Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Focar de trichineloză într-o localitate din județ. Trei copii au ajuns la spital!

În această săptămână a fost confirmat un focar de trichineloză, în localitatea Stâna din județul Satu Mare, în carnea provenită de la un porc sacrificat pentru consum familial, informează Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare. 

,,Proprietarul nu a prezentat probe pentru examen de specialitate în direcția detecției Trichinei. Confirmarea Trichinelozei s-a făcut în secția Parazitologie din cadrul LSVSA Satu Mare, după apariția semnelor clinice la consumatori. Datorită faptului că porcul sacrificat nu a fost identificat prin crotaliere și înscris în Baza Națională de Date, proprietarul suinei nu va fi despăgubit”, a mai informat DSVSA Satu Mare.

După ce au consumat carnea de porc, trei copii au ajuns de urgență la spital.

,,În perioada 06-11.01.2023, în secția Boli Infecto-contagioase a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare au fost internate trei cazuri de trichineloză, cazuri reprezentate de copii cu vârsta de 4, 9 și 11 ani, copii provenind din aceeași familie extinsă cu domiciliul în Stâna”, au spus, pentru PortalSM, reprezentanții Spitalului Județean.

 

 

 

3 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Pentru 15-20 de lei a meritat? Intreb pentru un prieten.

  2. Vasile Răspunde

    E….rromii de la Stâna! Ei de fapt știau ce consumă ! Le-au dat și copiiilor să fie efectul mai mare. În locul unui rrom mort apar doi vii, așa că …ce pot face cei care au votul egal cu al lor ?

  3. Rrom Răspunde

    De ce acceptă administratorii comentarii rasiste?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.