Răspunde

    Sa vinzi armasarul si o sa ai bani.

  3. 3.14 Răspunde

    Cere, ba’ polititcianule, din fondurile stranse de biserica de la enoriasi cu ocazia sfintitului! Daca ar pune la bataie doar un sfert din cat au primit fara sa emita chitanta, s-ar putea reface biserica din temelii.

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Adica sa dea pochu banii? Pai nu se poate, ca aia sunt deja arvuniti pentru cel de-al doilea apartament din Cj. Sa nu amestecam lucrurile, constructia de beserici se face exclusiv din banii prostimii sau bugetul public, altfel nu se pot sfinti 😄

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.