Ultima actualizare: azi, 21:48

Naţionale

Doi șoferi români de autocar, obligați de poliția germană să doarmă! Conduceau de 30 de ore

Poliția germană a oprit un autocar din România în apropierea orașului Grünstadt și a descoperit că șoferii conduceau de aproape 30 de ore fără să respecte timpul de odihnă obligatoriu, informează site-ul Südwestrundfunk. Aceasta se pare că a devenit o practică des întâlnită, polițiștii germani oprind în ultimele luni mai mulți șoferi care nu se odihneau între curse.

Potrivit poliției, în timpul unui control în trafic, efectuat vineri, autocarul a fost ghidat într-un refugiu pentru autocamioane de lângă orașul Grünstadt. Documentele prezentate de șoferii aflați în autocarul care plecase din România au dezvăluit că aceștia terminaseră recent o cursă din Franța în România, apoi după doar trei ore porniseră din nou spre Franța, fără să respecte timpii obligatorii de odihnă. Astfel, ei se aflau pe drum fără pauze de aproximativ 30 de ore.

Șoferii au fost obligați să se odihnească înainte a de porni la drum mai departe, iar polițiștii au amendat compania, precum și pe cei doi bărbați care conduceau autocarul.

Un caz asemănător a fost descoperit la finalul anului trecut, pe 11 noiembrie. Un pasager într-un autocar care plecase din Europa de Est a sunat o cunoștință și i-a spus că se teme pentru siguranța lui. Autocarul se afla în cursă de trei zile fără oprire când a fost oprit și controlat la Grünstadt. La bord se aflau trei șoferi și 71 de pasageri. Șoferii aveau pauze introduse în tahograf, dar nu le respectaseră. Totodată, niciunul dintre șoferi nu deținea permis de conducere pentru categoria respectivă. Poliția germană a deschis o anchetă, iar autocarul a mers mai departe cu altă echipă de șoferi. Două săptămâni mai târziu, poliția germană a oprit un alt autocar al aceleiași companii. Șoferii erau în aceeași situație: nu dețineau permis de conducere corespunzător și luaseră prea puține pauze. Drept urmare, poliția a desfășurat o inspecție la scară largă luna trecută, descoperind nereguli la încă un autocar aparținând aceleiași companii.

Controalele în trafic vor fi continuate în luna februarie.

3 comentarii

  1. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Asta mă gândesc doar din cauză că nu au putut demonstra că au dormit în timpul condusului până atunci???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.